6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 25, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ

Τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ και διαδηλώνουμε έξω από το Υπουργείο για να σταματήσουμε τις απολύσεις εκατοντάδων συναδέλφων επικουρικών γιατρών. Αυτή ήταν η απόφαση της πετυχημένης συνέλευσης επικουρικών Αθήνας-Πειραιά που έγινε στα μέσα του μήνα. Την ίδια μέρα θα υπάρχει συγκέντρωση συνάδελφων/φισσών και στην Θεσσαλονίκη. Είναι συνέχεια του αγώνα που δίνουμε για μαζικές προσλήψεις μονίμων στη δημόσια υγεία, με πιο πετυχημένο παράδειγμα την απεργία όλων των υγειονομικών στις 6 Οκτώβρη στην Αθήνα.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιμένει στη θέση της πως δε θα δοθεί παράταση στους Επικουρικούς Γιατρούς που η θητεία τους λήγει από 1/10/16 και μετά. Αν το εκάστοτε νοσοκομείο εκτιμά πως εξακολουθεί να χρειάζεται τη συγκεκριμένη θέση, τότε πρέπει να αποστέλλει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο έγκαιρα, πριν τη λήξη της θητείας του υπηρετούντος, ώστε να επαναπροκηρύσσεται και να καλύπτεται με την ισχύουσα διαδικασία του πίνακα ανά ΥΠΕ. Αυτά επιβεβαίωσαν ο ίδιος ο υπουργός Ξανθός και ο αν. υπουργός Πολάκης σε συναντήσεις με τα σωματεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τις Μνημονιακές πολιτικές στην υγεία μέσα σε μια περίοδο που το ΕΣΥ βρίσκεται προ της κατάρρευσης. Οι επικουρικοί γιατροί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η απόλυση τους θα αποτελέσει συνολικό πλήγμα στη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση παρόλο που στα λόγια παλεύει γιααποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνηςδεν έχει κάνει τίποτα για να ανατρέψει την κατα 15% μείωση του προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία που συντελέστηκε την περίοδο 2012-2015. Κάθε άλλο, τηρεί ευλαβικά το μέτρο για κάθε πέντε αποχωρήσεις να γίνεται μία πρόσληψη. Μέσα στα μνημονιακά χρόνια ο αριθμός των ασθενών που αναζητούν θεραπεία στη δημόσια υγεία έχει εκτιναχθεί στα υψη. Αντί να είναι στόχος να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες οι στόχοι είναι να μη χαλάσουν οι αριθμοί των προγραμμάτωνδιάσωσης”.

Η μάχη για να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός ή εργαζόμενος είναι κομβική μάχη όλου του υγειονομικού κινήματος. Είναι μάχη για να σπάσουμε την μνημονιακή απαγόρευση των προσλήψεων σε όλο το δημόσιο, για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία και ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Με τους αγώνες των σωματείων μας και των ίδιων των επικουρικών έχουμε κερδίσει τις παρατάσεις του προηγούμενου διαστήματος. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ενώσεις γιατρών και με πανελλαδικό συντονισμό των επικουρικών για να κερδίσουμε την παράταση όλων των υπηρετούντων επικουρικών, να μην απολυθεί κανένας, να μονιμοποιηθούν όλες/οι. Παλεύουμε με όλο το υγειονομικό κίνημα για μαζικές προσλήψεις και να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία που ξεπερνούν τα 10.000.
Έχουμε τη δύναμη να αναγκάσουμε το υπουργείο και την κυβέρνηση σε υποχώρηση και να επιβάλουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αυτή η δύναμη φάνηκε στην μεγάλη και ελπιδοφόρα απεργία και διαδήλωση των υγειονομικών στις 6 Οκτώβρη. Η επιτυχία αυτής της απεργίας ανάγκασε την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να καλέσει σε συνέχεια στις 3 Νοέμβρη στην Πάτρα.

24 Νοέμβρη απεργία σε όλο το ΔημόσιοΑπεργούμε ενωμένοι
για να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις παντού!

Οι μάχες για μαζικές προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης που δεν περιορίζονται στην υγεία αλλά απλώνονται στην εκπαίδευση, τους δήμους και πολλούς άλλους τομείς μπορούν να συντονιστούν στην πανελλαδική-πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Νοέμβρη. Να ενώσουμε τα ρυάκια αντίστασης σε ένα μεγάλο απεργιακό ποτάμι εκείνη τη μέρα με την προσπάθεια να ξεσηκώσουμε κι άλλους κλάδους. Τους εργαζόμενους στο νερό και το ρεύμα που θέλουν να τα ιδιωτικοποιήσουν καθώς όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΡΙΤΗ 25/10 7ΜΜ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ


No comments: