6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Saturday, April 25, 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ "ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ" ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΩΡΑ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ 

Τα τρία νέα θύματα από τον κορονοιό, στην κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ στο Περιστέρι βαραίνουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι συνέπεια της πολιτικής Μητσοτάκη που στερεί τους αναγκαίους πόρους, κονδύλια και έμψυχο προσωπικό, που χρειάζεται το ΕΣΥ στη μάχη πού δίνει ενάντια στο κορονοιό και αντίθετα χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους φίλους της τους κλινικάρχες της Ιδιωτικής Υγείας. Την ώρα που οι ιδιωτικές κλινικές κάνουν πάρτυ με τα 30 εκατομμύρια που τους δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ίδια ώρα στους γιατρούς του Ερυθρού που δέχτηκε τα κρούσματα απο την συγκεκριμένη κλινική, το υπουργείο Υγείας κόβει (επειδή δεν φτάνουν τα λεφτά), τις εφημερίες των γιατρών που δύο μήνες τώρα παλεύουν μέρα νύχτα με την πανδημία.
Καταγγέλλουμε την διοίκηση και τους μετόχους-ιδιοκτήτες της Κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ, για την αμέλεια τους που μέχρι στιγμής στοιχίζει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Οι 13 ασθενείς και οι 11 εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στο τεστ για κορονοϊό αποδεικνύουν, ότι και να λένε οι υπεύθυνοι, την έλλειψη μέτρων προστασίας και μή τήρηση των πρωτοκόλλων. Η διακομιδή του άτυχου νεφροπαθούς στον Ερυθρό μαρτυρά το πόσο ανέτοιμες είναι αυτές οι «κλινικές» να δεχτούν περιστατικά όταν αυτά είναι επιλεγμένα, αλλά επίσης μαρτυρά την κερδοσκοπία των ιδιωτών ακόμα και μέσα σε συνθήκες καραντίνας.
Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο Περιστερίου Παχατουρίδη που με κραυγές στα ΜΜΕ προσπαθεί να κρύψει τις δικές του ευθύνες. Γιατί έχει για αντιδήμαρχό του τον κύριο μέτοχο της κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ και μόλις πρίν απο δύο μήνες έκοβε Πρωτοχρονιάτικες πίτες με τον Διευθυντή της εν λόγω κλινικής και τον ευχαριστούσε που θα κάνει “δωρεάν” εξετάσεις στους εργαζόμενους του Δήμου. Είναι εξίσου υπεύθυνος για την υγειονομική βόμβα στη καρδιά του Περιστερίου.
Οι ερωτήσεις που βαραίνουν τους υπεύθυνους της κλινικής ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ είναι οι προφανείς: Προκειμένου να δεχτούν νεφροπαθείς για αιμοκάθαρση, με το αζημίωτο φυσικά, τους περνάει από το μυαλό ή έχουν προβλέψει ότι μπορεί να προσέλθει ασθενής νεφροπαθής με λοίμωξη, υπέρταση, πυρετό κτλ; Αν ναι, ειδικά μέσα στον κορονοϊό είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο; Δηλαδή είναι σε υπηρεσιακή ετοιμότητα και εφοδιασμένοι με τεστ, στολές και μέσα ατομικής προστασίας αλλά και με γιατρούς των υπόλοιπων ειδικοτήτων; Αν ναι, πώς τους ξέφυγε το πρώτο κρούσμα αλλά και τι έκαναν τις επόμενες ημέρες; Προφανώς τίποτα, το μόνο που γνώριζαν καλά είναι να πετάξουν το μπαλάκι στο Ε.Σ.Υ. , δηλαδή στον Ερυθρό που βρισκόταν σε γενική εφημερία.
Στα Δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά εγκληματικής αμέλειας, παρ όλες τις στρεβλώσεις, τις ασάφειες του ΕΟΔΥ, το λιγοστό και εξουθενωμένο προσωπικό, τον εκνευρισμό και την ασυνεννοησία (πολλές φορές) δεν υπάρχουν. Γιατί το Ε.ΣΥ. δεν ει κέντρο κερδοσκοπίας. Άλλοι κερδοσκοπούν βάζοντας τα κέρδη τους πάνω από τους ανθρώπους και εκμεταλλεύονται καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, αιματολογικούς ασθενείς, ηλικιωμένους στις κλινικές τους, χωρίς κανένα πρακτικά έλεγχο.
Και στην Ιδιωτική Υγεία, όπως και στην δημόσια, ο μόνος τρόπος για να σώσουμε ζωές είναι οι αγώνες των εργαζόμενων, ο συνδικαλισμός και η οργάνωση των χώρων δουλειάς απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Το Συνδικάτο των εργαζόμενων στην Ιδιωτική Υγεία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον χώρο, προχώρησε άμεσα σε κινητοποίηση στην κλινική παρά την προσπάθεια της αστυνομίας να την εμποδίσει. Δυναμώνοντας την οργάνωση των εργαζόμενων και στους χώρους της Ιδιωτικής Υγείας είναι ο μόνος τρόπος για να σώσουμε ζωές απέναντι στα
αφεντικά και την κυβέρνηση. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Ιδιωτικής Υγείας: "...Οι κλινικάρχες έλαβαν 30 εκατομμύρια ευρώ φρέσκο χρήμα από την ΝΔ σαν επιπλέον ενίσχυση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δεν εξυπηρέτησαν στις κλινικές τους ούτε ένα περιστατικό με covid ενώ παρέχουν τα μέσα προστασίας στο προσωπικό με το σταγονόμετρο. Γι' αυτό επιμένουμε στην κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών κλινικών γιατί γι' αυτούς το κέρδος είναι πάνω από όλα και όχι η Υγειά που είναι δημόσιο αγαθό...." 

·Απαιτούμε να πληρώσουν για τις ευθύνες τους οι κρατικοδίαιτοι κλινικάρχες που κάνουν μπίζνες δυσφημίζοντας το Ε.Σ.Υ. αλλά ταυτόχρονα το χρησιμοποιούν στα δύσκολα
·Απαιτούμε να κρατικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση τα νοσηλευτήρια των λαμόγιων της ιδιωτικής υγείας και να δοθεί μεγάλη χρηματοδότηση επιτέλους στο Ε.Σ.Υ. για προσλήψεις και μονιμοποιήσεις προσωπικού ΤΩΡΑ.
·Απαιτούμε το σκάνδαλο αυτό να το πληρώσουν οι ιδιοκτήτες και όχι το κακοπληρωμένο με μπλοκάκι προσωπικό.
·Απαιτούμε μαζικά τεστ στο προσωπικό του Ερυθρού που διαχειρίστηκε εν αγνοία του το περιστατικό του άτυχου νεφροπαθούς αλλά εν τέλει αυτό το διέγνωσε .
·Απαιτούμε να σταματήσει η κυβέρνηση να κουκουλώνει τις ευθύνες των πλούσιων "φίλων" της. 

No comments: