6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, October 23, 2015

ΑΤΤΙΚΟ:ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ: ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗς ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Σημαντική επιτυχία στις εκλογές για το νέο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ, κατάφεραν οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, ριζοσπαστικής αριστεράς και ανένταχτων αγωνιστών που στήριξαν το πρωτοεμφανιζόμενο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζομένων Αττικού - «γαλέρα», η οποία αναδείχθηκε σε πρώτη δύναμη με 195 ψήφους και 4 έδρες. 

Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων Αττικού - «γαλέρα» για ΔΣ και Εξελεγκτική Επιτροπή: 195 και 4 έδρες

ΑΝ.Α.Σ.Α. (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΟΥ) για ΔΣ και Εξελεγκτική Επιτροπή: 151 και 3 έδρες

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.) για ΔΣ: 98 και 2 έδρες

ΑΝ.ΑΝ.Υ.ΨΗ Ανεξάρτητο Ανανεωτικό Υγειονομικό Ψηφοδέλτιο για ΔΣ και Εξελεγκτική. Επιτροπή: 135.και 2 έδρες

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΥΣΤΕΡΙ
Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων Αττικού «γαλέρα»

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Στις 21-22 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του σωματείου μας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ. Αυτές οι εκλογές γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για την δημόσια υγεία και το υγειονομικό κίνημα, την ώρα που η κυβέρνηση μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ ετοιμάζονται, μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, για νέο γύρο περικοπών, λιτότητας, κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, που με αγώνες δεκαετιών κατακτήσαμε, για να σώσουν τους τραπεζίτες και τα μεγάλα συμφέροντα. Τα παραμύθια για την ανάπτυξη, που κάπου το 2016 έρχεται, μοιάζουν με το σαξές στόρι του Σαμαρά. Στην πραγματικότητα η οικονομία βουλιάζει σε μια ανθρωπιστική καταστροφή, με πολιτικές που αρπάζουνε τους μισθούς, τις συντάξεις και τις δουλειές μας, που κλείνουνε νοσοκομεία στην υγεία, σχολεία και πανεπιστήμια στην παιδεία και αφήνουν χιλιάδες οικογένειες και τα παιδιά τους όπως και τους συνταξιούχους χωρίς ασφάλιση και πρόσβαση στο φάρμακο και την θεραπεία.
Στους εκβιασμούς τους και τη χρεοκοπία τους, εμείς απαντάμε: να σταματήσουμε να πληρώνουμε από το μόχθο μας τόκους και χρεολύσια για ντόπιους και διεθνείς τραπεζίτες. Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε καλύτερα κάτω από τον έλεγχο μας, χωρίς διοικητές, υπουργούς και τραπεζίτες να βάλουμε σε λειτουργία τα νοσοκομεία μας, τις υπηρεσίες και όλη την κοινωνία.
Χρειάζονται άμεσα αγωνιστικές - απεργιακές πρωτοβουλίες, ώστε αυτά τα μέτρα - εκτρώματα να μείνουν στα χαρτιά και να ανοίξουμε το δρόμο για σπάσιμο των πολιτικών των μνημονίων και των περικοπών στην υγεία. Αυτές οι πρωτοβουλίες στηρίζονται όχι μόνο στην πολιτική ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων μετά το σαρωτικό όχι του Ιούλη και το ανατρεπτικό 62% αλλά και στους απεργιακούς αγώνες των πανεργατικών και των μεγάλων πανυγειονομικών απεργιών των προηγούμενων χρόνων, που ακυρώσαν, αναβάλαν και ανασχέσαν μια σειρά προηγούμενων επιθέσεων.
Οι κινητοποιήσεις που έχουν ανοίξει σε μια σειρά νοσοκομεία σε Αθήνα και επαρχία αλλά και συνολικά στους εργασιακούς χώρους σε εκπαίδευση, Δήμους, Λιμάνια ενάντια σε περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και οι προσπάθειες να συντονιστούν, είναι τα πρώτα βήματα οργάνωσης της εργατικής αντίστασης, που μπορεί να σαρώσει παλιά και νέα μνημόνια!
Σε αυτή τη κατεύθυνση χρειάζεται η οργάνωση από τα κάτω της ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12 Νοέμβρη, αλλά και της πανελλαδικής πανυγειονομικής 24ωρης απεργίας, που έχει ανακοινώσει η ΠΟΕΔΗΝ σαν επόμενο βήμα στην υγεία. Περιοδείες, συγκρότηση-ενεργοποίηση απεργιακών επιτροπών, συνελεύσεις, απεργιακή περιφρούρηση, μαζικά κατεβάσματα με τα πανό των σωματείων είναι απαραίτητα για την επιτυχία αυτών των απεργιών, ώστε να μην είναι απλά καλέσματα.
Η επιτυχία της ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12 Νοέμβρη μπορεί να ενώσει όλα τα επιμέρους βήματα εργατικής αντίστασης, που είχαν αρχίσει να ξετυλίγονται και να δώσει ώθηση και αυτοπεποίθηση για κλιμάκωση και συντονισμό. Για τους υγειονομικούς η απόκρουση των επιθέσεων, που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο, είναι ζωτικής σημασίας για να επιβιώσουν τα νοσοκομεία.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την κατάσταση της αδράνειας και της παθητικότητας, να παλέψουμε για την αντεπίθεση του υγειονομικού κινήματος, για χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας ενάντια στις περικοπές, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενάντια στην διάλυση που φέρνουν οι πολιτικές του παγώματος των προσλήψεων, των ελαστικών επισφαλών σχέσεων εργασίας, των εργολαβικών συνεργείων. Χρειαζόμαστε το σωματείο να οργανώνει και να στηρίζει τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από την συστηματική οργάνωση γενικών συνελεύσεων και την ενεργοποίηση επιτροπών αγώνα για κάθε επιμέρους πρόβλημα. Να πάρουμε την κατάσταση ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ στα χέρια μας, με συνελεύσεις, συντονισμένους και καλά οργανωμένους αγώνες, με την κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων στο σωματείο μας αλλά και συνολικά στο υγειονομικό και εργατικό κίνημα.


Γι αυτό το ΝΥΣΤΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ με τον συνάδελφο ΣΤΑΪΚΟ ΣΠΥΡΟ, διοικητικό και ΣΤΗΡΙΖΕΙ την Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων Αττικού «γαλέρα»No comments: