6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 8, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΥΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΣΕΑΝ ΑΕ, ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ:

10/9- 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΕΔΗΝ 
11-3μμ συγκέντρωση 12:00μμ στην Βουλή 

Απεργιακή κλιμάκωση τώρα

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΣΕΑΝ 
ΑΕ)

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ 
ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην υγεία Στα μουλωχτά και χωρίς καμιά συζήτηση προχωρά στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου που ιδρύει ανώνυμη εταιρεία για την διαχείριση των πόρων της υγείας, την ΣΕΑΝ ΑΕ (Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων) με μετόχους τα δημόσια νοσοκομεία, τους μεγαλοκλινικάρχες της ιδιωτικής υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. Με διακυρηγμένο στόχο το δημόσιο να αποσυρθεί απο την χρηματοδότηδη της υγείας.

Πρόκειται για μια σημαντική τομή που θα βάλει ταφόπλακα στο ΕΣΥ και θα επιταχύνει την λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των δημόσιων νοσοκομείων (λέγε με ανταποδοτικότητα υπηρεσιών), την προώθηση ακόμα μεγαλύτερων περικοπών και την σύνδεση κάθε αναγκαίας υγειονομικής λειτουργίας και ιατρικής πράξης, των αμοιβών, των συνθηκών εργασία μας, με το κριτήριο του κέρδους και άρα την ανάλογη χρηματοδότηση και διαχείρηση των πόρων απο την μεριά της ΣΕΑΝ ΑΕ. Ο στόχος είναι τα νοσοκομεία να γίνουν πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενα με μηδενική κρατική χρηματοδότηση.Οι επιπτώσεις για εμάς τους υγειονομικούς, αλλά και η πρόσβαση στην περίθαλψη για εκατομμύρια εργαζόμενους και τις οικογενειές τους θα είναι δραματικές. 

Αυτή η πρόκληση θέλει αγωνιστική απεργιακή απάντηση και κλιμάκωση εδώ και τώρα, για να αναγκάσουμε τον Βορίδη σε άτακτη υποχώρηση και να καταργήσουμε αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές στην πράξη. Ήδη έχουμε την εμπειρία απο την μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, το πώς στριμώξαμε σε συνεχείς ήττες την κυβέρνηση με τον αγωνιστικό απεργιακό ξεσηκωμό μας

Την Τετάρτη 10/9 στην 4ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ που συμμετέχουν και ΟΕΝΓΕ ΕΙΝΑΠ 11-3μμ και στην συγκέντρωση 12:00μμ στην Βουλή δίνουμε μια πρώτη απάντηση, κανένας υγειονομικός, κανένα πρωτοβάθμιο σωματείο δεν μπορεί να λείψει, ξεσηκώνουμε τα νοσοκομεία μας, συμμετέχουμε μαζικά με τα πανό μας και δίνουμε άμεσα με γενικές συνελεύσεις, απεργιακή συνέχεια. 

Απαιτούμε απο τις ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ να σημάνουν γενικό ξεσηκωμό, να κλιμακώσουνε ΤΩΡΑ απεργιακά, με νέα 48ωρη απεργία, με συνελεύσεις την δεύτερη μέρα για συνέχεια και κλιμάκωση, μην αφήνοντας την δυνατότητα στην κυβέρνηση να ανασυντάσσεται την ώρα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και να προωθεί τόσο καταστροφικές αλλαγές αγκαλιά με τους μεγαλοκλινικάρχες της ιδιωτικής υγείας..

Με τους αγώνες μας μπορούμε να σταματήσουμε ιδιωτικοποιήσεις, αξιολόγηση, απολύσεις, περικοπές, να αποτελειώσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, να κερδίσουμε εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να απαιτήσουμε λεφτά για τα νοσοκομεία μας, με την αναγκαία χρηματοδότηση απο τον κρατικό προυπολογισμό για δημόσια δωρεάν υγεία περίθαλψη και πρόνοια για όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες και ανασφάλιστους.


No comments: