6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, June 30, 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ Δ.Σ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ

Στις 8 Ιούλη γίνονται στο νοσοκομείο μας εκλογές για την ανάδειξη του εκπρόσωπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. Τι είναι το Δ.Σ. του νοσοκομείου; Είναι ο θεσμός που με τον Διοικητή διοικούν το νοσοκομείο. Εκεί σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να αναδειχτεί μέσα από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ο εκπρόσωπος ο δικός μας. Η άποψη της Γένοβα-Νυστέρι είναι ότι το ΔΣ του νοσοκομείου είναι ένα όργανο συνδιοίκησης, που οι περισσότεροι είναι διορισμένοι από τον Διοικητή και την κυβέρνηση. Το Δ.Σ. εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης και του εκάστοτε υπουργού. Ιδιωτικοποιήσεις, συνεργεία, νοσοκομείο χωρίς προσωπικό, μοίρασμα υπερωριών είναι τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής του Δ.Σ., όχι μόνο στο δικό μας νοσοκομείο αλλά σε όλα. Θεωρούμε κοροϊδία λοιπόν να μιλάμε για εκπρόσωπο των εργαζόμενων και των γιατρών σε αυτό το Δ.Σ. και ιδιαίτερα με ενιαίο ψηφοδέλτιο, που είναι «άχρωμο, άοσμο και άγευστο» από την όποια συνδικαλιστική και πολιτική ταυτότητα. Είναι προβληματικό να βγαίνει εκπρόσωπος δικός μας και να μην λογοδοτεί πουθενά: πόσοι ξέρετε πως λειτουργεί το Δ.Σ. και τι αποφάσεις παίρνει, σας ενημέρωσε ποτέ κανένας; Ξέρετε ότι αυτήν την στιγμή μπαίνει συνεργείο στην τεχνική υπηρεσία και κανένας δεν ενημερώνει κανέναν. Έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο ένα καθεστώς που μοιάζει πολύ στην «λέσχη Μπίλντεμπερκ»!
Για αυτούς ακριβώς τους λόγους - παρότι θα μπορούσαμε να απέχουμε - σαν Γένοβα – Νυστέρι πήραμε την απόφαση να δώσουμε και αυτήν μάχη. Είναι η συνέχεια της μάχης που δίνουμε όλον αυτό τον καιρό ενάντια στην κυβέρνηση του Καραμανλή. Μιας κυβέρνησης που από την μια χτυπά και απελάνει τους μετανάστες, που είναι θύματα ενός πόλεμου που συμμετέχει και η ίδια η κυβέρνηση και από την άλλη αφήνει να το σκάσουν όλοι οι κλέφτες και μιζαδόροι της Siemens. Μια κυβέρνηση την απολύσεων και της φτώχιας: κλείνει η Αγγελοπούλου τον Ελεύθερο Τύπο και ο Καραμανλής ούτε που κουνά το δαχτυλάκι του για να σώσει 450 οικογένειες από την ανεργία. Μια κυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα και την καταστολή, που δεν είναι τυχαίο ότι 1,5 εκατομμύριο πολίτες της γύρισαν την πλάτη στις ευρωεκλογές!
Τι θα κάνουμε εμείς;
1ο Αν εκλέγουμε στο νέο Δ.Σ., τα λεφτά που θα παίρνει από την συμμετοχή του εκεί ο εκπρόσωπος της Γένοβα – Νυστέρι θα τα δίνει στο Σύλλογο Εργαζομένων συνεισφορά στην προσπάθεια να δημιουργηθεί Απεργιακό Ταμείο.
2ο Θα λογοδοτούμε στην συνέλευση των εργαζομένων, όποτε γίνεται αυτή, για το τι έγινε στο Δ.Σ. του νοσοκομείου.
3ο Δεν θα αφήσουμε να περάσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

No comments: