6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, October 13, 2011

ΠΕΜΠΤΗ 13ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ- ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ


Τεράστιο ήταν το απεργιακό συλλαλητήριο των εργαζόμενων στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτώβρη, ήταν μια συγκλονιστική απάντηση από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου ενάντια στην εφεδρεία και τις απολύσεις, τη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, τη κατακρεούργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τα ατελείωτα χαράτσια και το απανωτό πετσόκομμα των μισθών και συντάξεων. Οι υγειονομικοί με τα πανό των νοσοκομείων τους δώσανε μαζικό παρών και διαδήλωσαν ενάντια στην διάλυση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας και της σφαγής των κατακτησεών μας.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ

Σε μια σειρά νοσοκομεία με γενικές συνελεύσεις αποφασίζονται, απεργιακές επιτροπές, συντονισμοί κατά τόπους νοσοκομείων, μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, κατάληψη των γραφείων της διοίκησης και των διοικητικών υπηρεσιών, με κάλυψη μόνο στα επείγοντα περιστατικά.

Ταυτόχρονα σε μια σειρά από χώρους προχωράνε σε απεργία διαρκείας, σε δεκαήμερη απεργία προχωράνε οι εργαζόμενοι στο υπουργείο οικονομικών και σε άλλες τις υπηρεσίες του όπως στο λογιστήριο του Κράτους, το ίδιο και στα τελωνεία, σε 4ήμερη απεργία στις εφορίες από Δευτέρα 17/10, σε τριήμερη οι ναυτεργάτες κλπ, στα υπουργεία εργατικές καταλήψεις, ενώ 10.000 εργαζόμενοι από τους δήμους την Τρίτη διαδήλωσαν στην Αθήνα.

Εδώ και δύο χρόνια, η κυβέρνηση αρπάζει το μόχθο μας και τον δίνει στους τραπεζίτες για να τους σώσει από την κατάρρευση ενώ κατασυκοφαντεί τους δημοσίους υπαλλήλους για να δικαιολογήσει τη σκληρή ταξική πολιτική της. Με την κατάθεση του πολυνομοσχέδιου για το μισθολόγιο-βαθμολόγιο, συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, εργασιακής εφεδρείας και άλλων διατάξεων εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015, επιδιώκει να εξοικονομήσει 84 εκατ. ευρώ για το 2012 – 2013, με την εφεδρεία, από το μισθολόγιο 2 δις ευρώ, με τη μαζική περικοπή φοροαπαλλαγών και τις αλλαγές στην κλίμακα της φορολογίας εισοδήματος άλλα 2 δις ενώ από τους συνταξιούχους θα περικόψει παροχές αξίας 1,36 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα ο υπουργός της Τρόικας Λοβέρδος προχωρά με θράσος στην κατεδάφιση του ΕΣΥ, αναδεικνύεται σε πρωτοπαλίκαρο των κυβερνητικών επιθέσεων επιχειρώντας να διαλύσει τη δημόσια υγεία. Σε ένα ήδη υποστελέχωμένο και με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σύστημα υγείας, έχει ουσιαστικά σταματήσει κάθε πρόσληψη, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για τις απολύσεις-εργασιακή εφεδρεία με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, κλινών, αλλά και με τις προσπάθειες να καταργήσει οργανισμούς νοσοκομείων.

Ανακοινώνει με κυνισμό την μείωση 1000 κλινών στο ΕΣΥ, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του λαού για υγεία και μαζί με τον πρόσφατο ΕΟΠΥΥ, τα ιδιωτικά ιατρεία στους πανεπιστημιακούς, το 5ευρω, τα κρεβάτια στις ασφαλιστικές και ένα σωρό άλλα τέτοια μέτρα, ανοίγει το δρόμο για την κατασπάραξη όλων των βαθμίδων της υγείας από τα αρπακτικά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην υγεία αλλά και την μετατροπή των νοσοκομείων επί της ουσίας σε επιχειρήσεις.

Με τις αλλαγές και τις περικοπές στο ενιαίο φτωχολόγιο θέλει να μας μετατρέψει σε εργαζόμενους των 600-700 ευρώ.

Με το νέο προυπολογισμό που ετοιμάζονται να ψηφίσουν δίνουν ψίχουλα για την υγεία, ετοιμάζοντας ένα νέο γύρο βαθιών περικοπών. Ήδη η δραστική μείωση των «λειτουργικών εξόδων» και το τσεκούρωμα των προϋπολογισμών των νοσοκομείων έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις, υλικών - φαρμάκων κάνοντας δύσκολή την επιτέλεση ακόμα και των πιο απλών και καθημερινών ιατρικών πράξεων βάζοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία των ασθενών και τινάζοντας στον αέρα την λειτουργία ολόκληρων νοσοκομείων.

Μπροστά στο άπλωμα των εργατικών αντιστάσεων και την αποτυχία όλων των μνημονιακών μέτρων που πήρε, εξαπολύει και νέα βάρβαρη επίθεση.

Η γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη είναι το επόμενο μεγάλο απεργιακό ραντεβού όλων των εργαζομένων όπου θα ενωθούν όλοι αυτοί οι αγώνες και θα κατακλύσουν την Αθήνα και όλες τις μεγάλες πόλεις. Αποτελεί σκαλοπάτι για την γενίκευση και τη συνέχισή τους, κανένας χώρος , κανένας κλάδος μετά της 19/10 δεν γυρίζει στην δουλειά, απεργία διαρκείας παντού, μέχρι τη νίκη.


Αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς για την απληστία των καπιταλιστών και το χρεοκοπημένο σύστημά τους.

Η υιοθέτηση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι όπλο στα χέρια μας για να τους σταματήσουμε. Το απεργιακό μπλακ-άουτ και η κατάληψη σε όλους τους εργασιακούς χώρους, οι απεργιακές επιτροπές, σημαίνει ότι όχι μόνο ο αγώνας, αλλά ότι κάθε χώρος μπορεί να περάσει στον έλεγχο των εργαζόμενων και να χρησιμοποιηθεί για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για τους καπιταλιστές.

Και για τους υγειονομικούς αποτελεί μονόδρομο η απεργιακή κλιμάκωση.

Οι ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ δεν υπάρχει λόγος να περιμένουν άλλο, χρειάζεται απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες με γενικές συνελεύσεις που να οργανώσουν την επιτυχία της απεργίας και να «κλείσουν» τα νοσοκομεία.

Η μάχη είναι μεγάλη και δεν έχουμε την πολυτέλεια να εναποθέτουμε στις ηγεσίες την οργάνωσή της. Χρειάζεται να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα των υγειονομικών σε κάθε νοσοκομείο για να ενημερώσουν, να οργανώσουν τη συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο στις 19/10. Για να στηρίξουμε την οργάνωση απεργιών διαρκείας. Ταυτόχρονα να αναλάβουν την οργάνωση μαζικών ΓΣ που θα αποφασίσουν απεργιακό πρόγραμμα με μορφή διάρκειας.



19 ΟΚΤΩΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ.

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ- ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ


No comments: