6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, November 22, 2015

ΓΝ ΡΟΔΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ : ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο, στην πλατεία Κύπρου με στόχο τη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό.Παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών, κοινωνικών και πολιτικών φορέων δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους.

"...Οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν γιατί είδαν πως δεν υπάρχει βούληση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προσληφθεί το προσωπικό που χρειάζεται το νοσοκομείο.
Για τα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο μίλησαν η αντιπρόεδρος του νοσοκομείου κ. Ελένη Αγγέλη και η γραμματέας κ. Μαρία Σαρικά.
"Το νοσοκομείο μας, το πιο μεγάλο και μάχιμο σε όλη τη Δωδεκάνησο, λειτουργεί μόνο με το ένα τρίτο των νοσηλευτών που πρέπει να έχει. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην πλήρωση των θέσεων του προσωπικού εγκυμονεί τρομακτικούς κινδύνους για την υγεία των περιθαλπομένων όσο και των ίδιων των εργαζομένων στο νοσοκομείο», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ελένη Αγγέλη, η οποία αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο με τον τότε υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή.
«Λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού και για να χορηγηθούν τα οφειλόμενα ρεπό και οι άδειες του 2014, ζητήσαμε με οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση να προσληφθούν 90 νοσηλευτές, δέκα τραυματιοφορείς, δέκα χειριστές ιατρικών μηχανημάτων. Αφού γέλασε, μας διαβεβαίωσε πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα προσληφθούν 17 νοσηλευτές και έξι άτομα παραϊατρικό προσωπικό. Στη συνέχεια μας ανέφερε, πως θα φέρει πλωτά ασθενοφόρα. Τότε γελάσαμε εμείς. Έχουμε ενημερώσει και τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ από τον οποίο ζητήσαμε να μετακινηθεί προσωπικό από τα ΠΕΔΥ και τα ΚΥ στο νοσοκομείο Ρόδου και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι», ανέφερε η κ. Αγγέλη και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υπάρξει ημέρα ανοχής προς την κυβέρνηση εξαιτίας της εκρηκτικότητας των προβλημάτων.
«Το υπάρχον προσωπικό δεν διαθέτει άλλη ανοχή ούτε αντοχή. Δεν είμαστε πια σε θέση να αντιμετωπίζουμε τον όγκο δουλειάς και τα απάνθρωπα ωράρια καθότι είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ενός σοβαρού λάθους», δήλωσε η κ. Αγγέλη.
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων τόνισε ακόμη πως για να λειτουργήσει όπως πρέπει το νοσοκομείο Ρόδου θα πρέπει να διαθέτει 396 άτομα προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. "
 Πηγή:www.dimokratiki.gr

.RODOS2

Ψήφισμα που εκδόθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.
«Εμείς που συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα καταγγέλλουμε την επονείδιστη για όλους μας εξαθλίωση της λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας. Καταγγέλλουμε την πολιτική υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές και μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό , τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά. Αποτέλεσμα η σωματική και ψυχολογική εξόντωση των εργαζομένων του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού» , αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου απαιτούν:
-Άμεση στελέχωση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου στο ΠΕΔΥ και σε όλα τα κέντρα υγείας.
-Τώρα να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ.
-Κατάργηση όλων των πληρωμών από τους ασθενείς.
-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμία προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους ανέργους και τα μέλη των οικογενειών τους
-Ένταξη στα ΒΑΕ
-Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων
-Αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς μας
-Κατάργηση όλων των μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων στην υγεία.




No comments: