6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 13, 2015

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 15/10 6ΜΜ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΞΗΛΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΦΡΑΧΤΗ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ
ΑΣΥΛΟ - ΣΤΕΓΗ – ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ σε ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες σαρώνει όλες τις γειτονιές και τις πόλεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όλους αυτούς που ο πόλεμος και η φτώχεια τους ξεσπιτώνει και τους οδηγεί στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.
Γι’ αυτό είναι διπλά προκλητικό η ΕΕ να προσπαθεί να ξεφορτωθεί τις ευθύνες της για τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών στα σύνορα της! Την ίδια ώρα, που οι αποφάσεις των υπουργών της ΕΕ, όχι μόνο δεν ανοίγουν τους φράχτες για να υπάρξουν ασφαλή περάσματα για τους πρόσφυγες, αλλά αντίθετα οδηγούν σε μεγαλύτερο σφράγισμα των συνόρων με τη στρατιωτικοποίηση της φύλαξής τους.
Στην πραγματικότητα η ΕΕ κηρύσσει τον πόλεμο στους πρόσφυγες και του μετανάστες, οδηγώντας έτσι ανθρώπους κατατρεγμένους να ρισκάρουν ακόμη περισσότερο τις ζωές τους για να περάσουν στην Ευρώπη. Η «κατανομή 120.000» στις ευρωπαικές χώρες είναι σταγόνα στον ωκεανό της προσφυγιάς, την ώρα που σε φτωχές χώρες όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία φιλοξενούνται εκατομμύρια.
Δεν είναι παρά το πρόσχημα για να εγκατασταθούν σκληροί μηχανισμοί «καταγραφής» από τη FRONTEX, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, ώστε να μπλοκαριστεί ουσιαστικά το πέρασμα προσφύγων και μεταναστών.
Η ρατσιστική εκστρατεία ισλαμοφοβίας κλιμακώνεται ενώ ταυτόχρονα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ, της Ρωσίας που σπέρνουν τον όλεθρο στον άμαχο πληθυσμό, διαλύουν ότι έχει απομείνει απο δομές στην συριακή κοινωνία και φουντώνουν την δράση του ISIS σε όλη την Μ.Ανατολή.
Είναι καιρός να τελειώνουμε με τις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο. Να πέσουν οι φράχτες απο τον Έβρο μέχρι την Ουγγαρία, και απο την Ισπανία μέχρι το Καλαί, για να ανοίξουν ασφαλή περάσματα για τους πρόσφυγες. Να πάρουν άσυλο, να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή σίτιση στέγαση και περίθαλψη.
Το εργατικό κίνημα, μαζί με το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης μπορεί να επιβάλει ότι η ανθρωπιστική κρίση με θύματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη εξαιτίας των πολιτικών της λιτότητας και της φτώχειας, μπορεί να πάρει τέλος. Να επιβάλουμε με τους αγώνες μας ότι θα δοθούν κοινωνικές παροχές για όλους τους φτωχούς και κατατρεγμένους, ντόπιους και πρόσφυγες.
  • Να καταργηθεί κάθε χαράτσι, κάθε πληρωμή στην δημόσια υγεία, για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην περίθαλψη όλων και ιδιαίτερα όλου αυτού του κόσμου.
  • Να διακδικήσουμε μαζικές προσλήψεις σε όλα τα νοσοκομεία για να ανταποκριθούν στην ανθρωπιστική κρίση. Αμεση στήριξη στα νοσοκομεία Παίδων με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό και χρηματοδότηση για να βρίσκει πρόσβαση κάθε φτωχό και άστεγο παιδί, ντόπιο ή πρόσφυγας.
  • Να ανοίξουν τα νοσοκομεία και οι δομές υγείας πρόνοιας που έκλεισαν, για να καλύψουν τις ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους και όλες, για κάθε άστεγο, φτωχό, ανασφάλιστο.
  • Να ανοίξουν οι κοινωνικές δομές που υπάρχουν στους δήμους για να δώσουν στήριξη σε όλο τον φτωχό κόσμο, είτε έρχεται απο τη Συρία και το Αφγανιστάν, είτε απο κάποια γειτονιά της Ελλάδας.
Να εμποδίσουμε τις κυβερνήσεις να παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να μετατρέψουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους εξαιτίας της χρεοκοπίας των μνημονιακών πολιτικών τους. Να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να στρέψουν τη δυσαρέσκεια σε ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων. Η θέση των νεοναζί δολοφόνων που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Π.Φύσσα είναι βαθιά στη φυλακή.
Καλούμε κάθε σύλλογο, σωματείο, ομοσπονδία να πάρει την πρωτοβουλία, να οργανώσει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να ενώσουμε τη φωνή μας απαιτώντας άσυλο στους πρόσφυγες, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, να φύγει η FRONTEX. Αμεση στέγαση όσων κατασκηνώνουν σε πλατείες και τη μετακίνηση τους με ευθύνη του κράτους, με δημόσια μέσα μεταφοράς. Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για στέγαση, σίτιση και περίθαλψη όλων των νεοεισερχομένων στα νησιά του Αιγαίου, με προσλήψεις προσωπικού. Νομιμοποίηση των μεταναστών, ιθαγένεια για τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμιά συμμετοχή στήριξη των ιμπεριαλιστικών πολέμων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καλούμε στη διεθνή αντιρατσιστική αντιφασιστική συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ, στην Αθήνα, στις 10-11 Οκτώβρη, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ, για να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην ρατσιστική Ευρώπη φρούριο και την απειλή του φασισμού.

ΠΕΜΠΤΗ 15/10 6ΜΜ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 
 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ 
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


No comments: