6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, May 23, 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟΑ.Ε

Συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα μέχρι την νίκη οι εργαζόμενοι στην κλινική Βουγιουκλάκειο διεκδικούνε τα απλήρωτα δεδουλευμένα 9 μηνών, να ανακληθούν οι μειώσεις μισθών που έχει επιβάλλει μονομερώς η εργοδοσία, να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση του 2009 και να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των ασθενών και των εργαζόμενων στην κλινική.
Οι περίπου 100 εργαζόμενοι στην κλινική εδώ και δυο χρόνια βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, με στάσεις εργασίας, επίσχεση εργασίας, ενώ έχουν κάνει κι ασφαλιστικά μέτρα, ενώ έχουν προχωρήσει και σε συνεχής  απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Απρίλη μέχρι τώρα. Γνωρίζουν καλά ότι απέναντι στο αφεντικό το μόνο αποτελεσματικό όπλο τους είναι η απεργία, και ο αγώνας διαρκείας μέχρι να πληρώσει τα  δεδουλευμένα.
Το αφεντικό του Βουγιουκλάκειου εκβιάζει ότι δεν υπάρχουν λεφτά και απειλεί με λουκέτο για να τρομοκρατήσει τους απεργούς που έχει το θράσος να τους κρατά απλήρωτους για πάνω από 9 μήνες. Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια θησαύριζε και αυτός όπως όλοι  οι εργοδότες του κλάδου που φούσκωναν και  συνεχίζουν να φουσκώνουν τα κέρδη τους, με τις μειώσεις των μισθών, τις μαζικές απολύσεις, και την δυνατότητα να μας αφήνουνε για μήνες απλήρωτους και να αυθαιρετούν με κάθε τρόπο μέσα από την στήριξη των πολιτικών και των αντεργατικών μέτρων της τροικανής κυβέρνησης. Ιδιαίτερα μετά τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ αύξησαν κατά πολύ τις δουλειές τους και ανέβασαν τις τιμές των νοσηλίων και των παρακλινικών εξετάσεων, αρπάζοντας και άλλα κέρδη.
Το τελευταίο διάστημα και στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας έχουμε πολλούς χώρους που μπαίνουν σε κίνηση, που απεργούν πρώτη φόρα, που αντιστέκονται ακόμα και με τις μορφές της επίσχεσης εργασίας, των καταγγελιών στην επιθεώρηση, των ασφαλιστικών μέτρων σε εργοδότες που οφείλουν δεδουλευμένα, των απεργιών με διάρκεια
Οι απεργοί στο Βουγιουκλάκειο δεν είναι μόνοι τους. O αγώνας τους είναι αγώνας ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, που στηρίζουν την απλήρωτη και μαύρη εργασία, για να φουσκώνουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Είναι κομμάτι της πάλης που δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι, ενάντια στην διάλυση και στα τραγικά αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει παντού και ιδιαίτερα στους χώρους της υγείας, της ασφάλισης και της πρόνοιας οι πολιτικές των Κυβερνήσεων, της Ε.Ε, και του ΔΝΤ.
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό τους σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, καθηγητών, δασκάλων, εργαζόμενων σε άλλες ιδιωτικές κλινικές, φοιτητές και πολλοί άλλοι φορείς και συλλογικότητες. Χρειάζεται να συνεχίσουμε και να απλώσουμε την συμπαράσταση μέχρι την νίκη, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες συντονισμού, με ψηφίσματα, οικονομική ενίσχυση του αγώνα τους, και με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις που καλούν έξω από την κλινική. Να γίνουμε ασπίδα απέναντι στις επιθέσεις και τους εκβιασμούς του εργοδότη μέχρι να τον αναγκάσουμε να κάνει πίσω στα δίκαια αιτήματα των απεργών. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

No comments: