6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Saturday, March 14, 2020

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΛΕΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ



Με 4ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 16 Μαρτίου από τις 6πμ έως τις 10πμ, και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου Έλενα, απαντούν οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα, τα μαγειρεία και οι εξωτερικοί εργάτες του Νοσοκομείου που παραμένουν απλήρωτοι. Πρόκειται για πάνω από 60 εργαζόμενες/ους, συμβασιούχους με διετή σύμβαση μέσω ΑΣΕΠ, πολλοί από αυτούς πρώην εργολαβικοί.
Είναι εγκληματικό την ώρα που η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας βγάζουν διαγγέλματα για την προστασία από τον κορονοϊό, οι εργαζόμενοι του κεντρικού γυναικολογικού νοσοκομείου του λεκανοπεδίου, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία, οι εργαζόμενες/οι της καθαριότητας δηλαδή, να είναι απλήρωτοι με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ακόμη και να πάνε στη δουλειά τους.
Σήμερα Παρασκευή13/3, πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία δεν είχα να τους δώσει καμία απάντηση για το πότε θα πληρωθούν, επικαλούμενη την μη έγκριση (ακόμη) των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων από τον Κικίλια.
Στη συνέχεια προχώρησαν σε ανοιχτή συνέλευση στο προαύλιο και αποφάσισαν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα. Η κινητοποίηση της Τρίτης 16 Μαρτίου έχει την στήριξη και την κάλυψη τόσο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας όσο και της ΠΟΕΔΗΝ. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του Συντονιστικού των Νοσοκομείων και του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης.
Το φαινόμενο αυτό δεν είναι το μοναδικό. Από παντού έρχονται καταγγελίες κυρίως από εργαζόμενες/ους στον τομέα της καθαριότητας για αντίστοιχα φαινόμενα. Στο Νοσοκομεία Αγλαΐα Κυριακού, οι καθαρίστριες που είναι ακόμη σε εργολάβο, μόλις πριν από λίγες μέρες πήραν την εξόφληση του Δεκέμβρη του 2019. Στο νοσοκομείο Άγιος Αντρέας στην Πάτρα, στις 30 Απρίλη απολύουν δεκάδες εργολαβικούς που αυτές τις μέρες δίνουν μάχη ενάντια στην πανδημία.
Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε απεργιακά, γιατί μονό οι αγώνες μας για μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ στο ΕΣΥ, και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μπορούν να μπούν φρένο στην πανδημία και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Ο Κικίλιας και η παρέα του λένε ψέματα ότι τάχα είμαστε έτοιμοι, ενώ στην πραγματικότητα ετοιμάζονται να θυσιάσουν τις ζωές τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων.




No comments: