6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, May 24, 2016

ΚΕΕΡΦΑ: 9 ΙΟΥΝΗ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 5ΜΜ ΠΛ ΚΟΤΖΙΑ

                                 
Αθήνα πόλη ανοιχτή, πόλη της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες
Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την Πέμπτη 9 Ιούνη 5μμ στην Πλατεία Δημαρχείου, οδός Αθήνας
Αντιμετωπίζουμε την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στο ασφαλιστικό και σε ό,τι απέμεινε από το κράτος πρόνοιας αλλά και τις απελάσεις προσφύγων, τα κλειστά σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις ευρωπαϊκές πολιτικές των ελέγχων και των αποκλεισμών ως μέτωπα του ίδιου πολέμου: του κοινωνικού πολέμου που με πολλά πρόσωπα σε όλο τον κόσμο διεξάγεται από τους κυρίαρχους εναντίον μας.
Έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό, οι κρατήσεις στα hot spots και οι απελάσεις από την Ελλάδα, είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια γκετοποίησης με την κατασκευή στρατοπέδων απομονωμένων από τον αστικό ιστό, ελεγχόμενων και κλειστών, με απαράδεκτες συχνά συνθήκες διαβίωσης.
Προτάσσουμε την συλλογική ταξική αλληλεγγύη απέναντι στις λογικές της φιλανθρωπίας και της διαχείρισης από ιδιώτες αυτού που ονομάστηκε «προσφυγικό ζήτημα».
Αντιτασσόμαστε στις ρητορικές μίσους και στις εκφράσεις τους από τους μόνιμους υποστηρικτές του συστήματος, τις φασιστικές οργανώσεις και τα παρακλάδια τους. Δεν θα επιτρέψουμε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές.
Απαιτούμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα στο άσυλο, τη στέγαση, τη μετακίνηση, την υγεία και την εκπαίδευση των προσφύγων –μεταναστών. Δηλαδή τα θεμελιώδη και τα αυτονόητα σύμφωνα με όλες τις συνθήκες και τις διακηρύξεις του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια.
Για να σταματήσει και να ανατραπεί η πολιτική αυτή, απαιτούμε τώρα από το Δήμο της Αθήνας και από τα συναρμόδια υπουργεία:
  • Να ανοίξουν άμεσα και να λειτουργήσουν ως χώροι φιλοξενίας κλειστά ξενοδοχεία, κτίρια υπηρεσιών που δεν λειτουργούν και άλλοι διαθέσιμοι δημόσιοι χώροι, όπως τα κλειστά νοσοκομεία (Γενικό Πατησίων, Πολυκλινική, ΙΚΑ).
  • Όχι στη μετατροπή του Ελαιώνα σε κέντρο κράτησης και γκέτο.
  • Μαζικές προσλήψεις τώρα και διορισμοί μονίμων σε σχολεία και νοσοκομεία, βρεφοκόμων, κοινωνικών λειτουργών, μαγείρων, διερμηνέων και υπαλλήλων στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (Βρεφοκομείο, ΚΥΑΔΑ, Καθαριότητα κλπ).
  • Να παρέχεται περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους και όσες έχουν ανάγκη. Εκτός από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, να αντιμετωπίζονται και τα περιστατικά που χρήζουν εξετάσεων, θεραπειών και επεμβάσεων.
  • Να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τα παιδιά των προσφύγων για να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά και να μην υπάρξει καμιά συγχώνευση-κατάργηση νηπιαγωγείο ή άλλης σχολικής μονάδας. Να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής σε δημοτικά και γυμνάσια ώστε να εγγραφούν και να φοιτήσουν τα ανάλογης ηλικίας παιδιά.
  • Δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων και όλων των απόρων στα συγκοινωνιακά μέσα
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/στριες είναι τα ταξικά αδέλφια μας και μαζί τους αγωνιζόμαστε για τη νίκη σε αυτό τον πόλεμο.
Στηρίζουμε και ενισχύουμε οικονομικά την κινητοποίηση.

Επικοινωνία με ΚΕΕΡΦΑ τηλ.2103232871, 6932828964. Στείλτε το ψήφισμα στο antiracismfascism@yahoo.gr . Kαταθέστε την ενίσχυση σας στον Αρ. Λογαριασμού 167 470832-65
ΙΒΑΝ GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265, ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC ETHNGRAA

No comments: