6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, July 18, 2008

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ

Η κατάσταση στο πιο μεγάλο και σύγχρονο νοσοκομείο της Αθήνας θυμίζει την κατάσταση σε τριτοκοσμικές ή εμπόλεμες χώρες: Από το Μάρτη οι γιατροί δεν πληρώνονται εφημερίες, το καλοκαίρι "δεν βγαίνουν τα προγράμματα" των αδειών και η διοίκηση προχωρά σε "συγχωνεύσεις" κλινικών, οι προσλήψεις του Αβραμόπουλου "έγιναν" αλλά τελείωσε η σύμβασή τους..., οι προμήθειες "κατανοικοκυρεύτηκαν" - λείπουν σύριγγες, γάζες, ράμματα, συρραπτικά και χαρτί Α4! Η συνέλευση των γιατρών ζήτησε αφού δεν πληρώνονται οι εφημερίες να μην κατατεθούν προγράμματα εφημεριών μετά τις 15 του μήνα κι έτσι υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί το Αττικό από το πρόγραμμα εφημεριών των νοσοκομείων.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης των γιατρών έγινε κοινή συγκέντρωση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους την Τετάρτη 9/7 στις 12:00 στο μεγάλο αμφιθέατρο του νοσοκομείου όπου ήταν καλεσμένοι πολιτικοί και τοπικοί φορείς, δήμοι της Δυτικής Αττικής. Περιγράφηκαν οι άσχημες συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου με την απλήρωτη εργασία και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Στο τέλος της μαζικής συγκέντρωσης η πενταμελής επιτροπής των γιατρών κάλεσε τους νοσηλευτές και το σωματείο σε κοινή συντονιστική επιτροπή για να οργανώσουν την συνέχεια.
Είναι η ευκαιρία να συνδέσουμε τους αγώνες μας: η ΟΕΝΓΕ έχει καλέσει σε απεργία, και η ΠΟΕΔΗΝ πρέπει να κάνει το ίδιο. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι γνωστή: να δουλέψουν τα νοσοκομεία όπως μπορούν και χωρίς λεφτά. Να τους δείξουμε ότι δεν περνάει. Όλοι μαζί μπορούμε να δείξουμε ότι ο κορδελάκιας Αβραμόπουλος είναι γυμνός!


ATTIKO...
Μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό οφείλονται πάνω από 4.442 ρεπό, ενώ οι οφειλόμενες ημέρες κανονικής άδειας προηγούμενων ετών ξεπερνούν τις 3.433 ημέρες.
Oι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας κερδίζουν το χρόνο 1.7 δις ευρώ. Δύο φορές τους μισθούς και τις εφημερίες όλων των νοσοκομειακών γιατρών.

No comments: