6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Saturday, April 27, 2013

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 
 
Η προκλητική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής  για τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας “μόνο για Έλληνες” το Σάββατο 27 Απριλίου είναι κομμάτι της προσπάθειας να σπάσει την απομόνωσή της. Θέλουν να φέρουν το δολοφονικό και αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού, των μαχαιροβγαλτών και των τραμπουκισμών, μέσα στα νοσοκομεία.
Εδώ και μήνες η  «Χρυσή Αυγή» παραπλανά χυδαία την κοινή γνώμη, χρησιμοποιεί την αιμοδοσία στο οπλοστάσιο της ρατσιστικής προπαγάνδας της, έστω και αν όλοι πια γνωρίζουν ότι δεν είναι παρά ένα στημένο γελοίο θέατρο από την μεριά της, γιατί δεν υπάρχει αίμα μόνο για έλληνες. Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο αίμα και η χορήγησή του γίνεται με αποκλειστικά  ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη. 
Να μην αφήσουμε τους νεοναζί της χρυσής αυγής να χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους. Η αιμοδοσία πάει δίπλα δίπλα με το τρόφιμα, περίθαλψη, δουλειά μόνο για έλληνες, είναι το ιδεολογικό συμπλήρωμα της δολοφονικής δράσης της, το άλλο μισό, των ταγμάτων εφόδου, του ρόπαλου, των μαχαιρωμάτων και του τραμπουκισμών.
Είναι στήριξη στους έλληνες καπιταληστές, την τρόικα και την κυβέρνηση, γιατί προσπαθεί να τους βγάλει λάδι και να διασπάσει τον αγώνα μας, να αθωώσει τις πολιτικές των μνημονίων που διαλύουν τα νοσοκομεία μας, που αρπάζουν την τροφή, την περίθαλψη και τις δουλειές από όλους μας. Είναι κομμάτι των επιθέσεών τους, που στρέφονται ενάντια σε κάθε εργαζόμενο ντόπιο ή μετανάστη, ενάντια στα συνδικάτα και σε κάθε συνδικαλισμένο εργάτη. Καλούμε κάθε συνάδελφό μας όχι μόνο ν΄ αρνηθεί τη συμμετοχή του σε τέτοιες ρατσιστικές πρακτικές, αλλά και όλοι μαζί ενωμένοι με τα συνδικάτα μας, να αγωνιστούμε για να τους πετάξουμε έξω από τα νοσοκομεία.  

ΝΥΣΤΕΡΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ




Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου ενάντια στους νεοναζί και την αιμοδοσία μόνο για έλληνες,  με απόφαση του σωματείου τους και με τη συμπαράσταση συνδικάτων και φορέων του νησιού  όπως το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ,το Εργατικό Κέντρο Σάμου,  την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, τον Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών, την Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, την Λαϊκή Επιτροπή πόλης Σάμου κα., έχουν αποκλείσει την είσοδο της αιμοδοσίας για τους 8 χρυσαυγίτες που πήγαν στο Νοσοκομείο.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ
 
Η προκλητική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής είναι προπομπός των φασιστικών επιδιώξεών τους, που σήμερα στρέφονται κατά των μεταναστών, πολύ σύντομα όμως, αν ο λαός δεν τους απομονώσει, θα στραφούν εναντίον του και θα τους βρίσκει απέναντί του σε κάθε διεκδίκηση και αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.
Η δήθεν εθελοντική - ανθρωπιστική προσφορά αίματος είναι ο φερετζές που πίσω του θέλουν να κρύψουν το αποκρουστικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού, του μίσους και της βίας κατά της εργατικής τάξης και του λαού. Είναι "τσιράκια" του εκμεταλλευτικού συστήματος και η φιλανθρωπία τους "Δούρειος Ίππος" για να αλωθούν συνειδήσεις. Στόχος τους η υποταγή των εργαζομένων, της νεολαίας και όλου του λαού στις επιδιώξεις της οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία είναι κυριολεκτικά χορηγός και εμπνευστής της δράσης τους.
Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία να δώσει αποφασιστική απάντηση στις φασιστικές - ρατσιστικές προκλήσεις.







Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα, 26 Απριλίου 2013
  
Για την  αιμοδοσία  που σχεδιάζει  αύριο η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Το αίμα είναι βασικό ανθρώπινο αγαθό το οποίο ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι η εθελοντική αιμοδοσία, πράξη αλτρουισμού, ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς αλληλεγγύης.
Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο αίμα και οι φιάλες που συλλέγονται κατά  τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται με αποκλειστικά  ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος. 
 Στην αιμοδοσία δεν επιτρέπεται να υπεισέρχεται κανένα κριτήριο έθνους, φυλής, κόμματος, θρησκείας, κοινωνικής τάξης. Τα παραπάνω συνιστούν καταστατικές, μη διαπραγματεύσιμες αρχές της αιμοδοσίας.
Παραπλανά χυδαία την κοινή γνώμη όποιος προπαγανδίζει ή αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει δυνατότητα διακρίσεων στο αίμα που συλλέγεται σε οποιαδήποτε αιμοδοσία. Το απεχθέστερο όμως είναι ότι χύνει ρατσιστικό δηλητήριο.
Εδώ και μήνες η  «Χρυσή Αυγή» έχει εντάξει την αιμοδοσία στο οπλοστάσιο της μισαλλόδοξης προπαγάνδας της, διακηρύσσοντας τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας “μόνο για Έλληνες” και αύριο Σάββατο 27 Απριλίου διεξάγει ανάλογη πανελλαδική εκστρατεία.
Ως γιατροί θεωρούμε αποκρουστικό να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης, του ρατσιστικού διαχωρισμού και  της εκστρατείας μίσους της «Χρυσής Αυγής».
Καλούμε τις δημόσιες υπηρεσίες αιμοδοσίας να τηρήσουν τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας  και ν΄ αρνηθούν ρητά κάθε αιμοληψία ή συνεργασία που οδηγεί στη σπίλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, μετατρέποντάς την από πράξη αλληλεγγύης σε μέσον προβολής της μισαλλοδοξίας.  
Καλούμε κάθε συνάδελφό μας ν΄ αρνηθεί τη συμμετοχή του σε τέτοιες ρατσιστικές εκδηλώσεις, διότι  παραβιάζει βάναυσα τον όρκο του Ιπποκράτη και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας
Καλούμε τέλος το Υπουργείο Υγείας  να παρέμβει  άμεσα για την προστασία της ιερής πράξης της αιμοδοσίας από τον επιχειρούμενο διασυρμό.
Για την ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                         ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                         ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ







 Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΑΘΗΝΑ 25/04/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1544
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜετά τις εισβολές σε Νοσοκομεία (Τρίπολη, Καλαμάτα, Νίκαια) και τις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής και των τραμπούκων της να αποκτήσουν «κοινωνική αναφορά», στους χώρους των Νοσοκομείων, επανέρχονται το Σάββατο 27/04/2013 με Πανελλαδική Αιμοδοσία, ενταγμένη στις αρχές και τα ιδανικά τους
«ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ».
Η εμμονή τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες, παρά την κατακραυγή όλης της κοινωνίας και των
επιστημονικών φορέων και τη ρητή διαβεβαίωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΩΝ ότι το αίμα δίνεται και χορηγείται ανεξαρτήτως φυλής ή χρώματος αποδεικνύει για άλλη μια φορά την προσήλωσή τους στις αρχές και τα ιδεώδη του φασισμού.
Καλούμε όλα τα Σωματεία να είναι σε ετοιμότητα και να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να τηρηθούν με αυστηρότητα όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται για την διεξαγωγή της Αιμοδοσίας και να μην επιτρέψουμε την μετατροπή τους από την Χρυσή Αυγή σε «φιέστα εθνικής και φυλετικής καθαρότητας».
Είναι τέλος υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας, να πάρει ΑΜΕΣΑ όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν την ιδεολογική και πολιτική εκμετάλλευση του θεσμικού πλαισίου της Αιμοδοσίας από την Χρυσή Αυγή.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ




 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΊΟΥ

 Η νεοναζιστική οργάνωση χρυσή αυγή εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε τα μέλη και τους συντοπίτες μας σε όλη την Ελλάδα, ότι στις 27/04/2013 η οργάνωση χρυσή αυγή θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της δράσης « ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», αιμοδοσία μελών, υποστηρικτών και φίλων του κόμματος μας. Η συνέχιση της προσπάθειας αυτής θα αποδείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη στους συμπατριώτες μας, καθώς και την ελπίδα για ζωή, που μπορούμε να προσφέρουμε όλοι μας, με πολύτιμο αίμα για τους Έλληνες που το έχουν ανάγκη».
Τα διεστραμμένα μυαλά των φασιστών προσπαθούν να μετατρέψουν μια ύψιστη εκδήλωση προσφοράς και αλληλεγγύης σε πεδίο εφαρμογής των φασιστικών και ρατσιστικών τους αντιλήψεων για ανώτερες και κατώτερες φυλές, για καθαρό και βρώμικο αίμα, αντιλήψεις που οδήγησαν στην εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων στην πρόσφατη ιστορία.
Το αίμα μεταγγίζεται σε όποιον το έχει ανάγκη, με αμιγώς ιατρικά κριτήρια, ανεξάρτητα από καταγωγή, φύλο, φυλή, χρώμα, θρησκεία, ιδεολογία.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο έχει υποχρέωση να διευκρινίσει άμεσα, υπεύθυνα και με σαφήνεια, με δημόσια ανακοίνωσή της, ότι δεν αποδέχεται αιμοδοσία μόνο για Έλληνες και ότι το αίμα χορηγείται σε όποιον το έχει ανάγκη.
Καλούμε το υπουργείο Υγείας, την 1η ΥΠΕ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σισμανόγλειο, την ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου και όλους τους φορείς των όμορων δήμων (Μαρούσι, Μελίσσια, Βριλήσσια) να διαμαρτυρηθούν και να συνεργαστούν προκειμένου να ακυρώσουμε την προγραμματισμένη με όρους-ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ αιμοδοσία της ναζιστικής - ρατσιστικής "Χρυσής Αυγής".
 Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζόμενων







                    ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ


Κόντρα στις αρχές του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ιατρικής δεοντολογίας, η φασιστική Χρυσή Αυγή καλεί τα μέλη της σε εκδήλωση μίσους και ρατσισμού, διοργανώνοντας το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 «Αιμοδοσία Μόνο Για Έλληνες»!
Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δηλώνουν κατηγορηματικά ότι προσφέρουνε υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συνανθρώπους τους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικότητας ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης.
Απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, συλλογικά και δυναμικά οι γιατροί απαντούν ότι δεν θα επιτρέψουν ούτε αυτή ούτε ανάλογη εκδήλωση στο νοσοκομείο και την πόλη τους.
Τους κηρύσσουν ανεπιθύμητους και καλούν όλο τον λαό της Λάρισας να τους απομονώσει.







ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο αίμα και οι φιάλες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται με αποκλειστικά ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος. Στην αιμοδοσία δεν επιτρέπεται να υπεισέρχεται κανένα κριτήριο έθνους, φυλής, κόμματος, θρησκείας, κοινωνικής τάξης. Τα παραπάνω συνιστούν καταστατικές, μη διαπραγματεύσιμες αρχές της αιμοδοσίας. 

Εδώ και μήνες η «Χρυσή Αυγή» έχει εντάξει την αιμοδοσία στο οπλοστάσιο της μισαλλόδοξης προπαγάνδας της, διακηρύσσοντας τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας “μόνο για Έλληνες” και αύριο Σάββατο 27 Απριλίου διεξάγει ανάλογη πανελλαδική εκστρατεία. 
Ως γιατροί θεωρούμε αποκρουστικό να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης, του ρατσιστικού διαχωρισμού και της εκστρατείας μίσους της «Χρυσής Αυγής». 
Καλούμε τις δημόσιες υπηρεσίες αιμοδοσίας να τηρήσουν τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας  και ν΄ αρνηθούν ρητά κάθε αιμοληψία ή συνεργασία που οδηγεί στη σπίλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, μετατρέποντάς την από πράξη αλληλεγγύης σε μέσον προβολής της μισαλλοδοξίας. 
Καλούμε κάθε συνάδελφό μας ν΄ αρνηθεί τη συμμετοχή του σε τέτοιες ρατσιστικές εκδηλώσεις, διότι παραβιάζει βάναυσα τον όρκο του Ιπποκράτη και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας.
Καλούμε τον Κερκυραικό λαό να αντισταθεί με την παρουσία του,στην φασιστική απειλή  που συμπληρώνει με τον χειρότερο τρόπο την εξαθλίωση και την τρομοκρατία της εποχής των Μνημονίων.


Κέρκυρα 26 Απριλίου 2013

No comments: