6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 25, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Στις 24 Νοέμβρη η ΑΔΕΔΥ καλεί σε πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία. Εκείνη την μέρα βάζουμε πανελλαδικά απεργιακό λουκέτο σε όλο το δημόσιο.
Οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης, με την κατάθεση του προσχεδίου του προυπολογισμού, για πρωτογενή πλεονάσματα, για επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δεν πείθουνε κανένα και δεν μπορούνε να μεταβάλουν την άθλια πραγματικότητα για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Είναι προκλητικό την ίδια ώρα που τα μνημονιακά μέτρα χτυπάνε το ένα μετά το άλλο τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τη νεολαία, όλους τους φτωχούς, η κυβέρνηση να πλασάρει ένα νέο success story επιστροφής στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Το ποιος θα πληρώσει για το υπέρογκο πρωτογενές πλεόνασμα και το άπιαστο ποσοστό ανάπτυξης που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση για να δείξει καλή διαγωγή στους δανειστές είναι γνωστό.
Η απεργία στις 24 Νοέμβρη πρέπει να γίνει μια πρώτη μεγάλη απάντηση απέναντι σε όλα αυτά. Θα ενώσει όλα τα μέτωπα και τους εργαζόμενους από μια σειρά χώρους του δημόσιου που βρίσκονται ήδη σε σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές. Τους εκπαιδευτικούς που με τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις 25 Οκτώβρη, διεκδικούν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά κι άνοιγμα των σχολείων στα προσφυγόπουλα. Τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και το δικό τους απεργιακό “καραβάνι για τη δημόσια Υγεία” προχωρούν σε συνεχείς μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, απο τις 9/9 στη Θεσσαλονίκη και τις 6/10 στην Αθήνα, στην πανελλαδική διαδήλωση στις 3/11 στην Πάτρα, για να επιβάλλουν εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων. Τους εργαζόμενους στους δήμους που μπαίνουν σε διαδικασία γενικών συνελεύσεων για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού που απεργούν σε διάφορα σημεία της χώρας από τη Φλώρινα μέχρι τη Λέσβο. Αλλά και τους συνταξιούχους που δίνουν σκληρό αγώνα ενάντια στο πετσόκομα των συντάξεων και την διάλυση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Από τώρα ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς. Με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους και οργανώνουμε την απεργία. Βάζουμε απεργιακό λουκέτο σε όλους τους χώρους δουλειάς, περιφρουρούμε από το πρωί, και κατεβαίνουμε με τα πανό μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Στις 24 Νοέμβρη όλοι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να είναι στους δρόμους και όχι μόνο το δημόσιο. Να γίνει βήμα μαζικής εργατικής απάντησης, ενάντια σε όλες τις μνημονιακές επιθέσεις που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους δανειστές. Τις ιδωτικοποιήσεις με το ξεδιάντροπο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών (νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, λιμάνια, τρένα). Την φορεπιδρομή και το ψαλίδι σε συντάξεις και μισθούς σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.Την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα των συνδικάτων. Εκεί θα ενωθούν όλα τα ρυάκια της σύγκρουσης, που έχουν ήδη ξεκινήσει σε δεκάδες χώρους και κλάδους. Όσο κι αν κωλυσιεργεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η απεργία στις 24 Νοέμβρη μπορεί να μετατραπεί πραγματικά σε πανεργατική απεργία. Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα, δεν έχουν κανένα λόγο να ακολουθήσουν τους Παναγόπουλους στην αδράνεια. Με αποφάσεις τους μπορούν να κατεβάσουν τους διακόπτες στις 24 Νοέμβρη μετατρέποντάς την σε μια απεργία σταθμό για τη συνέχεια.
Η οργή και η διάθεση για αγώνα από τη μεριά των εργαζομένων υπάρχει. Τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το έδειξαν οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ όπου χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα απεργιακά καραβάνια των υγειονομικών. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ που απεργούν ενάντια στις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα της Καβάλας, που μετά από τρεις μήνες απεργίας συνεχίζουν τον αγώνα με συνεχείς κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και την αυθαιρεσία του Λαβρεντιάδη. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης που κάθε τόσο σηκώνουν το χειρόφρενο διεκδικώντας να μπει τέλος στην απληρωσιά. Το δείχνουν οι απεργίες των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ και η καμπάνια ενάντια στο ξεπούλημα του νερού. Το έδειξε το συλλαλητήριο των 400 σωματείων για τις Συλλογικές Συμβάσεις και οι χιλιάδες που διαδήλωσαν στο Σύνταγμα και τα υπόλοιπα σημεία στη χώρα.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

Η απεργία στις 24 Νοέμβρη χρειάζεται να έχει τη μεγαλύτερη επιτυχία και να βρει συνέχεια και κλιμάκωση, με επόμενες πανεργατικές απεργίες. Γι’ αυτό χρειάζεται να οργανώσουμε τους χώρους μας. Συγκροτώντας παντού επιτροπές αγώνα για να πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι της βάσης, την οργάνωση των κινητοποιήσεων. Να διεκδικήσουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε απεργιακά σε όλους τους κλάδους και όλους τους χώρους. Δημιουργώντας ένα πανεργατικό κύμα που θα αρχίσει το ξήλωμα όλων των μνημονιακών επιθέσεων και θα αναγκάσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση. Αυτή τη μάχη δίνει με όλες του τις δυνάμεις ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια και σας καλεί να τη δώσουμε μαζί.



No comments: