6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, April 19, 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Την Πέμπτη 14/04/2016, το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Γ’Π, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στους θαλάμους και τα ράντζα της κλινικής, δέχτηκε προπηλακισμό από συνοδό ασθενούς ενώ δύο γιατροί της Γ΄Π (μια ειδικευόμενη και μια επιμελήτρια) έπεσαν θύματα και σωματικής βίας. Το εν λόγω περιστατικό καταγράφηκε στα ΤΕΠ του νοσοκομείου μας. Ο συνοδός κατά τη διάρκεια του περιστατικού, είχε μάλιστα το θράσος να δηλώσει ότι είναι «μιλημένος» με ένα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο και ότι θα χρησιμοποιήσει αυτή τη γνωριμία για να ξηλώσει τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και την προϊσταμένη της Γ΄Π.
Προφανώς καταγγέλλουμε απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ιατροί και νοσηλευτές γίνονται μάρτυρες προπηλακισμών, λεκτικών και σωματικών, στο νοσοκομείο μας καθώς επίσης και σε άλλα. Τέτοιου είδους περιστατικά έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και τους τελευταίους μήνες ιδιαίτερα, και η αιτία δεν είναι προφανώς η έλλειψη εργατικότητας του προσωπικού. Η αιτία είναι η τραγική έλλειψη προσωπικού, η παντελής απουσία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας (ΚΥ) που οδηγούν ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, φτωχούς στην πλειοψηφία τους, συμπολίτες μας, σε τριτοβάθμια νοσοκομεία όπως το δικό μας. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου να ξεπερνούν σε καθημερινή βάση τα όρια τους, οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να εκνευρίζονται και το νοσοκομείο καθημερινά να βρίσκεται σε μια εκρηκτική κατάσταση.
Τραμπουκισμοί και χειροδικίες προφανώς δεν γίνονται αποδεκτές. Όμως πρέπει επιτέλους, η διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είμαστε οι πιο κακοπληρωμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι της Ευρώπης, ρεπό και άδειες παίρνουμε με το σταγονόμετρο, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν γίνονται, δεν θα κάτσουμε όμως να τρώμε και ξύλο και να ανεχόμαστε τις ύβρεις οποιουδήποτε έχει «μπάρμπα στην Κορώνη»
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ
-Όχι στη διάλυση του ΕΣΥ


Η πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ ΓΚΝΓεννηματά

No comments: