6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, August 25, 2014

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ 6/9 ΣΤΗΝ ΔΕΘ, 6ΜΜ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

25/8/2014

Σάββατο 6/9 διαδηλώνουμε στην ΔΕΘ 
6μμ άγαλμα Βενιζέλου, 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ με λεωφορεία 8μμ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Όλοι και όλες στην μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στις 6/8 στην ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Η κυβέρνηση βρίσκεται πανικόβλητη μπροστά στα αδιέξοδά της και στο τσουνάμι αντίστασης και ανυπακοής χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο.

Η "αξιολόγηση" του Μητσοτάκη έχει ήδη προκαλέσει την καθολική αντίδραση των εργαζομένων. Πυροδότησε τη μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και την υπερψήφιση αγωνιστικών αποφάσεων ανυπακοής στην αξιολόγηση, με καταλήψεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, κατασχέσεις των χαρτιών αξιολόγησης μέσα στα νοσοκομεία και μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις.Οι εργαζόμενοι απο τα κάτω πήραν στα χέρια τους αυτή την μάχη και οδήγησαν σε απανωτές ήττες το Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου δεν επιτίθεται άγρια μόνο στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην Ελλάδα, είναι βουτηγμένη σε όλες τις  πολεμικές βρωμιές του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ΕΕ και στηρίζει τις αιματοβαμένες εκστρατείες τους απο την Γάζα και την Μ.Ανατολή μέχρι την Ουκρανία.  
Το πανελλαδικό μαζικό αντικυβερνητικό, αντιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα γίνει αφετηρία για ένα καυτό αγωνιστικό Σεπτέμβρη για να ξεμπερδεύουμε με μια κυβέρνηση που καθημερινά σπέρνει τον πόνο, την φτώχεια, το αίμα και την καταστροφή παντού.

Στα νοσοκομεία τα λεφτά των ετήσιων προυπολογισμών στερεύουν και η έλλειψη προσωπικού φτάνει την εντατικοποίηση στο κόκκινο και την λειτουργία των νοσοκομείων στα οριά τους. Μπροστά μας έρχεται νέος γύρος απο συγχωνεύσεις, καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων, κρεβατιών, κλινικών και οργανικών Θέσεων, επίσημα πια τα ψυχιατρικά νοσοκομεία βάζουν λουκέτο. Ενώ η κυβέρνηση για να κλείσει τις τρύπες απο την έλλειψη προσωπικού αρπάζει γιατρούς με το έτσι θέλω και τους μετακινεί απο νοσοκομεία σαν της Νίκαιας που πιέζονται ήδη να κρατήσουν την στοιχειώδη λειτουργία. Ενώ η ιδιωτικοποίηση των υποστηρικτών υπηρεσιών απλώνεται και επιταχύνεται, με στόχο όλη η δημόσια υγεία να περάσει σε ιδιώτες και ότι απομείνει να λειτουργήσει έτσι και αλλιώς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σαν μια εταιρεία δηλαδή που κυνηγάει το κέρδος.

Απαιτούμε απο την μεριά των ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ αλλά και των ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ να κλιμακώσουνε απεργιακά, μην αφήνοντας την δυνατότητα στην κυβέρνηση να ανασυντάσσεται την ώρα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.Το συντονιστικό νοσοκομείων έχει να παίξει κρίσιμο ρόλο για αυτό.
Με τους αγώνες μας μπορούμε να σταματήσουμε αξιολόγηση, απολύσεις, περικοπές, να αποτελειώσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, να κερδίσουμε προσλήψεις και λεφτά για τα νοσοκομεία μας και την δημόσια υγεία και συνολικά να ανοίξουμε την προοπτική των εργατών. Τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο απο το ευρώ και την ΕΕ, την απαγόρευση των απολύσεων, την κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο εκεί και σε κάθε νοσοκομείο, αλλά και σε όλη την κοινωνία.


No comments: