6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, April 11, 2016

9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΕΝΓΕ: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΚΤΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Την Παρασκευή 8/4 το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, γράφοντας μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ομοσπονδίας. Οι μετά βίας 100 σύνεδροι (από τους 211 στο σύνολο) που είχαν προλάβει να νομιμοποιηθούν, ενημερώθηκαν από τον απερχόμενο πρόεδρο Βαρνάβα ότι η «επιτροπή» νομιμοποίησης του συνεδρίου είχε αποφανθεί στις 29/3 ότι ο συνάδελφος Κώστας Καταραχιάς δεν μπορεί να είναι αντιπρόσωπος στο συνέδριο. Όταν ρωτήθηκε ο Βαρνάβας ποια ή ποιες παρατάξεις έχουν θέσει αυτό το ζήτημα και πού είναι τα πρακτικά της «επιτροπής» δεν απαντούσε κανείς. Τελικά την ευθύνη ανάλαβε η εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) λέγοντας ότι ο Καταραχιάς είναι άνεργος γιατρός, δεν ανήκει σε καμία ένωση από τις 17/3 και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι αντιπρόσωπος. Αμέσως τα ίδια ακριβώς επανέλαβε ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΩΠΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) και κατόπιν μέλος της ΔΗΚΝΙ (ΝΔ). Οι τρεις όμως αυτές παρατάξεις και οι 90 μετά βίας σύνεδροι, είχαν λίγο πριν ενημερωθεί από τα μέλη του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή ότι ο Καταραχιάς ήταν νόμιμα εκλεγμένος από τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ στις 10/3 για αντιπρόσωπος, ότι η 6μηνη παράταση της συνδικαλιστικής του δράσης είχε τυπικά λήξει στις 17/3 και ότι πρόκειται τις επόμενες μέρες να διοριστεί επικουρικός γιατρός στην Α’ ή τη Β’ ΥΠΕ (βάσει ενημέρωσής του από το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Υγείας).
Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα ενός συμβασιούχου γιατρού που για μικρό διάστημα, στην περίοδο των μνημονίων, μένει άνεργος (λήξη θητείας ειδικευόμενου σε παράταση) και πρόκειται να ξαναγίνει συμβασιούχος γιατρός ως επικουρικός ,ζήτησε από τις παρατάξεις να εγκαταλείψουν το γελοίο αίτημα της «επιτροπής» νομιμοποίησης. Από την παράταξη της ΝΔ δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο ήταν και είναι το στήριγμα όλων των κυβερνήσεων και των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Από το ΠΑΜΕ όμως;
Επικαλεστήκαμε τα εξής: 1. Πώς γίνεται (σωστά) η ηγεσία του ΠΑΜΕ στον ιδιωτικό τομέα να γράφει στα συνδικάτα (π.χ. του Επισιτισμού) άνεργους- απολυμένους έως και δύο χρόνια και να τους κατεβάζει υποψήφιους στις εκλογές του σωματείου τους. 2. Πώς γίνεται η ηγεσία του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στο τελευταίο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ να δίνει( σωστά) τη μάχη ώστε 5μηνιτες, 2μηνίτες, συμβασιούχοι εν γένει να συμμετέχουν στις εκλογές των σωματείων τους και να στέλνουν αντιπροσώπους στην ομοσπονδία τους και την ΑΔΕΔΥ. 3. Πώς γίνεται η ηγεσία του ΠΑΜΕ να παραβλέπει το γεγονός ότι ο Καταραχιάς αφού 3 φορές με την παράταξή του στον Άγιο Σάββα έχει βγει πρόεδρος του σωματείου, έχει υπάρξει γενικός σύμβουλος της ΟΕΝΓΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ να στοχοποιείται από δεξιούς μηχανισμούς στο νοσοκομείο του, να τραμπουκίζεται από διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας (Θάνος) για να μην γίνει ποτέ επικουρικός, να δέχεται απειλές από τους κολαούζους της Βαρδινογιάννη, του Βορίδη, του Άδωνη, του διευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου και το ΠΑΜΕ να τους κάνει πλάτες. 4. Πώς γίνεται το ΠΑΜΕ υγείας να έχει το θράσος να κυκλοφορεί ανακοίνωση στον Άγιο Σάββα που να λέει ψέματα ότι η παράταξή μας τον έχει παραιτήσει από αντιπρόσωπο.5. Πώς γίνεται τέτοιο μείζον ζήτημα, που να χαρακτηρίζει αρνητικά τη φυσιογνωμία της ομοσπονδίας μας στο ζήτημα των συμβασιούχων γιατρών, να μπαίνει με διαδικασία fast track προς ψήφιση στην αρχή του συνεδρίου, σε κάτω από το μισό σώμα του συνεδρίου ,όπου 70 ΜΟΝΟ σύνεδροι (οι δεξιοί, οι περισσότεροι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι περισσότεροι από το ΠΑΜΕ )να ψηφίζουν την αποπομπή του Καταραχιά και 25 την παραμονή του στο συνέδριο.6. Πώς γίνεται η ηγεσία του ΠΑΜΕ προκείμενου να τον ξηλώσει από πρόεδρο του Άγιου Σάββα να τα κάνει πλακάκια με την δεξιά του νοσοκομείου που τον στοχοποιεί και το με ΜΕΤΩΠΟ (ΣΥΡΙΖΑ) που το μόνο που κάνει είναι να κάνει πλάτες στην ξεφτιλισμένη κυβέρνηση.
Ζητάμε:
  1. Την νομιμοποίηση του συντρόφου Καταραχιά στο συνέδριο και αν δεν γίνει δεκτή την επανάληψη της ψηφοφορίας με καταμέτρηση με το σύνολο των συνέδρων παρόντες . Θέλουμε πολιτική απόφαση απ΄όλη την αριστερά όπως έγινε στο συνέδριο της ΓΣΣΕ όπου εκεί η αριστερά ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης της ΠΟΣΠΕΡΤ κόντρα στην ΠΑΣΚΕ παρόλο που νομικά η ΠΟΣΠΕΡΤ έπρεπε να αποκλειστεί.
  2. Τη ρητή δέσμευση από το συνέδριο ότι η ΟΕΝΓΕ στην περίοδο των μνημονιών και της εργασιακής επισφάλειας συνδικαλιστικά προστατεύει και αγκαλιάζει τα πιο ευπαθή μέλη της, τους συμβασιούχους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων κι όχι να επικαλείται τον ν.1264 όποτε τη συμφέρει.
  3. Το ΠΑΜΕ στην πράξη να αποκαταστήσει πολιτικά και συνδικαλιστικά στο πρόσωπο του Καταραχιά τους 5μηνίτες, ειδικευόμενους, επικουρικούς, εργαζόμενους με μπλοκάκι του ΕΣΥ. Σε αντίθετη περίπτωση παραδέχονται ότι είναι φαρισαίοι και προσκυνημένοι γραφειοκράτες και τυπολάτρες κι ότι δεν είναι στην πραγματικότητα στο πλευρό ΟΛΩΝ των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, αφού σιγοντάρουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας…


ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 
(ΑΡΣΙ, ΝΥΣΤΕΡΙ, ΡΕΙ, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ)

No comments: