6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, May 29, 2012


ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ν. Κοζάνης και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτ. Μακεδονίας ( ΕΙΝΔΥΜ) καταγγέλλουν το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, σαν αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθούσε ο απερχόμενος Υπουργός Υγείας, ο ¨φεύγω με ψηλά το κεφάλι¨ κ. Λοβέρδος και υπάκουα έφεραν σε πέρας τα εκτελεστικά του όργανα.
Ήταν ένα πρόβλημα γνωστό τουλάχιστον από 7μηνου που την σοβαρότητά του είχαν εντοπίσει και τονίσει τόσο η ΕΙΝΔΥΜ όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος σε συναντήσεις φορέων και δεν έλαβε σοβαρά ποτέ η κεντρική Διοίκηση, αφού ακολουθούσε σαφή καταστροφική πολιτική για ¨ανοιχτά νοσοκομεία με κάθε κόστος¨.
Επειδή θεωρούμε ότι το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αφού η λειτουργία της είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας του Νοσοκομείου γενικότερα, απαιτούμε την στελέχωση της Παθολογικής κλινικής άμεσα, γιατί η αρρώστια δεν είναι υπηρεσιακή και χρησιμοποιούμε και εμείς τώρα τον όρο ¨εντέλλεσθαι¨ για όλους τους υπεύθυνους.

Στα πλαίσια αυτά

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22/5/2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00

Στο προαύλιο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου . Καλούμε επίσης όλους τους υπεύθυνους φορείς του Υπουργείου Υγείας ( Διοίκηση –ΥΠΕ) να προσέλθουν και να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα με άμεσο άνοιγμα της Παθολογικής Κλινικής, άλλως ας παραιτηθούν.


Πτολεμαϊδα 20/5/2012

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ

No comments: