6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, December 11, 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Τη Δευτέρα 10/12 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια απεργιακή κινητοποίηση που είχε καλεσθεί από την ΕΙΝΑΠ και την ΠΟΕΔΗΝ μπροστά στο υπουργείο υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτή προκηρύχθηκε κάτω από την πίεση μία σειρά σωματείων της υγείας καθώς και του Συντονιστικού των νοσοκομείων. Πρώτη προχώρησε σε στάση εργασίας η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ έχοντας να αντιμετωπίσει τη λήξη της σύμβασης εκατοντάδων επικουρικών ιατρών και μετά ακολούθησε και η ΠΟΕΔΗΝ .Η σημερινή στάση εργασίας ήταν συνέχεια της μεγάλης πανυγειονομικής απεργίας της 10 Οκτώβρη και της εικοσιτετράωρης της ΑΔΕΔΥ στις 14 Νοέμβρη.Έξω από το υπουργείο υγείας με τα πανό τους βρέθηκαν εργαζόμενοι από Άγιο Σάββα, Γεννηματά, ΓΟΝΚ, Θριάσειο, Ευαγγελισμό, η ΟΕΝΓΕ και το Συντονιστικό των νοσοκομείων καθώς και αρκετοί εργαζόμενοι από τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Λεκανοπέδιου
    Η συνάντηση της αντιπροσωπείας των απεργών  με τον υπουργό είχε τα εξή αποτελέσματα: 1) δίνεται το δικαίωμα στους επικουρικούς ιατρούς που λήγουν οι συμβάσεις τους στις 31 Δεκέμβρη να διεκδικήσουν τις θέσεις τους πριν τη λήξη της σύμβασής τους με τη συνεργασία των συντονιστών ιατρών παραμένοντας στη λίστα. Με αυτήν τη ρύθμιση η πλειοψηφία των επικουρικών γιατρών θα συνεχίσει να δουλεύει και το επόμενο έτος. 2) για τους επικουρικούς  που πληρώνονται με ΕΣΠΑ το υπουργείο «ανακάλυψε» μερικά κονδύλια ακόμα έτσι ώστε να τους κρατήσει στα νοσοκομεία άλλους δέκα μήνες . Τα παραπάνω αποτελούν μια ακόμα επιβεβαίωση ότι οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα απέναντι σε μια κυβέρνηση που σέρνεται ανάμεσα στο εργατικό κίνημα και τα ματωμένα υπερπλεονάσματα. Δυστυχώς δεν ισχύουν τα παραπάνω για τους επικουρικούς γιατρούς των κέντρων υγείας (160 στον αριθμό). Το άλλο μελανό σημείο είναι ότι η κυβέρνηση έφαγε μέρος της γενναίας μοριοδότησης που είχε υποσχεθεί για το λοιπό επικουρικό προσωπικό στην απεργία που είχαμε πραγματοποιήσει στις 10 του Οκτώβρη. Στην τροπολογία που πέρασε από την Βουλή τις προηγούμενες μέρες διατηρεί τα 20 μόρια για τους 48 μήνες προϋπηρεσίας αλλά εξαφανίζει  τα 7 μόρια για κάθε επόμενο μήνα .Αυτό και μόνο θα πετάξει διάφορους συναδέλφους έξω από τα νοσοκομεία. 
Θα χρειαστεί άμεσα να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας για να πετύχουμε τη μόνη δίκαιη λύση που δεν είναι άλλη από τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν ήδη στο χώρο της υγείας και νέες μαζικές προσλήψεις για να καλυφτούν όλα τα κενά στα νοσοκομεία.

No comments: