6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, February 15, 2016

Πέμπτη 18/2 παναττική στάση εργασίας 11πμ-3μμ και συγκέντρωση 12 υπ.Υγείας εμπρός για κλιμάκωση με 48ωρη απεργία

Η πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που κατέβηκαν στους δρόμους, θυμίζοντας τις μεγάλες πανεργατικές των πρώτων χρόνων των μνημονίων, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η αντίσταση στο ασφαλιστικό σφαγείο και τις μνημονιακές πολιτικές θεριεύει και πιέζει για κλιμάκωση.

Η δύναμη της εργατικής αντίστασης και ο απεργιακός ξεσηκωμός δίνει δύναμη και σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας που ξεσηκώνονται, όπως οι αγρότες και οι δικηγόροι. Το μέτωπο της σύγκρουσης με τα μνημόνια και τις επιλογές ΕΕ - ΔΝΤ- κυβέρνησης, δυναμώνει ακόμη περισσότερο και δεν θα σταματήσει αν δεν πάρουν πίσω το ασφαλιστικό σφαγείο. Γι’ αυτό επιμένουμε τα συνδικάτα να προχωρήσουν τώρα, που είναι στριμωγμένη η κυβέρνηση, σε απεργιακή κλιμάκωση, απαιτώντας να μην κατατεθεί καν το νομοσχέδιο.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δίνουν συνέχεια και πιέζουν προς αυτη την κατεύθυνση. Στις 18 Φλεβάρη η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε νέο απεργιακό βηματισμό με 4ωρη στάση εργασίας 11πμ με τέλος ωραρίου και συγκέντρωση 12μεσ στο υπ.Υγείας. Την προηγούμενη μέρα στις 17 Φλεβάρη καλεί σε σύσκεψη τα ΔΣ των σωματείων 11πμ στο ΝΟΒΟΤΕΛ για να οργανώσουν την απεργιακή συνέχεια. Να διεκδικήσουμε σε αυτή την σύσκεψη απεργιακή κλιμάκωση με πρόταση για νέα 48ωρη απεργία όπως προτείνουν οι δυνάμεις του συντονιστικού νοσοκομείων.
    Με συνελεύσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις, χρειάζεται να ξεσηκώσουμε παντού τα νοσοκομεία μας για να έχει μαζική επιτυχία, η απεργιακή κινητοποίηση και η συγκέντρωση την Πέμπτη 18/2. Ξεχειλώνουμε όπου μπορούμε με αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων την παναττική στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία και διεκδικούμε απο την ΠΟΕΔΗΝ απόφαση για 24ωρη απεργία πανελλαδικά.
Η επιτυχία της κινητοποίησης στις 18 Φλεβάρη μπορεί να γίνει αφετηρία απεργιακής κλιμάκωσης και για τους εργαζόμενους στην υγεία, δίπλα σε μια σειρά κλάδους που ήδη κινητοποιούνται. Οι λιμενεργάτες προχωράνε σε 48ωρη απεργία 16 και 17 Φλεβάρη και στις 17/2 συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν στην Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Η ΠΝΟ με πρωτοπόρους τους ναυτεργάτες και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, έχουν αποφασίσει ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή ξεκινάνε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
  • Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση.Να πάρει πίσω το ασφαλιστικό σφαγείο και όλες τις επιθέσεις που βάζει να υλοποιήσει. Να κερδίσουμε ένταξη στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αναγκαία χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία μας.
  • Να απορρίψουμε τους εκβιασμούς από Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Την συνέχιση των θυσιών, τη φτώχια και την εξαθλίωση στο όνομα της πληρωμής των τόκων και του χρέους. Θέλουμε τους εργαζόμενους στην υγεία, νοσηλευτές, νοσοκομειακούς γιατρούς, ζωντανό κομμάτι ενός κινήματος που παλεύει για στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, διαγραφή του χρέους και όχι των νοσοκομείων και των δικαιωμάτων μας. Για σπάσιμο από την θανάσιμη παγίδα του ευρώ και της ΕΕ. Χρηματοδότηση με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια υγεία και περίθαλψη, κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο για να μπορούμε να σχεδιάσουμε απέναντι στους εκβιασμούς και την ανθρωπιστική κρίση που σπέρνουν οι μνημονιακές πολιτικές τους.
Να στηρίξουμε αυτή την προοπτική και στις 10 Μάρτη στις εκλογές για νέο ΔΣ της 
ΕΙΝΑΠ
Χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί έδωσαν σκληρούς αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και ήταν κομμάτι της αντίστασης που γκρέμισε τους σαμαροβενιζέλους. Διεκδίκησαν και στην συνέχεια να σταματήσουν στην πράξη αυτές τις πολιτικές, με το κίνημα των επισχέσεων της άνοιξης του 2015, με το ταξικό ΟΧΙ του 62% το καλοκαίρι στο δημοψήφισμα και με συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους κόντρα και στο τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Αυτός ο κόσμος του αγώνα χρειάζεται, να πάρει στα χέρια του την ΕΙΝΑΠ και να της δώσει τον αγωνιστικό και πολιτικό προσανατολισμό που χρειάζεται για να ανατρέψει την σημερινή άθλια κατάσταση στα νοσοκομεία. Το ΝΥΣΤΕΡΙ ήταν στην καρδιά αυτών των αγώνων, δίνοντας την μάχη για να οργανωθούν και να νικήσουν, για να ξηλωθούν τα μνημόνια, αλλά και για να δυναμώσει η εναλλακτική εργατική προοπτικήυμμετέχει στο ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ που συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης αντισυστημικής – ριζοσπαστικής - αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Στις 10 Μάρτη στις εκλογές για το νέο ΔΣ ελάτε μαζί μας για να αλλάξουμε την ΕΙΝΑΠ

στηρίξτε ψηφίστε ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ




No comments: