6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, May 24, 2016

9 ΙΟΥΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΗΝ ΕΝΙΘ

8 Ιούνη Όλοι/ες στην πανυγειονομική απεργία
9 Ιούνη στις εκλογές για νέο ΔΣ,
ελάτε μαζί μας, για να αλλάξουμε την ΕΝΙΘ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Οι εκλογές της ΕΝΙΘ γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε τα νέα μέτρα, το ασφαλιστικό σφαγείο, την φοροεπιδρομή, τα κόκκινα δάνεια, ένα τεράστιο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων και τον αυτόματο κόφτη μισθών, συντάξεων και των δουλειών μας.Η κατρακύλα τους δεν έχει όρια ούτε στο ζήτημα των προσφύγων, όπου εφαρμόζουν τη ρατσιστική και δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης μαζί με ΕΕ και Τουρκία, ξεχνώντας κάθε προοδευτική διακήρυξη.
Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά, όπως όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, ότι η σύγκρουση με τα μνημόνια και την πολιτική της, δεν τελειώνει επειδή ψήφισε τα νέα μέτρα. Χρειάζεται απο χαρτιά με την βούλα της βουλής, να τα μετατρέψει σε πράξη, σε επιθέσεις πάνω στις ζωές των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Ήδη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια προχωράνε σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Σε απεργία προχωράνε και όλοι οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην Αθήνα. Στην υγεία, οι εργαζόμενοι καλούν σε πανυγειονομική απεργία στις 8 Ιούνη. Συνεχίζουν την αντίσταση για να σπάσουμε τα μνημονιακά μέτρα στην πράξη, να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις και λεφτά για τα νοσοκομεία μας.Χρειάζεται να οργανώσουμε, με συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις, περιφρουρήσεις μια απεργιακή κινητοποίηση σεισμό.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η Ελλάδα έχει την παγκόσμια πρωτιά σε απεργίες και διαδηλώσεις τα πέντε τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η δύναμη που έχει διώξει τους Σαμαροβενιζέλους, έδωσε ένα ηχηρό όχι στο δημοψήφισμα και συνεχίζει να παλεύει παρ όλες τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.
Στο χώρο της δημόσιας υγείας οι μνημονιακές περικοπές συνεχίζονται, οι ελλείψεις προσωπικού και υλικών διογκώνονται την ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν. Το πάγωμα των προσλήψεων έχει οδηγήσει τους νέους γιατρούς στη μετανάστευση ή στα αρπαχτικά του ιδιωτικού τομέα, ενώ όσοι βρίσκονται εντός δημόσιου συστήματος αντιμετωπίζουν το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (επικουρικοί και ειδικευόμενοι σε παράταση) και την εντατικοποίηση της δουλειάς.
Στο χώρο της υγείας δεν σταμάτησαν ποτέ οι αντιστάσεις. Χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί έδωσαν σκληρούς αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και ήταν κομμάτι της αντίστασης που γκρέμισε τους σαμαροβενιζέλους. Διεκδίκησαν και στην συνέχεια, να σταματήσουν στην πράξη αυτές τις πολιτικές, απέναντι και στην νέα κυβέρνηση, με απεργιακές κινητοποιήσεις, με δεκάδες συνεχείς κινητοποιήσεις των σωματείων και του συντονιστικού νοσοκομείων για προσλήψεις προσωπικού και χρηματοδότηση, Με το κίνημα των επισχέσεων της άνοιξης του 2015 για τα απλήρωτα, με τους αγώνες που κέρδισαν την παράταση των συμβάσεων για τους επικουρικούς και το ταξικό ΟΧΙ του 62% το καλοκαίρι στο δημοψήφισμα. Οι αγώνες στα νοσοκομεία, βάδισαν μαζί, με τις μεγάλες πανεργατικές κινητοποιήσεις, αλλά και με το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Έτσι εξηγείται το ελπιδοφόρο μήνυμα από το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ τον Απρίλιο, όπου η αριστερή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πλειοψηφία και η φιλοκυβερνητική παράταξη (ΑΕΓ) έχασε την πρώτη θέση πληρώνοντας την αδράνεια της ομοσπονδίας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι το αποτέλεσμα του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (ΕΚΑ) που πήρε τη δεύτερη θέση, όπως και στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ τον Μάρτιο, συσπειρώνοντας το πιο μαχητικό και ριζοσπαστικό κομμάτι των νοσοκομειακών γιατρών.
Δυστυχώς η ΕΝΙθ με ευθύνη του απερχόμενου ΔΣ, έδειξε την ίδια αδράνεια με την ΟΕΝΓΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, απουσιάζοντας ουσιαστικά από όλα τα μεγάλα μέτωπα εντός κι εκτός νοσοκομείων.
Αυτό που μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση είναι η κινητοποίηση της βάσης των νοσοκομειακών γιατρών. Αυτός ο κόσμος του αγώνα χρειάζεται, να πάρει στα χέρια του την ΕΝΙΘ και να της δώσει τον αγωνιστικό και πολιτικό προσανατολισμό που χρειάζεται για να ανατρέψει την σημερινή άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία. Γι αυτό και αξίζει να προσπαθήσουμε να συγκροτήσουμε το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή και στη Θεσσαλονίκη με πρώτο βήμα τη συμμετοχή μας στις εκλογές της ΕΝΙΘ στις 8 Ιούνη και συνεχίζοντας αγωνιστικά για να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.
Το Νυστέρι συμμετέχει στο ΕΚΑ από την ίδρυση του και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.


No comments: