6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 20, 2017

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ 6μμ ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΑΠΡΙΛΗ

Να σταματήσουμε το νέο μνημόνιο. Να σημάνει ξεσηκωμός απέναντι στα νέα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές. Το νέο μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων. Νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και μετά το 2019, με στόχο να εξοικονομηθούν επιπλέον 3,5-4,5 δις ευρώ για τους τραπεζίτες. Η συζήτηση μεταξύ τους είναι αν τα δυσθεώρητα πλεονάσματα, που θα ματώσουνε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη θα είναι για τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια. Σαν κερασάκι στην αντεργατική λαίλαπα, η κυβέρνηση υπόσχεται ότι αν πιάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους και το επιτρέψουν η τρόικα και οι δανειστές, ίσως δώσουν κάποια ψίχουλα με αντίμετρα.
Την ίδια ώρα, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι Δήμοι, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση διαλύει τους εργαζόμενους, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανακοινώνει τη συνέχιση του μνημονιακού εμπάργκο στις προσλήψεις. Για το 2017 ο αριθμός που ανακοίνωσε δεν καλύπτει ούτε το 1/4 των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης. Για την Παιδεία δεν προβλέπει τίποτα, οι όποιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μετατίθενται στο μέλλον και όλα δείχνουν ότι τα κενά στα σχολεία αν καλυφθούν, θα είναι με αναπληρωτές. Για όλους τους άλλους χώρους με το σταγονόμετρο και σταδιακά. Η επιλογή τους είναι Σχολεία, Δήμοι και Νοσοκομεία, οι κρίσιμες για όλο το κόσμο, δημόσιες υπηρεσίες, να συνεχίζουν να ρημάζουν.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ πανεργατική απάντηση για να μην τους αφήσουμε να φέρουν κανένα μέτρο που θα χτυπάει το εργατικό εισόδημα και τα εργατικά δικαιώματα. Οι εργατικοί χώροι βράζουν. Στις 23 Φλεβάρη και ξανά στις 2 Μάρτη βρέθηκαν με κινητοποιήσεις στο δρόμο εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ, εκπαιδευτικοί, οι εργολαβικοί των νοσοκομείων, οι συμβασιούχοι του Υπ. Πολιτισμού, οι γιατροί των νοσοκομείων, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, ξανά οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των νοσοκομείων, οι καθαρίστριες του ΕΜΠ, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική. Ενώ15 Μάρτη όλη η Υγεία ξεσηκώνεται σε πανελλαδική απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα.
Η ίδια εικόνα είναι και στον ιδιωτικό τομέα. Στον ΔΟΛ οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να κρατήσουν τις δουλείες τους, όπως και στο Μαρινόπουλο, την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, την Mellon Technologies. Οι ναυτεργάτες συγκρούονται με τις αδηφάγες ορέξεις των εφοπλιστών και του Κουρουπλή που θέλουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι την Εθνική Ασφαλιστική, στο νερό και τον ΟΛΘ έχουν μπροστά τους την σύγκρουση με την ιδιωτικοποίηση.
Όλες αυτές οι αντιστάσεις χρειάζονται συντονισμό και αγωνιστική συνέχεια. Η απαίτηση για πανεργατική απεργία έρχεται από όλους τους χώρους που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και ζητούν μια απεργία που να ενοποιήσει όλες τις αντιστάσεις. Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ χρειάζεται να πάψουν να είναι απλά παρατηρητές των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Μόνο ο φόβος των αντιδράσεων έχει μέχρι τώρα αποτρέψει την κυβέρνηση, στο χέρι μας είναι να κάνουμε αυτό το εμπόδιο αξεπέραστο κλιμακώνοντας την πάλη μας.
Γι’ αυτό χρειάζεται να προχωρήσουμε σε πανεργατική απεργία από τα κάτω στις 5 Απρίλη. Σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς χρειάζεται να δώσουμε μάχη με συνελεύσεις, εξορμήσεις και συσκέψεις, για βγουν αποφάσεις για απεργία στις 6 Απρίλη χωρίς να περιμένουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Να απαιτήσουμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να μην επαναλάβουν την λάθος τακτική στο ασφαλιστικό που άφησε τα περιθώρια στην κυβέρνηση να ψηφίσει το ασφαλιστικό μέσα στο Πάσχα. Να ενώσουμε τις αντιστάσεις για να αποτρέψουμε το νέο μνημόνιο. Τη Δευτέρα 27/3 στο αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα 6:00μμ, το συντονιστικό νοσοκομείων και ο συντονισμός ενάντια στα μνημόνια καλούν σε σύσκεψη αγώνα σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, που θέλει συντονισμένα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να δώσουμε αυτή την μάχη.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, να ανοίξουμε τον δρόμο για την εργατική προοπτική. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
6μμ αμφιθέατρο νοσοκομείου ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ (ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ)




No comments: