6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, February 13, 2017

Α.Π.ΑΝ ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:13/2 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Δευτέρα 13/2 11πμ μπροστά από το κτίριο της διοίκησης

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Διαμαρτυρία στο Υπ. Υγείας όλων των εργολαβικών Πέμπτη 16/2 12 μεσημέρι

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μετά από αγώνες σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα καταφέραμε να ψηφιστεί νόμος που διώχνει τους εργολάβους από τα νοσοκομεία. Έτσι μπορεί να μπει ένα τέλος στις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν παντού, στην απληρωσιά, στους εκβιασμούς. Ο νόμος όμως της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ. Πετάει έξω εργάτριες και εργάτες που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά δουλεύουν χρόνια ολόκληρα εδώ. Πετάει έξω εργάτες επειδή δεν έχουν απολυτήριο γυμνασίου ενώ ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα από τον καθένα!
Στη συνέλευση που κάναμε την Τετάρτη 8/2 για πρώτη φορά σπάσαμε την τρομοκρατία. Δείξαμε στην πράξη ότι αν λειτουργήσουμε συλλογικά μπορεί να σπάσει ο φόβος. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις απολύσεις και γι’ αυτό προσπαθούν με ψέματα να σταματήσουν τον όποιο αγώνα.
Αποφασίσαμε
1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη διοίκηση τη Δευτέρα 13/2 (ημέρα που κλείνει η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων για τον ΑΣΕΠ).
2. Όλοι και όλες να γραφτούμε στο σωματείο ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
3. Συντονισμός με τους εργολαβικούς άλλων νοσοκομείων και κινητοποίηση έξω από το Υπ. Υγείας (την Πέμπτη 16/2 12 το μεσημέρι καλεί η ΠΟΕΔΗΝ μετά από απόφαση στις 10/2)

Ήδη έχουν τρομοκρατηθεί με τη διάθεση για αγώνα που δείξαμε και γι’ αυτό έχουν ξαμολύσει λυτούς και δεμένους να τρομοκρατούν υπόγεια και ανοιχτά.
Αρκετοί συνάδελφοι έχουν γραφτεί στο σωματείο και ενημερώνουν και άλλους συναδέλφους για την κινητοποίηση της Δευτέρας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
όσο και να προσπαθούν να μας απογοητεύσουν και να μας τρομοκρατήσουν ότι δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα απέναντι σε ψηφισμένους νόμους εμείς ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, έχουμε ξηλώσει πολλές φορές ψηφισμένους νόμους! Εμείς μπορούμε να παραλύσουμε όλη την παραγωγή γιατί ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ δουλεύουν τα νοσοκομεία και όλοι οι χώροι εργασίας! Κανένα αφεντικό, κανένας εργολάβος, κανένας υπουργός δε μπορεί να κάνει τη δουλειά μας.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να νικήσουμε!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΝΑ “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ”

No comments: