6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 15, 2014

ΨΝΑ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ (ΔΑΦΝΙ) δηλώνουμε την κάθετη αντίθεση μας στην επιχειρούμενη αντιδραστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση που υλοποιούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με τις επιταγές τις Ε.Ε και την εναντίωση μας στην κατάργηση των Ψυχιατρείων. 


Διεκδικούμε παλεύοντας για:

· Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Ψυχική Υγεία με ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας (Μ.Κ.Ο. - ιδιώτης) και πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Όχι στο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. Καμία μεταφορά κλινικών – υπηρεσιών (διοικητικών-τεχνικών).

· Δημιουργία ενιαίου δικτύου πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας περίθαλψης για την ψυχική υγεία, που να περιλαμβάνει τομεοποιημένα κέντρα ψυχικής υγείας, κέντρα ημέρας, στεγαστικές δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ανάλογα με την φύση της ασθένειας, θέσεις εργασιακής προστατευμένης και μη απασχόλησης στην κοινότητα, διασυνδεδεμένα με κλινικές στα Γενικά Νοσοκομεία και τα ψυχιατρεία, με στόχο την πρόληψη την θεραπεία και την αποκατάσταση των χρηστών ψυχικής υγείας.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των αναγκών των Μονάδων και των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας

· Καμία ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΑΠΟΛΥΣΗ

· Καμία παρακράτηση συντάξεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των ψυχικά πασχόντων

· Ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεται όχι μόνο για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας αλλά προπάντων για την πρόσβαση ΟΛΩΝσε σύγχρονες, ποιοτικές ΔΗΜΟΣΙΕΣ & ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. 

Καλούμε συγγενείς χρηστών Ψυχικής Υγείας, άνεργους, συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, κοινωνικούς & πολιτικούς φορείς να συμπαρασταθούν στο δίκαιο και μεγάλο αγώνα μας με την ενεργή συμμετοχή τους και με ψηφίσματα συμπαράστασης προκειμένου ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ

· Στη 3ωρη στάση εργασίας, που προκηρύσσει ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζόμενων την Δευτέρα 15/9/2014 από τις 12.00 έως 3.00 μμ και συγκέντρωση έξω από την πύλη του Νοσοκομείου μας.

· Την Τέταρτη 17/9/2014 και ώρα 4.00 μμ στο σταθμό διοδίων Ελευσίνας, όπου θα μοιραστεί υλικό ενημέρωσης. Προσυγκέντρωση στις 3.30 μμ έξω από την πύλη του Νοσοκομείου μας.

· Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους στην συναυλία αλληλεγγύης με καλλιτέχνες που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζόμενων την Δευτέρα 6/10/ 2014 και ώρα 6.30 στο χώρο έξω από το Νοσοκομείο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν το επόμενο διάστημα σε κλιμάκια ενημέρωσης πού θα πραγματοποιηθούν στους σταθμούς του μέτρο των ομόρων δήμων και σε λαϊκές αγορές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Ν.                                                 ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ Ι.

No comments: