6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, November 13, 2016

ΕΝΙΘ:ΤΕΤΑΡΤΗ16/11 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, 12:30ΜΜ ΓΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας παραμένει δραματική. Τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων,  σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές. Επιταχυνόμενη συρρίκνωση, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας με εικόνα διάλυσης σε αρκετές περιπτώσεις. Υγειονομικοί στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης, αύξηση των πληρωμών των ασθενώνΗ οικονομική ασφυξία των νοσοκομείων παραμένει καθώς τα κονδύλια των λειτουργικών δαπανών για το 2016 έχουν ήδη εξαντληθεί ενώ σχεδιάζεται μείωση κατά  200 εκ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης για τον ΕΟΠΥΥ. Την ίδια ώρα η «αναδιάρθρωση» των ειδικών μισθολογίων έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην δώσει άλλες παρατάσεις στους επικουρικούς γιατρούς, οδηγώντας σε απόλυση πάνω από 1000 επικουρικούς ιατρούς μέχρι το Σεπτέμβρη του 2017 στερεί από το δημόσιο σύστημα υγείας αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό με πολύτιμη κλινική εμπειρία, που στηρίζει κάτω από αντίξοες συνθήκες τη λειτουργία τμημάτων και κλινικών. Η ανακύκλωση της ανεργίας και η εξάπλωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην ανεργία των νέων ιατρών, οδηγώντας στη διαμόρφωση ενός φτηνού ευέλικτου επιστημονικού δυναμικού που δε θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού οι επικουρικοί πληρώνονται από τα «ίδια έσοδα» των νοσοκομείων, και  θα εναλλάσσεται μεταξύ ανεργίας και ευκαιριακής απασχόλησης.
                                                                          
Η προκήρυξη  2000 θέσεων μόνιμων γιατρών για το 2017 τις  οποίες  έχουν προαναγγείλει δεν φτάνουν για να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν από τις απολύσεις των επικουρικών, τις παραιτήσεις και τις συνταξιοδοτήσεις. Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού «φταίνε οι γιατροί που δεν κάνουν εισηγήσεις», «φταίει  η γραφειοκρατία του ΑΣΕΠ»  είναι προσχηματικοί και προκλητικοί. Προσπαθούν να μπαλώσουν όπως όπως τα κενά  με περιπλανώμενους υγειονομικούς από τη μία μονάδα υγείας στην άλλη, με εξαναγκασμό σε εξοντωτική, απλήρωτη σε αρκετές περιπτώσεις υπερεργασία. Παράλληλα κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας και σε βάρος των δικαιωμάτων των ασθενών, πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας

Η ΕΝΙΘ καλεί τους συναδέλφους σε

  • Σύσκεψησυνέλευση επικουρικών ιατρών Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 14/11, 7:30 μμ στα γραφεία της ΕΝΙΘ
  • Γενική Συνέλευση της ΕΝΙΘ την Τετάρτη 16/11, 12:30 στο νοσοκομείο Γεννηματάς

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 24/11

No comments: