6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, April 15, 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ: 21-22 ΑΠΡΙΛΗ, ΟΕΝΓΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών συνεχίζει τον αγώνα για τα απλήρωτα δεδουλευμένα. Αυτό το κύμα των επισχέσεων εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών με την ορμή και την μαζικότητά του, έχει αναγκάσει την υπουργό σε υποχωρήσεις, (ανακοινώσεις για μη περικοπή του 10% του κονδυλίου εφημεριών αλλά και πληρωμή των απλήρωτων δεδουλευμένων μέχρι κ το Φλεβάρη.)
Οι κυβερνητικές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις δείχνουν τη δυναμή μας, δεν σημαίνουν τίποτα όμως μέχρι να πληρωθούμε και το τελευταίο ευρώ που μας χρωστάνε. Καμιά εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που παραβιάζει ασύστολα την συλλογική μας σύμβαση.
Ακόμα περιμένουμε τις προσλήψεις φαντάσματα γιατρών και νοσηλευτών. Το φορολογικό νομοσχέδιο συνεχίζει να πετσοκόβει τις αποδοχές μας στο όνομα του σταθεροποιητικού προγράμματος των τραπεζιτών και ενώ ετοιμάζονται αντιδραστικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και στα ασφαλιστικά ταμεία, απλώνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας παντού.
Tην ίδια ώρα που συνεχίζει τα περί «εξορθολογισμού» των προγραμμάτων εφημεριών, φέρνοντας τις περικοπές από το παράθυρο, θυσιάζοντας την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων, στα κατά 25% μειωμένα, κονδύλια του προϋπολογισμού.
Η απάντησή μας πρέπει να είναι η συνέχεια και η κλιμάκωση. Η 48ωρη απεργία που καλεί η ΟΕΝΓΕ και το συντονιστικό νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά σηματοδοτεί την πρώτη απάντηση σε όλες αυτές τις αντιδραστικές ανατροπές, το βήμα για ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ.
Πρώτο βήμα να οργανώσουμε, την συνέχεια των επισχέσεων, την μαζικοποίηση και την περιφρούρηση της επίσχεσης εργασίας έτσι ώστε σε κάθε κλινική και εργαστήριο να μένουν μόνο οι εφημερεύοντες και να αναστέλλεται το σύνολο της τακτικής λειτουργίας του νοσοκομείου και ταυτόχρονα την επιτυχία της 48ωρης απεργίας με γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, ενημερώσεις. Αυτό το ρόλο έχουν να παίξουν οι επιτροπές αγώνα ταυτόχρονα με την οργάνωση της εξωστρέφειας, με συγκεντρώσεις, καταλήψεις, ενημέρωση των ασθενών και των εργαζόμενων εντός και εκτός νοσοκομείων.
Ταυτόχρονα να πάρουμε την πρωτοβουλία, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ να προχωρήσουν σε συντονισμό και κοινό απεργιακό βηματισμό αρχίζοντας με την 48ωρη. Σε κάθε νοσοκομείο, οι επιτροπές αγώνα και οι πενταμελής νοσοκομειακές επιτροπές των γιατρών μαζί με τα σωματεία και τους υπόλοιπους εργαζόμενους υγειονομικούς με κοινή δράση και γενικές συνελεύσεις, να προχωρήσουμε σε κοινό απεργιακό βηματισμό με αφετηρία την 48ωρη. Όλοι μαζί να αντισταθούμε με κοινούς αγώνες στη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης με κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρι να πετάξουμε τα «σταθεροποιητικά» αντιδραστικά μέτρα τους στα σκουπίδια.

No comments: