6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, August 25, 2014

ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ:ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ 
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

Εκφράζουμε όχι μόνο την αντίθεσή μας αλλά και την οργή μας για την απόφαση της 2ης ΥΠΕ που κοινοποιήθηκε σήμερα στο νοσοκομείο μας και διατάσσει δύο ιατρούς παθολόγους, μία επιμελήτρια Α ΕΣΥ και έναν διευθυντή ΕΣΥ να μετακινηθούν πάραυτα (η πρώτη εντός 3 ημερών και ο δεύτερος εντός 24ώρου) στην Πάτμο και στην Νίσσυρο αντίστοιχα, όπου και θα υπηρετήσουν επί 20ήμερο.

Η απόφαση αυτή, που δήθεν επικαλείται την επίλυση οξέων προβλημάτων στα αντίστοιχα νησιά:
 1. Επιδεικνύει πρωτοφανή άγνοια για τα λειτουργικά προβλήματα και τα κενά σε προσωπικό-υποδομές, καθώς επίσης για τον φόρτο εργασίας στο νοσοκομείο μας.
2. Αποκαλύπτει την υγειονομική εγκατάλειψη στην οποία έχουν περιέλθει τα συγκεκριμένα και πιθανότερα όλα τα νησιά μας.
3. Αποκαλύπτει την παντελή έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού με την οποία αντιμετωπίζουν οι κάθε λογής διοικήσεις τους μαχόμενους γιατρούς του ΕΣΥ, την οικογενειακή και προσωπική τους υπόσταση, αλλά και την προκλητική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των ασθενών.
Είναι παλιά η παροιμία που λέει ότι το σκισμένο πάπλωμα δεν μπορείς να το ράψεις με παλιά μπαλώματα….

Σε κάθε περίπτωση: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την μετακίνηση γιατρού από το Νοσοκομείο μας. Η ασέβεια στην προσωπική, οικογενειακή και επιστημονική μας αξιοπρέπεια δεν θα περάσει!

Η κυβέρνηση έχει σαφή υποχρέωση να καλύψει άμεσα τις κενές θέσεις ΕΣΥ όπου υπάρχουν, και να φροντίσει για την κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της χώρας. Όσο και να «τεντώσει» το υπάρχον δυναμικό, αυτό από μόνο του δεν φτάνει.  Μπορεί μόνον να σπάσει από την ακραία εντατικοποίηση.

No comments: