6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, March 6, 2012

ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Αγώνας διαρκείας για να τους σταματήσουμε
Δεν θα περάσουν κλεισίματα, περικοπές και απολύσεις


Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ξεσηκώνονται με μαζικές κινητοποιήσεις.
Ο συντονισμός νοσοκομείων και υγειονομικών καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 8 Μάρτη και συγκέντρωση στις 12μεσ στο υπ. Υγείας στην Αθήνα. Θα είναι εκεί και οι γιατροί Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), απεργούν με στάση εργασίας 11πμ με 2μμ. Από την Κρήτη μέχρι την Κάρυστο που οργισμένοι εργαζόμενοι και κάτοικοι πολιόρκησαν νοσοκομείο και διοικητή για να σταματήσουν το λουκέτο του νοσοκομείου τους, μέχρι το Αίγιο που παλεύουν με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας 10πμ με 1μμ, όλοι στέλνουν ένα ξεκάθαρα μήνυμα στο Λοβέρδο ότι δεν θα περάσουν τα λουκέτα και οι περικοπές στα νοσοκομεία.
Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι να εξαφανίσει πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται επιπλέον περικοπές στις εφημερίες, στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και στις αμοιβές του υγειονομικού προσωπικού.
Ενώ με διακηρυγμένο στόχο 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 και 15.000 για φέτος, προετοιμάζεται το έδαφος για μαζικές απολύσεις και στην υγεία.
Τα δημόσια νοσοκομεία δυστυχώς αυτή τη στιγμή δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για γιατρούς και ασθενείς. Δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές απλήρωτοι ή με πετσοκομμένους μισθούς, ελλείψεις σε βασικά υλικά και φάρμακα, συνεχείς περικοπές στις δαπάνες, χαμηλής ποιότητας υλικά. Νοσοκομεία που δουλεύουν σε αυτές τις συνθήκες, δεν είναι «ανοιχτά» νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή με την αύξηση της φτώχειας και με την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η κίνηση στα ΤΕΠ των δημόσιων νοσοκομείων διαρκώς αυξάνεται, ενώ ο κόσμος στρέφεται μαζικά στο δημόσιο νοσοκομείο.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η τρόικα προχωρούν να ολοκληρώσουν το αντεργατικό έγκλημα που ονομάζουν «διάσωση της Ελλάδας». Συμφώνησαν μεταξύ τους για τα δισεκατομμύρια που θα μοιράσουν στους τραπεζίτες και θέλουν να σιγουρέψουν ότι θα καταφέρουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους την πληρωμή του λογαριασμού για πολλά-πολλά χρόνια.
Με άλλα λόγια λένε όσο πιο ξετσίπωτα γίνεται: Οι τραπεζίτες ÜUBER ALLES- πάνω απ’ όλα.
Όσα ψέματα και να λένε ότι «μας έσωσαν από τη χρεοκοπία» δεν μπορούν να κρύψουν ότι παρά τη βαρβαρότητα της επίθεσης στους μισθούς, τις συντάξεις και τις δουλειές μας, είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν. Οι ίδιοι λένε ότι το 2020 το ελληνικό χρέος, ακόμη και αν περάσουν όλα τους τα μέτρα, θα είναι στο 120% όσο δηλαδή όταν μπήκαμε στο πρώτο μνημόνιο. Ήδη πριν καν στεγνώσουν τα μελάνια από τις υπογραφές μιλάνε για νέο γύρο μέτρων.
Συνάδελφοι πιστεύουμε πως χρειάζεται να ενισχυθεί μια άλλη λογική μέσα στα νοσοκομεία. Της στήριξης και οργάνωσης, στην βάση των εργαζομένων στα νοσοκομεία με επιτροπές ανοιχτές σε όλους και προσανατολισμό να παλέψουμε για μια αποφασιστική νικηφόρα αναμέτρηση με τον Λοβέρδο και την κυβέρνηση Παπαδήμου, με απεργιακή κλιμάκωση. Να «κλείσουμε» τα νοσοκομεία, τις κλινικές με απεργιακό λουκέτο για να τα σώσουμε από το μόνιμο κλείσιμο. Δεν δουλεύουμε με πετσοκομμένους μισθούς, με την απειλή της κατάργησης νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων και οργανισμών και τελικά την απόλυση για χιλιάδες συναδέλφους μας. Δεν αφήνουμε να υλοποιηθεί ούτε ένα βήμα του Λοβέρδου που διαλύει την πρόσβαση στην δημόσια, δωρεάν υγεία και περίθαλψη για τους εργαζόμενους, τους ανασφάλιστους, τους μετανάστες και τα παιδιά μας. Αν οι χαλυβουργοί αντέχουν πάνω από 120 μέρες απεργιακού αγώνα, είναι σίγουρο ότι μπορούμε και εμείς. Φτάνει να οργανώσουμε την περιφρούρηση, το απεργιακό ταμείο του αγώνα μας και τον συντονισμό με τα υπόλοιπα νοσοκομεία και τους εργατικούς χώρους που θα μπαίνουν στον αγώνα.
Πρώτο βήμα να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλεί ο συντονισμός νοσοκομείων την Πέμπτη 8 Μάρτη στις 12μεσ στο υπ υγείας. Άλλα και στην νέα σύσκεψη που καλεί την Παρασκευή 9 Μάρτη και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα.
Παλεύουμε να βγάλουμε αποφάσεις στις συνελεύσεις μας για απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας, ζητάμε από ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν τις απεργίες μας και να βγάλουν και αυτοί αντίστοιχο απεργιακό πρόγραμμα διαρκείας. Να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις άμεσα και μισθούς στο επίπεδο τουλάχιστον του 2009. Όχι άλλη αναμονή, αγώνας μέχρι την νίκη.

No comments: