6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, May 15, 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΤΡΙΤΗ 14/5
Στο συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και υγειονομικών των νοσοκομείων Αθήνας που συνεδρίασε την Τρίτη 14-5 στον Άγιο Σάββα, η συζήτηση καθορίστηκε από τη μεγάλη μάχη των καθηγητών ενάντια στην κυβέρνηση της προληπτικής επιστράτευσης.
Εκλεγμένοι συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ και αγωνιστές από τα νοσοκομεία του Αγίου Σάββα, του ΚΑΤ, του Αγλαΐα Κυριακού, του Γεννηματά, του Θριασιου, του Αττικού, του Αλεξάνδρας και του Ασκληπιείου, αφού κατάγγειλαν την προληπτική επιστράτευση 85000 συνάδελφων εκπαιδευτικών, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον ηρωικό αγώνα τους, καιαποφάσισαν

Να καλέσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων να αποφασίσουν στην έμπρακτη συμπαράσταση με απεργιακές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας κλπ, την Παρασκευή 17-5 και την συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις που θα καλέσουν οι εκπαιδευτικοί, την πρώτη μέρα της μεγάλης απεργίας των καθηγητών.

Στηρίζοντας την πρόταση που έχουνε ήδη κάνει πρωτοβάθμια σωματεία, να καλέσουμε Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν., Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και Ε.Ι.Ν.Α.Π να  προκηρύξουν 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μάη.
 

Να συμμετέχουμε στην στάση εργασίας που καλεί η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 16 Μάη από 12μες και τέλος της βάρδιας και στην συγκέντρωση 12.30 μμ στην πλ. Κλαυθμώνος

Το υγειονομικό κίνημα στέκεται στο πλευρό τους και καλεί την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε κήρυξη απεργίας την Παρασκευή 17-5 ώστε πραγματικά να βοηθηθούν οι καθηγητές και να αρθεί η επιστράτευση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων του δημοσίου.

Οι λόγοι είναι προφανείς: η τρικομματική κυβέρνηση ξαναχρησιμοποιεί την επιστράτευση αντιδημοκρατικά, ντύνει στο χακί ακόμα έναν κλάδο  εργαζομένων καταστρατηγώντας όχι μόνο το δικαίωμα στην απεργία, αλλά ακόμη και τη σκέψη της.
Η απεργία αυτή, εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, είναι παραπάνω από δίκαιη και σωστή γιατί υπερασπίζει τη δουλειά χιλιάδων εκπαιδευτικών καθώς και τη δημόσια δωρεάν παιδεία, αφού τα σχέδια της κυβέρνησης είναι ουσιαστικά να μας γυρίσει 50 χρόνια πίσω καταργώντας την 9χρονη υποχρεωτική φοίτηση. Οι χιλιάδες απολύσεις ωρομίσθιων και μόνιμων καθηγητών κι οι συγχωνεύσεις τμημάτων κι ολόκληρων σχολείων, απλά στερούν σε χιλιάδες νέους μαθητές την πρόσβαση σε γυμνάσιο και λύκειο, καθιστώντας την παιδεία αγαθό πολυτελείας, εντείνοντας τους ήδη υπάρχοντες ταξικούς φραγμούς.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, ενάντια στις μαζικές απολύσεις που έρχονται για όλους και τα κλεισίματα νοσοκομείων. Αν δεν αντισταθούμε ενωμένοι οι επόμενοι επιστρατευμένοι θα είναι οι υγειονομικοί.
Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ακριβώς την ίδια μοίρα επιφυλάσσουν για τα νοσοκομεία και την δημόσια υγειά και περίθαλψη, ζητάμε από την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. άμεση απεργιακή κλιμάκωση ενάντια στις συγχωνεύσεις- νέους οργανισμούς στα νοσοκομεία, τις επερχόμενες απολύσεις, τη διάλυση κι ιδιωτικοποίηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας.
Σαν συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και υγειονομικών των νοσοκομείων Αθήνας αποφασίσαμε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε με όλες τις δυνάμεις μας τους τοπικούς συντονισμούς και τις κινητοποιήσεις που καλούνε μια σειρά νοσοκομεία, όπως το Μεταξά στο Πειραιά, το Αττικό στα δυτικά, το Π.Πεντελης και το ΓΝ Πατησίων κλπ.
Να καλέσουμε για μια πανυγειονομικη κινητοποίηση με προσανατολισμό το τέλος του Μάη αρχές του Ιούνη. Ήδη στις 7 του Ιούνη είναι προγραμματισμένη κινητοποίηση στην Αθήνα νοσοκομείων όπως της Ικαρίας, της Πρέβεζας κα., αλλά μέχρι τότε τους δρόμους της Αθήνας και όλων των πόλεων πρέπει να κατακλύσουν απεργιακά μαζί με τους καθηγητές και οι εργαζόμενοι στην υγεία.
Η μάχη των εκπαιδευτικών ξεκινάει την Παρασκευή. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε. προσπάθησαν να την τελειώσουν την Πέμπτη. Είναι στο χέρι μας να ξεκινήσουμε όλοι μαζί απεργιακά μαζί με τους καθηγητές ώστε να ολοκληρώσουμε αυτό που τα τελευταία 3 χρόνια εκατομμύρια εργαζόμενοι απαιτούν. Έξω η Τρόικα, κατάργηση των μνημονίων, την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές κι όχι οι εργαζόμενοι.
Ενωμένοι θα νικήσουμε!


 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

No comments: