6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, February 13, 2017

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΟ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ,ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνδικαλιστές που συμμετέχουν στον "Συντονισμό ενάντια στα μνημόνια", αλλά και στο "Συντονιστικό νοσοκομείων" μέλη των παρεμβάσεων κινήσεων συσπειρώσεων, διακίνησαν το παρακάτω κείμενο-πρόταση στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, σε μια προσπάθεια να σπάσει η αναμονή μπροστά στην διαμόρφωση των νέων μέτρων, διεκδικώντας απο την ΑΔΕΔΥ πανελλαδική απεργία σε όλο το δημόσιο και κλιμάκωση, την ώρα μάλιστα που μια σειρά χώροι του δημοσίου έχουνε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Στο τέλος της διαδικασίας οι παρεμβάσεις-κινήσεις-συσπειρώσεις προσπαθώντας να πείσουν για απεργιακό βήμα και τις άλλες δυνάμεις και ιδιαίτερα της αριστεράς προτείνανε συγκεκριμένη ημερομηνία απεργίας στις 9 Μάρτη και όχι εξουσιοδότηση εν λευκώ στην ΕΕ για όποτε κρίνει αυτή, τρέχοντας πιθανά πίσω απο την ουρά της κυβέρνησης να κάνει μια διαμαρτυρία την μέρα που θα ψηφίζεται. Η πρόταση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ

Η κυβέρνηση πέρα απο τα παχιά λόγια, βήμα βήμα συγκεκριμενοποιεί το 4ο μνημόνιο. Απέναντι στον εκβιασμό των δανειστών που ποντάρουν στην λήξη των ομολόγων στους επόμενους μήνες και στην αδυναμία πληρωμής τους, ο Τσακαλώτος προτείνει μέτρα 2,5 δισ ευρώ και ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή του με στόχο να κλείσει η διαβόητη δεύτερη αξιολόγηση, με το Eurogroup να συνεδριάζει 20 Φλεβάρη για να καταλήξει στα μέτρα σφαγείο.
Τα συνδικάτα δεν μπορεί να είναι απλά παρατηρητές, το που θα καταλήξει όλο αυτό το πάρε δώσε καταστροφικών μέτρων, δανειστών κυβέρνησης. Δεν πάει άλλο η αναμονή με τα παζαρέματα της κυβέρνησης.Μόνο ο φόβος των αντιδράσεων έχει μέχρι τώρα αποτρέψει την κυβέρνηση, στο χέρι μας είναι να κάνουμε αυτό το εμπόδιο αξεπέραστο κλιμακώνοντας την πάλη μας.
Οι χώροι του δημοσίου βράζουν. Οι υγειονομικοί ξεσηκώθηκαν για άλλη μια φορά με το Καραβάνι της Υγείας στη Λάρισα, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση και προχωρούν σε νέα απεργία. Στο ΕΚΑΒ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας επ αόριστο για τα απλήρωτα. Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία που βρίσκονται μπροστά στο τι σημαίνει να υλοποιείται στην πράξη το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου και το υπερταμείο ΕΦΚΑ, κινητοποιούνται και έχουν απόφαση για απεργία. Η μάχη είναι σε εξέλιξη και στους Δήμους, συμβασιούχοι και μόνιμοι απαιτούν να μην υπάρξει καμιά απόλυση με τη δικαιολογία της λήξης των συμβάσεων, ενώ κινητοποιούνται μαζικά για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας από το Δήμο της Αθήνας μέχρι του Ζωγράφου και το Περιστέρι. Οι καθηγητές μετά από κάλεσμα της ΟΛΜΕ προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις στα μέσα Φλεβάρη. Στη μάχη, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, έχουν μπει και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου με απεργία στις 13 Φλεβάρη και συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.
Η απαίτηση για παν-δημοσιοϋπαλληλική απεργία έρχεται από όλους τους χώρους του δημοσίου που βρέθηκαν ή βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και ζητούν πανδημοσυπαλληλική απεργία-ομπρέλα που να ενοποιήσει τις αντιστάσεις. Το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ χρειάζεται να αποφασίσει 24ωρη απεργία στις 21 Φλεβάρη, την επόμενη απο το παζάρι του Eurogroup στις 20 Φλεβάρη να δώσουμε την αγωνιστική απάντηση σε όλους αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Μια απεργιακή απόφαση αυτή την στιγμή θα ενώσει όλους τους παραπάνω αγώνες και θα στείλει καθαρά το μήνυμα στην κυβέρνηση και τους δανειστές ότι η εργατική τάξη δεν θα ανεχτεί οποιοδήποτε νέο αντεργατικό μέτρο στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους, ότι κλιμακώνει και παλεύει για να ξηλώσει στην πράξη παλιά και νέα Μνημόνια. Ταυτόχρονα, μια τέτοια απόφαση θα βάλει την πίεση και στη ΓΣΕΕ ώστε να ανοίξουμε την δυνατότητα για Γενική Απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
   






No comments: