6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, July 27, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                                                                                                                         23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Την Τετάρτη 23 Ιουλίου μετά την κινητοποίηση έγινε σύσκεψη του συντονιστικού νοσοκομείων που συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων, μέλη ΔΣ, συνδικαλιστές και απλοί υγειονομικοί από 11 νοσοκομεία. Έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις και προτάθηκαν βήματα για την συνέχεια.
Στα νοσοκομεία, αλλά και σε όλο το δημόσιο η "αξιολόγηση" του Μητσοτάκη έχει προκαλέσει την καθολική αντίδραση των συναδέλφων. 
Την Τετάρτη 23/7 στην συγκέντρωση αντιπροσωπειών δεκάδων Σωματείων Εργαζομένων Νοσοκομείων, αναδείχτηκε η τεράστια μαζική ανυπακοή και κατηγορηματική άρνηση του συνόλου των εργαζομένων να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση του Μητσοτάκη δηλώνοντας τα πρωτοφανή ποσοστά συγκέντρωσης των Φύλλων Αξιολόγησης στα Σωματεία σε ποσοστά που αγγίζει το 90 – 95%. 

Ιδιαίτερα στα νοσοκομεία, η αποχή εξελίχθηκεναπο μια παθητική εξατομικοποιημένη διαδικασία σε μια συλλογική εκρηκτική αντίσταση και ανυπακοή χιλιάδων υγειονομικών μέσα από τη μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και την υπερψήφιση αγωνιστικών αποφάσεων ανυπακοής στην αξιολόγηση, με καταλήψεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, και κατασχέσεις των χαρτιών αξιολόγησης μέσα στα νοσοκομεία .
Παρότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί επιτυχία του υγειονομικού κινήματος γιατί σπάει με την μαζικότητα-συλλογικοτητα την τρομοκρατία και εξαναγκάζει την συγκυβέρνηση σε ελιγμούς ωστόσο η τελική μάχη δεν έχει δοθεί ακόμα, ενώ το γεγονός ότι το απεργιακό μέτωπο συστηματικά υποτιμάται από τη συνδικαλιστική ηγεσία ακόμα και όταν οι αντιστάσεις βγαίνουν στην παρανομία ,αποτελεί πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί άμεσα και από τα κάτω προκειμένου να συζητήσουμε στα σοβαρά για τη ήττα της κυβέρνησης .
Με τους αγώνες μας μπορούμε να σταματήσουμε αξιολόγηση, απολύσεις, περικοπές, Εξάλλου ,το παράδειγμα της μάχης των εργαζομένων στο Δρομοκαϊτειο Νοσοκομείο στο πλευρό των εκεί καθαριστριών ενάντια στους τραμπούκους εργολάβους τους ,καταδεικνύει τα αυξημένα καθήκοντα μας απέναντι στη συγκυβέρνηση της καταστροφής αλλά και τη δύναμη μας από τα κάτω …
Η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι μονόδρομος και η δύναμη μας είναι στην ενότητα και το συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους. Στην συνεδρίαση του συντονιστικού την Τετάρτη 23/7 αποφασίστηκαν τα εξής: 

  • Να καλέσουμε ενάντια στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στα νοσοκομεία να συνεχίσουμε μαζικά και συλλογικά την ανυπακοή. Όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου ούτε βήμα πίσω. Αν μείνουμε ενωμένοι, είμαστε χιλιάδες καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! 
  • Την Δευτέρα 28/7 καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλους τους υγειονομικούς να συμμετέχουν στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ 11πμ με τέλος ωραρίου και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση 11πμ στο εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 7). 
  • Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις την Τρίτη 29/7 μετά την απόφαση του δικαστηρίου με πρόταση για απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις για Τετάρτη 30/7 και Πέμπτη 31/7, να απαντήσουμε συλλογικά στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία μιας πανικόβλητης κυβέρνησης. 
  • Καλούμε ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ ΑΔΕΔΥ, να αποφασίσουν απεργία και απεργιακή συγκέντρωση για την Πέμπτη 31/7 τελευταία μέρα της αυτοαξιολόγησης 
  • Επίσης την Δευτέρα 28/7 καλούμε στην μαζική συμμετοχή στην συναυλία συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπ.οικονομικών αλλά και σε όλων των αγωνιζόμενων διαθέσιμων συναδέλφων/σων. 
  • Οργανώνουμε μαζική ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού των νοσοκομείων στην τελευταία βδομάδα του Αυγούστου. 
  • Παλεύουμε να κλιμακώσουμε με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας στην υγεία και συντονισμό των νοσοκομείων με τους υπόλοιπους κλάδους του δημόσιου τομέα για να ξηλώσουμε αξιολόγηση απολύσεις περικοπές. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ http://syntonismosygeia.blogspot.gr


No comments: