6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, July 18, 2008

ΣABBATO 6 ΣEΠTEMBPH 6μμ Aγαλμα Bενιζέλου - Πολιορκούμε τον Kαραμανλή στην ΔEΘ!

Ο χώρος της Yγείας είναι ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Καραμανλή και η παρέα Αβραμόπουλου – Αλογοσκούφη έχουν οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία σε πλήρη διάλυση και έχουν μετατρέψει τις συνθήκες εργασίας σε πλήρη κόλαση.
Εφημεριακά κραχ σε πολλά νοσοκομεία ιδιαίτερα τώρα που χρειάζεται να πάρουμε τις λίγες μέρες διακοπών για να ξαποστάσουμε.
Απίστευτες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό σπρώχνουν να βγαίνει η δουλειά με όλο και λιγότερους εργαζόμενους με αποτέλεσμα τρομερή εντατικοποίηση για μας (χιλιάδες ρεπό να μας χρωστάνε και συχνά απλήρωτη εργασία) και επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς.
Μισθούς πείνας ενώ ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στα ύψη και η ακρίβεια εξανεμίζει τα πενιχρά ποσά που μας δίνουν οι νεοφιλελεύθεροι φωστήρες της οικονομίας. Την ίδια ώρα που οι πολιτικές τους ροκανίζουν το δημόσιο “δωρεάν” σύστημα Υγείας, επιβάλλοντας τους ιδιώτες, το κέρδος και τον ανταγωνισμό μέσα από τα ΣΔΙΤ, τα ιδιωτικά συνεργεία και την υποχρηματοδότηση. Μέσα στις σελίδες του Νυστεριού θα βρείτε πολλά παραδείγματα της άθλιας αυτής κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία.
Αρκετά όμως! Χρειάζεται να οργανώσουμε την δική μας απάντηση. AYΞHΣEIΣ, MAZIKEΣ ΠPOΣΛHΨEIΣ MONIMOY ΠPOΣΩΠIKOY (οι συνάδελφοι γιατροί ζητάνε άμεσα 5.000 προσλήψεις) ANΘPΩΠINA ΩPAPIA, BAPEA ANΘYΓIEINA για όλους εμάς στα νοσοκομεία που δουλεύουμε μέσα σε ανθυγιεινές συνθήκες, ΛEΦTA ΓIA TO ΔHMOΣIO NOΣOKOMEIO. Είναι πρόκληση η απάντηση ότι δεν υπάρχουν λεφτά την ώρα που εκατομμύρια ευρώ μπροστά στα μάτια μας αλλάζουν χέρια στα σκάνδαλα της siemens, που 12 δις ευρώ θα σπαταληθούν σε εξοπλισμούς για να μπορεί ο Καραμανλής να παίζει το τσιράκι του Mπους.
Να οργανώσουμε τη δική μας απάντηση μαζί με όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην λιτότητα στις ιδιωτικοποιήσεις. Να βρεθούμε όλοι μαζί στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 6 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη. Θα είναι εκεί οι λιμενεργάτες και οι Σιδηροδρομικοί που αγωνίζονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στον Λαναρά και στην Siemens που προσπαθούν να κρατήσουν τις δουλειές τους, οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι που πάλεψαν το ασφα-ληστρικό. Όλοι μαζί να πολιορκήσουμε τον Καραμανλή και τους πλούσιους φίλους του.
Στις 15 -19 Σεπτέμβρη να οργανώσουμε την πενθήμερη απεργία των γιατρών και την συνέχειά της. Να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία απλώνοντας την απεργία σε όλους τους υγειονομικούς πιέζοντας την ΠOEΔHN να μπει απεργιακά δίπλα στους γιατρούς.
Τίποτα δεν θα μας χαριστεί θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση των σκανδάλων να μας τα δώσει όλα και να φύγει.

No comments: