6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, November 17, 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 26-27ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

26-27 Νοέμβρη αγωνιστικό απεργιακό διήμερο στα νοσοκομεία

27/11 στάση εργασίας ΟΕΝΓΕ για ΕΣΥ- ΠΕΔΥ
10πμ με τέλος ωραρίου και 1μμ συγκέντρωση στοΥπ.Υγείας


2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ 


ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση 12μεσ Υπουργείο Υγείας

Η μαζική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη, ήταν ένας σεισμός αντίστασης που έβγαλε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους. 'Εδειξε ότι η αντίσταση στα μνημόνια όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά θεριεύει και πιέζει για κλιμάκωση μέχρι να ξηλώσουμε κάθε μνημονιακή πολιτική. Μέχρι να κερδίσουμε λεφτά και μαζικές προσλήψεις για να σώσουμε τα νοσοκομεία μας. Η επιτυχία της ήταν καθοριστική για να σπρώξει την απεργιακή συνέχεια σε όλη την υγεία με διήμερο αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων πανελλαδικά σε όλα τα νοσοκομεία 26-27 Νοέμβρη και με κορύφωση την 24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία στις 2 Δεκέμβρη.
  • 26-27 Νοέμβρη η ΠΟΕΔΗΝ καλεί διήμερο αγωνιστικής δράσης για τα νοσοκομεία και ταυτόχρονα η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς στις 27 Νοέμβρη σε πανελλαδική στάση εργασίας, μαζί με τα Κέντρα Υγείας και το ΠΕΔΥ απο τις 10πμ έως το τέλος ωραρίου και συγκέντρωση στις 1μμ στο υπ.υγείας.
Σε αυτό το διήμερο χρειάζεται να ξεσηκώσουμε παντού τα νοσοκομεία μας. Με στάσεις εργασίας συνελεύσεις-συγκεντρώσεις-κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων και ό, τι άλλο αποφασίσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία. Να γίνουν το βήμα για να προετοιμάσουμε και να αποφασίσουμε την συμμετοχή μας στην στάση εργασίας και την συγκέντρωση κινητοποίησηπου καλούν οι γιατροί στο υπ.υγείας στις1μμ στις 27 Νοέμβρη. Ενωμένοι στον αγώνα να συντονίσουμε τα αγωνιστικά βηματά μας για να νικήσουμε. Διεκδικούμε και απο την ΠΟΕΔΗΝ απόφαση συμμετοχής με πανελλαδική στάση εργασίας στην κινητοποίηση των γιατρών στις 1μμ στο υπ.υγείας και το ίδιο απαιτούμε απο όλες τις ενώσεις γιατρών και την ΟΕΝΓΕ για την 24ωρη απεργία στις 2 Δεκέμβρη.
  • Στις 2 Δεκέμβρη 24ωρη πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας
Εκείνη την μέρα ενωμένοι βάζουμε απεργιακό λουκέτο σε όλη τη δημόσια Υγεία. Ξεσηκώνουμε όλους τους χώρους δουλειάς σε ΕΣΥ-ΠΕΔΥ, σε κάθε νοσοκομείο. Προχωράμε σε Γενικές συνελεύσεις. Συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές για την επιτυχία της απεργίας,οργανώνουμε την απεργιακή περιφρούρηση στις 2 Δεκέμβρη και τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο υπ.υγείας με το πανό του σωματείου. Κανένας απεργοσπάστης εκείνη την μέρα.Δίνουμε την δική μας απάντηση στα μνημόνια που φέρνει η κυβέρνηση, οργανώνουμε τους χώρους μας και κλιμακώνουμε απεργιακά.
Είμαστε κομμάτι της εργατικής αντίστασης που ξετυλίγεται όλο και πιο πολύ και έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο η πανεργατική στις 12/11. Έχουμε πίσω μας τις εμπειρίες αγώνων και απεργιών πέντε χρόνων. Αγώνων που ανέτρεψαν τρείς μνημονιακές κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά), και διέλυσαν τα πολιτικά κόμματα της άρχουσας τάξης. Ξέρουμε ότι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία και για την ακρίβεια το 62% που μόλις τον Ιούλιο είπε ένα ταξικό ΟΧΙ στα μνημόνια. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι πιο δυνατή μετά τις εκλογές σις 20 Σπετέμβρη αλλά πιο αδύναμη. Με τους αγώνες μας μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε άτακτη υποχώρηση.Να πάρει πίσω όλες τις επιθέσεις που βάζει να υλοποιήσει και να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αναγκαία χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ 6:30μμ ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


No comments: