6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, November 19, 2010

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ “ΑΓΙΑ ΌΛΓΑ” ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ

Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις απέδωσαν καρπούς

Ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (“Αγία Όλγα”) σχετικά με τις δεδουλευμένες υπερωρίες τους μετά την καταβολή των οφειλομένων του Ιουλίου και την αποστολή των σχετικών ενταλμάτων του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς θεώρηση.

Οι κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό, όπως έχει γράψει ο Χτύπος, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες οι εργαζόμενοι είχαν σκληρύνει τη στάση τους προχωρώντας σε επίσχεση εργασίας από την 1η Νοεμβρίου, κάτι που οδήγησε στην ταλαιπωρία πολιτών αναφορικά με προγραμματισμένες εξετάσεις και χειρουργεία αν και τα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονταν κανονικά. Ωστόσο, οι ανωτέρω θετικές εξελίξεις με τα δεδουλευμένα οδήγησε τους εργαζόμενους στην απόφαση να αναστείλουν την επίσχεση στη γενική συνέλευση που έκαναν το μεσημέρι της Τρίτης 16 Νοεμβρίου.
Στο πλευρό των εργαζομένων όλο αυτό το διάστημα έχουν βρεθεί διάφοροι φορείς και παρατάξεις όπως ο περιφερειακός συνδυασμός “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή” (σ..σ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει τη θετική κατάληξη των κινητοποιήσεων-μπορείτε να διαβάσετε στο site www. xtypos.gr) και η δημοτική κίνηση “Εκτός Σχεδίου”


Απο την εφημερίδα Χτύπος

No comments: