6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, July 15, 2014

ΠΕΜΠΤΗ 17/7 6:30μμ ΕΚΑ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

Η σύγκρουση ενάντια στη βάρβαρη κυβέρνηση των μνημονίων συνεχίζεται μαζικά. Φάνηκε στην πετυχημένη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 9 Ιούλη που χιλιάδες εργαζόμενοι απήργησαν και διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα. Η επιτυχία της απεργίας πατάει πάνω στην μαζική αντίσταση στους χώρους δουλειάς ενάντια στην αυτοαξιολόγηση και στον αγώνα των διαθέσιμων (καθαρίστριες υπ. Οικονομικών, σχολικοί φύλακες, καθηγητές, υπουργεία), που παλεύουν αταλάντευτα ένα χρόνο τώρα για να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι.
Η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να φάλει φρένο στους αγώνες. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν το νέο κύμα απολύσεων που προετοιμάζει η κυβέρνηση και η τρόικα. Η επιλογή να οδηγήσουν την ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια (για πρώτη φορά τριτοβάθμια οργάνωση), είναι μια απελπισμένη προσπάθεια του Μητσοτάκη να εμποδίσει τις απεργίες μας, γιατί απλά μας φοβούνται.
Δυστυχώς αντί η πλειοψηφία της εκτελεστικής της ΑΔΕΔΥ να ακούσει το κάλεσμα δεκάδων σωματείων που στη σύσκεψη στις 10 Ιούλη απαιτούσαν κλιμάκωση με νέα απεργιακή κινητοποίηση (48ωρη ή 24ωρη απεργία) όλου του Δημοσίου άμεσα, επέλεξαν την αναμονή.
Σε αυτές τις συνθήκες είναι φανερό ότι, απέναντι σε συνδικαλιστικές ηγεσίες που τις κρίσιμες στιγμές καλούν σε αναδίπλωση, χρειάζεται να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον συντονισμό απο τα κάτω των σωματείων, των μαχόμενων κομματιών, των αγωνιστών που θέλουν να βοηθήσουν το κίνημα να νικήσει.
Ο Συντονισμός ενάντια στα κλεισίματα και τις διαθεσιμότητες, προσπαθεί απο τη δημιουργία του εδώ και οκτώ μήνες να βοηθήσει σε αυτην την προσπάθεια. Ο Συντονισμός προέκυψε μία μέρα μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Η πρώτη πρωτοβουλία ήταν η μετατροπή της Πέμπτης 14/11 σε μέρα απεργιακής δράσης. Στήριξε την παρουσία των διαθέσιμων και της ΕΡΤ στην πορεία του Πολυτεχνείου, την απεργία των υγειονομικων στις 2911, την πορεία για τον Γρηγορόπουλο. Οργάνωσε μαζί με το σωματείο του ΜΕΤΡΟ κινητοποίηση για την καταγγελία της επιστράτευσης των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ στα τέλη Γενάρη. Στήριξε τη συναυλία αλληλλεγγύης στην ΕΡΤ τον Φλεβάρη και βρέθηκε στο πλευρό των διαθέσιμων στις κινητοποιήσεις τον Μάρτη ενάντια στις απολύσεις. Πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση στις 11 Ιούνη στην επέτειο για τον ένα χρόνο απο το μαύρο στην ΕΡΤ και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε. Εχει ξεκινήσει καμπάνια συμπαράστασης στον αγώνα των καθαριστριών και όλων των διαθέσιμων που βρίσκονται στο κέντρο αγώνα στην Καραγεώργη Σερβίας.



No comments: