6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Saturday, April 25, 2020

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 24/4


ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων χαιρετίζουν τις εκατοντάδες των εκπαιδευτικών που βγήκαν σήμερα μαζικά στους δρόμους δεκάδων πόλεων και διαδήλωσαν ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως. Με μαζική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Αθήνας αλλά και στην Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και αλλού, οι εκπαιδευτικοί έδωσαν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο που χτυπάει το Δημόσιο Σχολείο δεν θα περάσει.
Η σημερινή μαζική έκρηξη των εκπαιδευτικών αποτελεί χαστούκι για την υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση της ΝΔ που πίστεψαν ότι καταθέτοντας το νομοσχέδιο αυτό που διαλύει ουσιαστικά την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, με κλειστά τα σχολεία και τους εκπαιδευτικού σε "καραντίνα" θα γλίτωναν τις μαζικές αντιδράσεις. Διαψεύστηκαν από την οργή των εκπαιδευτικών που με την σημερινή πρώτη κινητοποίηση ανοίγει τον δρόμο αυτή η οργή να γίνει μαζικό ποτάμι που θα πνίξει τα αντιδραστικά τους σχέδια.
Οι εκπαιδευτικοί πήραν την σκυτάλη από τις πετυχημένες μαζικές κινητοποιήσεις των Υγειονομικών στις 7 Απρίλη, που πρώτοι άνοιξαν τον δρόμο για μαζικό εργατικό αγώνα, μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, ενάντια στις επιθέσεις του Μητσοτάκη. Αυτή η φλόγα απλώνεται πλέον σε κάθε εργατικό χώρο. Την είδαμε στην 48ωρη απεργία στη ΛΑΡΚΟ, στις δεκάδες μικρές και μεγάλες αντιδράσεις στους χώρους δουλειάς απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την κυβερνητική πολιτική.
Ακολουθούν η συνέχιση των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων, η απεργία διαρκείας των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου η κινητοποίηση των εργαζόμενων στον Τουρισμό Επισιτισμό στις 28 Απρίλη. Και όλες αυτές οι συγκρούσεις γενικεύονται στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που θα ενώσουν όλες τις αντιστάσεις.
Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό των Νοσοκομείων στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για το δυνάμωμα και την κλιμάκωση των εργατικών αγώνων και καλούν όλους και όλες να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στις 11 πμ στο Σύνταγμα.


No comments: