6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, November 19, 2010

«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή»: ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Αγ.Όλγα



ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο περιφερειακός συνδυασμός «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» χαιρετίζει τη νικηφόρα εξέλιξη των κινητοποιήσεων στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» της Νέας Ιωνίας.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι οι αγώνες μπορούν να κερδίζουν αφού στο νοσοκομείο, μετά από πολυήμερες κινητοποιήσεις με επίσχεση εργασίας, την Παρασκευή μπήκαν οι δεδουλευμένες πρόσθετες ώρες του Ιουλίου δρομολογήθηκε η πληρωμή των αντίστοιχων ωρών του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.
Όχι δεν θα γίνει είδηση στα κανάλια που παρελαύνουν τα εξαπτέρυγα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να φωνάξουμε δυνατά, ότι οι αγώνες των εργαζομένων αποτελούν τη μόνη πραγματική προοπτική, μπροστά στη ζούγκλα που μας ετοιμάζουν οι κάθε λογής Προβόπουλοι.

*Αποδείχτηκε στις αντίστοιχες επιτυχείς κινητοποιήσεις σε άλλα νοσοκομεία.

*Αποδείχτηκε από τη δικαίωση του σκληρού και παρατεταμένου αγώνα που έδωσαν στην ίδια περιοχή, λίγο πιο πέρα από το νοσοκομείο, οι μόλις 13 εργαζόμενες στο «Πηνελόπειο» και δικαιώθηκαν.

*Αποδείχτηκε για τους εργαζόμενους στον επίσης γειτονικό ραδιοφωνικό σταθμό «επικοινωνία 94 FM», που παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα μόνο όταν κινητοποιούνται γίνονται βήματα για την πληρωμή τους. Σήμερα δρομολογούνται ασφαλιστικά μέτρα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.


Στην εποχή της τρόικα, του ΔΝΤ και του μνημονίου, στην εποχή της μεγαλύτερης επίθεσης του κεφαλαίου στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, από μια παρακμιακή και επικίνδυνη κυβέρνηση, τα προβλήματα θα συνεχιστούν και η αντεργατική επίθεση θα ενταθεί.

Μόνη διέξοδος είναι οι αγώνες των εργαζομένων, «τοπικοί» και «κεντρικοί», η κλιμάκωση και η αλληλεγγύη.

Με αφορμή τη νίκη των εργαζομένων στο «Αγία Όλγα» και μπροστά στις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας, εκφράζουμε ενόψει και της πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ στις 19 Νοέμβρη, την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Δήμου Νέας Ιωνίας που πραγματοποιούν γενική συνέλευση την Τετάρτη 17 Νοέμβρη.

Δηλώνουμε στο πλευρό των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» που τόσο στην περιοχή μας, όσο και πανελλαδικά, έχουν ενταχθεί στον πτωχευτικό κώδικα και ζητάμε να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να εξασφαλιστεί το δικαίωμά τους στη δουλειά.


ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ


Νέα Ιωνία 16/11/2010

No comments: