6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 2, 2013

ΠΟΕΔΗΝ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΝ ΣΑΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ 29-8-2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1989
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει και καταδικάζει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα της Σάμου, κατά των εργαζομένων του Νοσοκομείου που εμπόδισαν την ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής μετά από αναφορά της διορισμένης από την Κυβέρνηση Διοικήτριας του Νοσοκομείου.

Με την αναφορά η Διοικήτρια άνοιξε το δρόμο της ποινικής δίωξης αντί ως όφειλε να την απαγορεύει η ίδια. Οι εργαζόμενοι αν και αντέδρασαν στην παραβίαση του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απειλούνται με τιμωρία από την ανεκδιήγητη και αντιδημοκρατική ενέργεια της Διοικήτριας.

Οι «φασίστες» της Χρυσής Αυγής οργάνωσαν αιμοδοσία μόνο για Έλληνες.

Το Κοινωνικό αγαθό της Υγείας οφείλει το κράτος να το παρέχει ΔΩΡΕΑΝ και ΙΣΟΤΙΜΑ στους πολίτες της χώρας ανεξάρτητα εθνικότητας και φυλής.

Δεν έχουμε ανάγκη της κακέκτυπης φιλανθρωπίας των «φασιστών» που διαχωρίζουν τους πολίτες της χώρας σε εκλεκτούς και μη εκλεκτούς.

Η παροχή των Υπηρεσιών Υγείας είναι υποχρέωση της πολιτείας και πρέπει να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ με ΕΥΚΟΛΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ πρόσβαση στο σύνολο του λαού που βρίσκεται στην χώρα.

Οι πολίτες, οι φορείς της Υγείας και οι Υγειονομικοί δεν δέχονται τη ρατσιστική δράση των φασιστών που μεταφέρουν φόβο, μισαλλοδοξία και λειτουργούν ως υποζύγια αμφισβήτησης των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ της χώρας.

Είναι ανεπιθύμητες οι δράσεις τους στα Νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι με την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ θα τους εκδιώχνουν πάραυτα. Δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα βρώμικα σχέδια τους σε βάρος του Κοινωνικού Αγαθού της Υγείας.

ΕΩΣ ΕΔΩ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Σάμου.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

No comments: