6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, April 28, 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΨΝΘ:ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΥΣΤΕΡΙ

3ΜΑΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΕ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

στηρίζουμε ψηφίζουμε

ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ νοσηλεύτρια
ΣΑΡΒΑΝΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ νοσηλεύτρια

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Οι εκλογές στο σύλλογό μας γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα συμφωνία με τους δανειστές.Το νέο διαρκές μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις. Νέα δυσβάσταχτα μέτρα με στόχο να εξοικονομηθούν επιπλέον πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα χρόνια. Δυσθεώρατα πλεονάσματα, που θα ματώσουνε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη και θα σημάνουν νέες περικοπές και στην δημόσια υγεία και φυσικά δισεκατομμύρια ευρώ για τους τραπεζίτες.Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος και θα είναι τα τελευταία. Μοιάζουν με τους Σαμαροβενιζέλους όχι μόνο στα βάρβαρα μέτρα που παίρνουν σε βάρος των εργαζόμενων αλλά και στα ψέματα που λένε, ότι τάχα βγαίνουμε από τα μνημόνια, την ώρα που υπογράφουν την συνέχισή τους.

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι δραματική.
Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση και την δραματική έλειψη προσωπικού. Η εντατικοποίηση της εργασίας μας να φτάνει σε εξοντωτικά επίπεδα. Η αύξηση του φόρτου εργασίας, η ένταση και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, μας οδηγούνε στα όρια της αντοχής μας. Οι νέοι οργανισμοί, αντί να ανοίξουνε τα κλειστά νοσοκομεία που τους βάλανε λουκέτο, οι Λοβέρδοι και οι Γεωργιάδηδες, προετοιμάζουν νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανικών θέσεων, τμημάτων, κλινικών ακόμα και νοσοκομειακών μονάδων.
Οι αγώνες μας παραμένουν ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Η μόνη λύση είναι να ξεσηκωθούμε ενάντια και στην νέα ασυμφωνία. Μπροστά μας έχουμε να οργανώσουμε τον πανεργατικό ξεσηκωμό στην πρωτομαγιά αλλά και στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 Μάη.

Απέναντι στην βαλτωμένη κατάσταση.
Να αλλάξουμε πορεία και στο σωματείο μας
Δυστυχώς η κατάσταση στο νοσοκομείο μας έχει βαλτώσει. Η πλήρη απουσία και αδράνεια όλο το προηγούμενο διάστημα, από όλα τα μεγάλα μέτωπα εντός κι εκτός νοσοκομείου, Η πλήρης απουσία οργάνωσης των γενικών συνελεύσεων και άρα οποιασδήποτε συλλογικής λειτουργίας, συζήτησης και αγωνιστικών αποφάσεων, ενίσχυσαν τις ατομικές λύσεις, την απάθεια και το παζάρι. Σε αυτό η ευθύνη της ενωτικής είναι σημαντική.
Ο κόσμος του αγώνα χρειάζεται, να πάρει στα χέρια του το σωματείο, να δώσει τον αγωνιστικό και πολιτικό προσανατολισμό που χρειάζεται, να γίνει κομάτι του αγωνιζόμενου υγειονομικού κινήματος που παλεύει για να ανατρέψει την σημερινή άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία, που συγκρούεται με παλιά και νέα μνημόνια, που διεκδικεί να μπεί μπροστά για να ξηλώσει και την νέα κατάπτυστη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τους δανειστές. Γι αυτό σας καλούμε μαζί με το ΝΥΣΤΕΡΙ να συγκροτήσουμε μια αγωνιστική πρωτοβουλία Ανατροπής και στο σωματείο και συνολικά στο υγειονομικό κίνημα.

Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων
Αυτό που μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση είναι η κινητοποίηση και η οργάνωση της βάσης των υγειονομικών, μέσα απο επιτροπές αγώνα, την στήριξη της δημοκρατίας των γενικών συνελεύσεων, το σπάσιμο της περιχαράκωσης και του συντεχνιασμού, να παλέψουμε πραγματικά ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.

Να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης, να ανοίξουμε τον δρόμο για την εργατική εναλλακτική προοπτική. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να σταματήσουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων. Να ανοίξουμε την δυνατότητα για γενναία χρηματοδότηση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μιας πραγματικά δημόσιας και δωρεάν υγείας.

Διεκδικούμε:
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό, για κάθε μετανάστη-πρόσφυγα και ανασφάλιστο
  • Μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή και μόνιμη εργασία
  • Μονιμοποίηση τώρα, για όλους τους εργαζόμενους στο ΨΝΘ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου
  • Εγγραφή όλων των εργαζομένων του ΨΝΘ, στο Σωματείο Εργαζομένων, ανεξάρτητα απο κλάδο-ειδικότητα-σύμβαση
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καταβολή όλων των χρεών σε ρεπό και κανονικές άδειες.
  • Αποσύνδεση από την συνδιοίκηση - αυτόνομο ΨΝΘ με αναγκαία χρηματοδότηση και προσωπικό


No comments: