6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, October 12, 2017

14-15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ και του ΦΑΣΙΣΜΟΥ

...καθε εργαζόμενος/εργαζόμενη στα νοσοκομεία, δεν μπορεί να λείψει απο την ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ και του ΦΑΣΙΣΜΟΥ στις 14-15/10 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Ρουφ – Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη ( Σάββατο 14/10 προσέλευση 12μμ)


Με σημαντικές συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στις 14-15 Οκτώβρη στην Αθήνα, κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρούφ. 
Έρχονται στην Αθήνα για την Διεθνή Συνάντηση αντιπρόσωποι από 8 χώρες: Ο Στηβ Σεντάρ, από Καταλωνία, Εκπρόσωπος της κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Φασισμό Καταλονίας UCFR, η Κριστίνε Μπούχολτς, Βoυλευτίνα Die Linke, κίνηση Ξεσηκωθείτε Ενάντια στο Ρατσισμό (Aufstehen Gegen Rassismus), ο Γουέιμαν Μπένετ, από το Stand up to Racism «Ξεσηκωθείτε ενάντια στο Ρατσισμό» και την κίνηση Unite Against Facism στη Βρετανία, η Βανίνα Τζιουντιτσελί, εκπαιδευτικός, μέλος του ΝPA και αντιρατσιστικής κίνησης στη Γαλλία, ο Ντενίζ Γκουγκόρεν από την Τουρκία, ο Ντίνος Αγιομαμίτης από την Κύπρο, ο Εβούτ Βάντεμπεργκ από την Ολλανδία και η Λενέ Γιούνκερ από τη Δανία.
Ο Στηβ Σεντάρ θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Οκτώβρη και θα περιοδεύσει στις σχολές για να μεταφέρει τα μηνύματα της Καταλωνίας. Συγκεκριμένα θα βρίσκεται: Την Πέμπτη 12/10, 12μ, στο αίθριο της Φιλοσοφικής και 2.30μμ στο Πάντειο. Την Παρασκευή 13/10, 12μ στη ΝΟΠΕ στο εσωτερικό αίθριο και 2.30μμ στο ΤΕΙ Αθήνας, στην αίθουσα προβολών της ΣΓΤΚΣ.
Στις συζητήσεις συμμετέχουν ακόμη η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτίνα, ο Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ, ο Μάριος Σούσσης, πρόεδρος Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος, ο Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαια-Ρέντη, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “Η Ενότητα”, ο Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, ειδικευόμενη ιατρός Γενηματάς, η Λορέττα Μακόλεϊ, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής. Ακόμη ομιλητές από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι οι Δημήτρης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.
Στην αφρικάνικη μουσική βραδιά συμμετέχει ο Μοχάμεντ Καμαρά, μουσικός από τη Γουϊνέα μαζί με τους φίλους του, ο οποίος αντιμετώπισε πρόσφατα την αστυνομική ρατσιστική βία στο Μοναστηράκι. 
 

Το πρόγραμμα του διημέρου

Σάββατο 14/10
 
12.00-13.00 Προσέλευση-Υ­ποδοχή
13.00-15.30 Πως συνεχίζουμε την μάχη ενάντια στο φασισμό
Ομιλητές 
Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη
Κριστίν Μπούχολτζ, Aufstehen gegen Rassismus, βουλευτίνα Die Linke
Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτίνα
Βανίνα Τζιουντιτσελί, Γαλλία
Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ
Μάριος Σούσσης, πρόεδρος Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος
Κατερίνα Θωίδου, δημ. σύμβουλος Νίκαια-Ρέντη
Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 
δημοτικός σύμβουλος Αθήνας
 
16.00-18.30 Η αντίσταση στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Ομιλητές
Γουέιμαν Μπένετ, Stand Up to Racism, UAF
Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός
Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “Η Ενότητα”
Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αργυρή Ερωτοκρίτου, ειδικευόμενη ιατρός Γεννηματάς
Στηβ Σεντάρ, Καταλωνία
Λορέττα Μακόλεϊ, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής 
 
19.00-20.00 Η δίκη της Χρυσής Αυγής
Ομιλητές 
από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ
Δημήτρης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης
 
20.30-21.00 Αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνέλευσης
21.00-23.00 Zωντανή Αφρικάνικη μουσική, φαγητό 
 
Κυριακή 15/10
 
11.00-14.00 Διεθνής Συνάντηση, πρωτοβουλίες δράσης

No comments: