6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, March 14, 2017

ΕΛΠΙΣ: ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ- ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σοβαρότατος τραυματισμός την ώρα της εργασίας, ειδικευόμενου γιατρού στο Νοσοκομείο Ελπίς, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Κρατικό Αθηνών. Ο συνάδελφος έκανε το λάθος να στηριχτεί στην κουπαστή μιας σκάλας, εντός του νοσοκομείου, και η κουπαστή υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Οι συνεχείς περικοπές που βάζουν στόχο την εξοικονόμιση κονδυλίων, η υποβάθμιση των  υποστηρικτικών υπηρεσιών, η συνεχής αποψίλωση απο μόνιμο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων, επιδεινώνει τις  εργασιακές συνθήκες και την ασφάλεια της εργασίας μας μέσα στα νοσοκομεία.
Δεν πάει πολύς καιρός απο το θάνατο συναδέλφισσας στο Αμ.Φλεμιγκ. Ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί...είναι ζήτημα χρόνου η επανάληψη αντίστοιχων περιστατικών αφού τα νοσοκομεία μας ρημάζουν απο τις μνημονιακές περικοπές.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο συνάδελφος να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Η καλύτερη απάντηση είναι να εντείνουμε τον συλλογικό αγώνα μας για την αναγκαία χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους τομείς της αναγκαίας λειτουργίας ενός σύγχρονου νοσοκομείου. 
Όλοι και όλες αύριο στην απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο 12 μεσ. στην πλ.Μαβίλη. 

No comments: