6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, April 19, 2017

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ: ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 19/4/2017

Την Μ. Τετάρτη 12/4/17 οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας ενημερώθηκαν πως η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει στην ευθύνη της το νοσοκομείο, θυμήθηκε απότομα μια παλιά από δεκαετίας οδηγία του ΕΣ και απαιτεί ατομικές υπεύθυνες δηλώσεις από όλους τους γιατρούς πως υπερεφημερεύουν ... με δική τους πρωτοβουλία ! Αυτό μάλιστα το απαιτεί εκβιαστικά για να εγκρίνει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του 1ου τριμήνου 2017.
Υπενθυμίζουμε πως ακριβώς το ίδιο είχε γίνει πανελλαδικά πριν λίγα χρόνια και είχε αποκρουστεί με επιτυχία από το νοσοκομειακό κίνημα.
Αποτελεί μέγιστο θράσος από το ίδιο κράτος που έχει αφήσει τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα να απαιτεί από τους γιατρούς να αναλαμβάνουν ΑΤΟΜΙΚΑ την ευθύνη για οποιοδήποτε ιατρικό λάθος ενδεχόμενα προκύψει λόγω υπερκόπωσής τους.
Αποτελεί μέγιστο θράσος το ίδιο κράτος που αναγκάζει και «εντέλει» τους γιατρούς να υπερεφημερεύουν, όταν πρέπει να πληρώσει τα δεδουλευμένα να ΕΚΒΙΑΖΕΙ απαιτώντας ατομική δήλωση πως η υπερεφημέρευση είναι ... μαζοχισμός των ίδιων των γιατρών.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου, της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας.
Το να κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη πάρεδρο θα είναι ΥΠΕΚΦΥΓΗ και ανάληψη της πολιτικής ευθύνης γι αυτό το αίσχος.


--------------------------------------------------------------------------------

Από ΕΙΝΚΥΦ προς ΟΕΝΓΕ, 13/4/17
Σας ενημερωνουμε οτι ζητηθηκε απο τους ιατρους της ενωσης μας να συμπληρωσουν υπευθυνη δηλωση οτι συναινουν στην παροχη εργασιας στο Γ.Ν Λαμιας περαν των 48 ωρων ανα εφταημερο για τους μηνες Ιανουαριο Φεβρουαριο Μαρτιο του 2017 για να προχωρησει στο ελεγκτικο συνεδριο η καταβολη των εφημεριων για τους αντιστοιχους μηνες 
Παρακαλουμε για τις αμεσες δικες σας ενεργεις και αναμενουμε οδηγιες

Η Προεδρος της ΕΙΝΚΥΦ

No comments: