6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, December 4, 2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ 10/12 και ΠΑΝΝΑΤΤΙΚΗ ΠΟΕΔΗΝ


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜA! 

  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥME!!!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΊΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΡΑ!

ΚΑΝΕΝΑΣ

 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ


10

ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ 11-3μμ,

ΠΑΝATTIKH ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ TΗΣ ΠΟΕΔΗΝ 11-3μμ,

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12 μεσ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Συναδέλφισσες-οι, 

Πίσω μας μετράμε πρόσφατες νίκες. Μετά την πανελλαδική απεργία των νοσοκομείων στις 10 του Οκτώβρη αποσπάσαμε υποσχέσεις από τον Πολάκη για νέα παράταση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ αλλά και για γενναία μοριοδότηση των επικουρικών εργαζομένων ,πλην των επικουρικών γιατρών, μέχρι τον Μάη του 2019. Μετά και την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 14 του Νοέμβρη - όπου οι δυνάμεις του συντονιστικού των νοσοκομείων και πάλι πρωτοστάτησαν με τη μαζικότητα και την συσπείρωση των σωματείων που κατάφεραν -είναι πλέον γνωστό ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έδωσε και δεύτερη παράταση στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία αλλά και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της για την μοριοδότηση των επικουρικών εργαζόμενων. 
 
Δηλαδή, μετά από δύο μεγάλες κινητοποιήσεις (μεγάλες εκεί που οργανώθηκαν από τα κάτω), είδαμε τους υπουργούς υγείας να "ξεχνούν" την "αντισυνταγματικότητα" της παράτασης των συμβασιούχων και να βρίσκουν τρόπους να κρατήσουν στη δουλειά χιλιάδες συμβασιούχους.  Οι αγώνες μας όντως έχουν αποτέλεσμα.
Στο πλάνο της κυβέρνησης όμως δεν περιλαμβάνονται οι επικουρικοί γιατροί. Αφού οι επικουρικοί γιατροί -και αυτοί με τη σειρά τους- έσωσαν τα Ε.Σ.Υ. μετά από 4-5 χρόνια δουλειάς (κάποιοι-ες ακόμα και για παραπάνω χρόνια υπηρέτησαν ως επικουρικοί) ακούνε τώρα  από τον Ξανθό και τον Πολάκη ότι πρέπει να απολυθούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες ...Άλλοι μέχρι τέλος Δεκέμβρη, άλλοι άμεσα με τον νέο χρόνο... Γιατί; 

-Για να μην αναγκαστεί το υπουργείο και παραδεχτεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες; Είναι αυταπόδεικτο ότι καλύπτουν αυτές τις ανάγκες...
-Για να μπουν στις νέες κρίσεις και να μονιμοποιηθούν; Σοβαρά; Εδώ εκκρεμούν κρίσεις από το 2011-12 και θα πρέπει οι επικουρικοί γιατροί να χάψουν το παραμύθι της "εύκολης και γρήγορης μονιμοποίησης";

Επειδή κανέναν δεν πείθουν ,και πάλι, αυτά τα επιχειρήματα ,δυνάμεις του Συντονιστικού πρότειναν και πέτυχαν μέσα στην ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ να παρθεί αγωνιστική απόφαση για πανελλαδική στάση εργασίας όλων των νοσοκομειακών γιατρών στις 10 του Δεκέμβρη και συγκέντρωση στο υπουργείο υγείας. 
 
Στη σύσκεψη μάλιστα της ΕΙΝΑΠ με επικουρικούς γιατρούς  την Δευτέρα 3/12,  με πρωτοβουλία του συντονιστικού,  άνοιξε πρώτη φορά στα σοβαρά η συζήτηση για τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανοίγοντας στα σοβαρά την κόντρα με τις δυνάμεις που δεν πιστεύουν σε αυτήν. Στη σύσκεψη πάντως αυτή ενημερωθήκαμε ότι Ξανθός και Πολάκης πέρασαν τροπολογία που θα βγει σε ΦΕΚ η οποία προβλέπει για πρώτη φορά τη δυνατότητα των επικουρικών γιατρών που απολύονται 31/12/18 να ξαναμπούν στις λίστες ΠΡΙΝ απολυθούν και με ειδικό χαρτί προϋπηρεσίας-εμπειρίας να ξαναπροσληφθουν αρχές Γενάρη. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι οι επικουρικοί μέσω ΕΣΠΑ "προφορικά" παίρνουν παράταση για 6 μήνες. Πάλι η ίδια εικόνα λοιπόν. Εμείς να περνάμε σε κινητοποιήσεις και οι υπουργοί να τρέχουν πανικόβλητοι να σώσουν ότι μπορούν.

Σήμερα είναι ανοιχτό το θέμα των επικουρικών γιατρών, χθες των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, αντιπροχθές των επικουρικών διοικητικών και νοσηλευτών, πέρυσι και πρόπερσι των πρώην εργολαβικών εργαζομένων και πάει λέγοντας. Τα νοσοκομεία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όντως δεν έκλεισαν ,όπως ονειρευόταν ο Άδωνις και η παρέα του , έμειναν ανοιχτά , αλλά με μία "λεπτομέρεια". Έμειναν ανοιχτά με τις πλάτες των 12.000 και πλέον συμβασιούχων που μπήκαν σε αυτά. Που προσλήφθηκαν στο όνομα της απαγόρευσης των μόνιμων προσλήψεων στο Δημόσιο και τα νοσοκομεία μας. 

  ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ!
Ο αγώνας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι κοινός, αφορά σε όλες τις βαθμίδες στα νοσοκομεία και σε όλες τις ειδικότητες. Ελάτε να οργανώσουμε ενωτικά και συντονισμένα την αντίσταση στην ομηρία και την κοροϊδία της πολιτικής της λιτότητας και των "υπερπλεονασμάτων".

Τ Α ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

No comments: