6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, November 24, 2011

ΟΛΟΙ


ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ


ΚΑΝΕΝΑΣ- ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Συνάδελφοι-σες, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ για να σταματήσουμε την λεηλασία. Οι κινητοποιήσεις μας το προηγούμενο διάστημα έριξαν την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Το πολιτικό του χαρακίρι όμως ακολούθησε μία απέλπιδα προσπάθεια της άρχουσας τάξης να προβάλλει «σαν εθνική λύση» μία κυβέρνηση με επικεφαλής το αγαπημένο παιδί των τραπεζιτών στην Ελλάδα και διεθνώς Λ. Παπαδήμο και βοηθούς του τους πρώην αντιμνημονιακούς του Σαμαρά και τους φασίστες του ΛΑΟΣ και φυσικά τα ξεφτιλισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σαν τον υπουργού υγείας Λοβέρδο. Αυτή η πραξικοπηματική κυβέρνηση έρχεται να συνεχίσει ότι άφησε ο ΓΑΠ. Και αυτό φαίνεται από τις απολύσεις που έρχονται με την εφεδρεία σε όλο το δημόσιο τομέα και στα νοσοκομεία και φυσικά το νέο προϋπολογισμό που έρχεται να περικόψει και να λεηλατήσει όχι μόνο τους μισθούς μας, αλλά και τα νοσοκομεία, την πρόνοια, κάθε κοινωνική υπηρεσία.
Τις τελευταίες μέρες ακούμε για πέρασμα στην εφεδρεία-ΑΠΟΛΥΣΗ χιλιάδων εργαζομένων και πολλών (διάσπαρτα σαν νούμερα) μέσα από τα νοσοκομεία. (19 εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, για ειδοποιητήρια σε γιατρούς του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης να παραιτηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, για 4 εργαζομένους με την ίδια τύχη στο Θριάσειο, για μετακινήσεις νοσηλευτριών από τον Άγιο Σάββα στο ΙΚΑ της Αλεξάνδρας, για πιθανές απολύσεις στην τεχνική υπηρεσία του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού) και ο κατάλογος και το θράσος των κυβερνώντων δεν έχει τελειωμό… Στο νέο προϋπολογισμό τους για το 2012 δεν υπάρχει για πρώτη φορά καμία παράγραφος για το κονδύλι των εφημεριών των γιατρών, σε πολλά νοσοκομεία, υπερωρίες και εφημερίες μηνών παραμένουν απλήρωτες, έχουν παγώσει οι προσλήψεις νοσηλευτών, επικουρικών και μόνιμων γιατρών για το 2012, ενώ γίνονται σωρηδόν συνταξιοδοτήσεις σε παλιά στελέχη του Ε.Σ.Υ. Και όλα αυτά την ώρα που τα 15ήμερα του συνόλου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έχουν κατακρεουργηθεί από τους ίδιους που μας ζητάνε την καταβολή απίστευτων χαρατσιών κάθε μήνα. Αν συνυπολογίσουμε ότι ταυτόχρονα με τις απολύσεις –εφεδρείες τα νοσοκομεία συγχωνεύονται και καλούνται να βγάλουν και πλεονάζον προσωπικό(!) και ο πιο αφελής καταλαβαίνει ότι τη διάλυση του ΕΣΥ που ονειρεύεται ο Λοβέρδος και η Τρόικα, την ακολουθεί η ιδιωτικοποίησή του και τα αρπακτικά της αγοράς.
Είναι αδύναμοι και μπορούμε να τους τσακίσουμε. Μπορούμε και το δείχνει το πως τρέμουν τις κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες και τρέχουν να τα μαζέψουν, ο φασίστας Βορίδης αγκαλιά με τον Ρέππα. Και πάνω από όλα το δείχνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που με την κατάληψή τους αναγκάσανε τους υπουργούς να δηλώνουν αναστολή της διακοπής σε όσους δεν έχουν πληρώσει έστω και για κάποιες μέρες, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύψανε κατάλογο με αυτούς που μπορεί να εξαιρούνται.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ και ιδιαίτερα του τελευταίου απεργιακού χειμάρρου που σάρωσε τον ΓΑΠ. Με τον συντονισμό των νοσοκομείων μας, με μαζικές γενικές συνελεύσεις, δημιουργία απεργιακών επιτροπών βάσης και σύνδεση μας με τα υπόλοιπα κομμάτια της εργατικής τάξης προχωρήσαμε στα περισσότερα νοσοκομεία σε καταλήψεις σε γραφεία διοικητών, κλείσαμε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ξεσηκώσαμε νησιά ολόκληρα (Ικαρία, Κρήτη), καταλάβαμε το υπουργείο Υγείας, αναγκάσαμε διοικητές να αναδιπλωθούν και να κάτσουν στη γωνιά τους και αντιληφθήκαμε ότι μπορούμε από τα κάτω να ξυπνήσουμε τα σωματεία μας και να εξαφανίσουμε παλιά εμπόδια γραφειοκρατικά και διοικητικά (διευθυντές τρομοκράτες κτλ). ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, ΟΡΓΑΝΏΝΟΝΤΑΣ στην 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΕΙΣΜΟ με χιλιάδες υγειονομικούς που θα διαδηλώνουν με τα πανό των σωματείων τους απαιτώντας απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας από ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ και θα στέλνουν το μήνυμα, ότι όχι μόνο η λεηλασία που ετοιμάζουν ο προϋπολογισμός και η σύμβαση με ΔΝΤ ΕΕ δεν θα περάσει, αλλά και ότι με τους αγώνες μας, θα γκρεμίσουμε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ ανοίγοντας την προοπτική για την εργατική διέξοδο, με την κρατικοποίηση των τραπεζών, την απαγόρευση των απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την φορολογία των πλούσιων και πάνω από όλα με την ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.
ΝΥΣΤΕΡΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

No comments: