6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, October 19, 2017

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑ: Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ

Ανακοίνωση 19/10/2017

Ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του Νοσοκομείου Έλενας Βενιζέλου...
Και μόνο το άκουσμα της είδησης σοκάρει, για το που μπορεί να έχουν οδηγήσει τις δημόσιες δομές υγείας, οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές με τις συνεχείς περικοπές, την υποχρηματοδότηση και το πάγωμα των αναγκαίων μόνιμων προσλήψεων. 
Όσο και να θέλουν να καλύψουν το πρόβλημα, με διάφορες δικαιολογίες, υπεκφυγές, ανακοινώσεις ή δια της σιωπής, η διοίκηση του νοσοκομείου Έλενα, τα διάφορα στελέχη της δημόσιας υγείας ή το υπ.υγείας.(απο το δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, μέχρι να περιμένουμε για το αν είναι "κακό" ή "καλό" βακτηρίδιο χολέρας, ακούσαμε..), τα γεγονότα και οι καταγγελίες του ίδιου του σωματείου εργαζομένων αναδυκνείουν το πραγματικό ζήτημα. 
Χολέρα ή όχι, η επιδημία των μνημονίων, έχει οδηγήσει ένα δημόσιο νοσοκομείο, στο κέντρο μιας ευρωπαικής πρωτεύουσας, σε τέτοιες άθλιες συνθήκες.
Πηγή:ygeionomikoi.gr

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων από την οποία προκύπτει ξεκάθαρα ότι η διοίκηση γνώριζε εδώ και καιρό για τις απαράδεκτες συνθήκες και την ύπαρξη λυμάτων σε χώρους του νοσοκομείου.
Στις απανωτές παρεμβάσεις του σωματείου, διοίκηση και διεύθυνση της τεχνικής υπηρεσίας αδιαφορούσαν προκλητικά! 

Μια σειρά απο ερωτηματικά, που βάζουν τα συνδικάτα και η ομοσπονδία, για το χειρισμό της υπόθεσης απο την διοίκηση του νοσοκομείου, είναι προφανή και χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις και ανάληψη ευθύνης.
"...Τα αποτελέσματα του ελέγχου του δείγματος της 5ης Οκτωβρίου στα οποία ανιχνεύτηκε το βακτήριο της χολέρας εκδόθηκαν 13/10/2017 και ενημερώθηκε περί αυτού η Διοίκηση.
Ποια είναι τα μέτρα που έλαβε η Διοίκηση από 13 έως 18 Οκτωβρίου που αποκαλύφθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ το ζήτημα;
Γιατί το σφράγισμα του υπογείου έγινε μόλις χθες μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.
Τι μέτρα έλαβε η Διοίκηση μεταξύ 13-18 Οκτωβρίου για να αποφύγει την μετάδοση του βακτηρίου;
Το έγγραφο της Επόπτριας Δημόσιας Υγείας γιατί δεν κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους να προσέχουν να μην έρχονται σε επαφή με τον χώρο που ελήφθησαν τα δείγματα;
Αφού αμφισβητούνται τα αποτελέσματα του Μικροβιολογικού, γιατί μόλις χθες ελήφθησαν νέα δείγματα για να αποσταλούν στο ΚΕΔΥ και όχι άμεσα 13/10 με την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων;..."
Η κατάσταση με το Έλενα δεν είναι μόνο η ανευθυνότητα και η ανημποριά μιας διοίκησης, σηματοδοτεί με τραγικό τρόπο, το τι έχουν σημάνει και τι θα σημάνουν τα μνημόνια, σε κάθε πτυχή του δημόσιου συστήματος υγείας. 
Είναι ενδεικτική η κατάσταση με τους φετινούς προυπολογισμούς των νοσοκομείων. Η οικονομική ασφυξία που έχει επιβληθεί, δεν αφήνει ούτε σκέψη για προμήθεια ή ανανέωση κρίσιμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ή για αναγκαίες κτιριακές συντηρήσεις. 
Και το μνημονιακό λεπίδι συνεχίζεται και για το 2018, όπου ο συνολικός προϋπολογισμός των λειτουργικών δαπανών θα είναι μειωμένος περίπου στα 300 εκ ευρώ.
Στην πράξη λοιπόν  η καταστροφική πολιτική των συνεχών περικοπών και των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, κυριολεκτικά διαλύει ό,τι έχει απομείνει από δημόσια περίθαλψη.
Γι αυτό και ότι να λένε οι ωραίες ανακοινώσεις τους, τα νούμερά τους, οι διάφοροι θεσμοί, το ΔΝΤ, οι Βορίδηδες, οι Γεωργιάδηδες, και οι Λοβέρδοι, αλλά δυστυχώς και οι σημερινοί υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, είναι ένοχοι όλοι!
Όλοι προσθέσανε στην διαδικασία διάλυσης και γκρεμίσματος, άλλοι σαν υμνητές των μνημονίων, άλλοι με πόνο ψυχής, παγιδευμένοι σε ένα ρεαλισμό που ξερνάει... απο χολέρα μέχρι Τράμπ.
Γι αυτό όσοι απεργήσαμε και διαδηλώσαμε στις 11/10 στην πανελλαδική απεργία της υγείας,  είχαμε δίκιο!
Οι αγώνες μας και η κλιμακωσή τους, ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, παραμένουν ο μόνος δρόμος για την σωτηρία της δημόσιας και δωρεάν υγείας, για να υπερασπίσουμε τις κοινωνικές ανάγκες, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, μέχρι την συνολική ανατροπή. 










No comments: