6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, April 10, 2013

Επιτυχία της Ενωτικής Κίνησης Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης

Σημαντική επιτυχία σημείωσε στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, η Ενωτική Κίνηση Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης.
Η Ενωτική κίνηση, που συμμετέχει και στήριξε και το νυστέρι, διημιουργήθηκε απο αγωνιστές που έπαιξαν  ρόλο στην ανάπτυξη και οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα, πήρε 5 από τις 9 έδρες του ΔΣ του σωματείου.
Και σε αυτές τις εκλογές η ΠΑΣΚΕ είδε τη δύναμη της να συρρικνώνεται και από αυτοδύναμη που ήταν στις προηγούμενες εκλογές να βρίσκεται με μια μόνο έδρα στο ΔΣ του Συλλόγου.
Τις υπόλοιπες έδρες κατέλαβαν το ΠΑΜΕ (2) και η ΔΑΚΕ (1).
Το αποτέλεσμα δείχνει ότι φυσάει αριστερά μέσα στα συνδικάτα και ότι οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, απαιτούνε να μετατρέψουμε την δύναμη που μας δίνουν, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα σταματήσουν την διάλυση των νοσοκομείων, της δημόσιας υγείας και περίθαλψης, ανατρέποντας τρόικες και πολιτικές των μνημονίων. Το ΝΥΣΤΕΡΙ μαζί με την ενωτική κίνηση θα κάνει ότι περνάει απο το χέρι του για να γίνει πράξη αυτή η προοπτική.
Τα αποτελέσματα σε ψήφους και έδρες
Ενωτική Κίνηση ψήφους 276 έδρες 5
ΠΑΜΕ ψήφους 128 έδρες 2
ΠΑΣΚΕ ψήφους 76 έδρες 1
ΔΑΚΕ ψήφους 48 έδρες 1

No comments: