6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, June 1, 2009

ΕΚΤΑΚΤΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΠ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΝΗ, στις 8 μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ, η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΗ, 12.30 ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς). Επειδή φοβούνται για το τι μπορεί να αντιμετωπίσουν από την "χρονία αδράνεια", που πάσχουν και τον θανάσιμο "ρεφορμισμό/οπορτουνισμό" που διακονούν θέλουν να "αναστείλουν" τις εκλογές για το Φθινόπωρο.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ
Οι νοσοκομειακοί γιατροί ψηφίζουμε για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και εκλέγουμε αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ. Οι εκλογές της ΕΙΝΑΠ έρχονται μετά από μια διετία σκληρών αγώνων κόντρα στις επιθέσεις και τις προκλήσεις του Αβραμόπουλου απέναντι στο κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών.
Με την μαζική συμμετοχή μας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση να εξασφαλίσουμε το προχώρημα της εκλογικής διαδικασίας απέναντι σε κάθε πραξικοπηματική ενέργεια που βάζει εμπόδιο στο να φτάσει και στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ η φωνή όλων αυτών των νοσοκομειακών γιατρών που πάλεψαν ενάντια στα ξεπουλήματα και στους συμβιβασμούς, που πρωτοστάτησαν στις κρίσιμες μάχες ενάντια στις μεθοδεύσεις του υπουργείου, τους εκβιασμούς των διοικήσεων και τις πιέσεις των διευθυντών, που ανάγκασαν την κυβέρνηση σε υποχώρηση με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης το Δεκέμβρη και την ψήφιση του νόμου το Φεβρουάριο κάνοντας πράξη ένα μέρος των αιτημάτων μας για αυξήσεις και ανθρώπινο ωράριο.
Όλες αυτές οι κατακτήσεις είναι νίκη της βάσης των νοσοκομειακών γιατρών που με μαζικές συνελεύσεις, παρατεταμένες κινητοποιήσεις και πανελλαδικό συντονισμό ξεπέρασαν τις ξεπουλημένες ηγεσίες και στρίμωξαν τον Αβραμόπουλο.
Το κύμα των επισχέσεων της περσινής άνοιξης για τις απλήρωτες εφημερίες ήταν η αρχή ενός κινήματος που έδωσε τη σκυτάλη στην ανατροπή του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ τον Ιούνη, συνεχίστηκε με την πενθήμερη απεργία του Σεπτέμβρη και κορυφώθηκε με τις μαζικές συνελεύσεις του Οκτώβρη και Νοέμβρη και την απειλή του εφημεριακού κραχ.
Ο συμβιβασμός των ηγεσιών που ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις στην πιο κρίσιμη στιγμή ήταν αυτός που έδωσε τη δυνατότητα στον Αβραμόπουλο να ξαναπάρει το πάνω χέρι κερδίζοντας αρχικά χρόνο και στη συνέχεια με τη συνεργασία Τσούκαλου και Λαοπόδη να πετσοκόψει ακόμα και αυτά που ο ίδιος υπέγραψε.
Η μαζική συμμετοχή των γιατρών στις απεργίες του Φλεβάρη, όταν η σύμβαση πήγε στη βουλή, ήταν άλλη μια απόδειξη της δύναμης της βάσης που είχε τη δυνατότητα να κερδίσει πολύ περισσότερα.
Η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ-ΝΥΣΤΕΡΙ πρωτοστάτησε σε όλες αυτές τις μάχες, τόσο πανελλαδικά με τη συμμετοχή της στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ και τη Διαπραγματευτική Ομάδα. Αλλά και μέσα στις γενικές συνελεύσεις και στο συντονιστικό της Αθήνας. Δώσαμε τη μάχη να μαζικοποιηθούν οι συνελεύσεις και όλες οι κινητοποιήσεις, από τις επισχέσεις μέχρι τις απεργίες και τις συγκεντρώσεις, οργανώσαμε από τα κάτω ενεργοποιώντας τις νοσοκομειακές και απεργιακές επιτροπές, κινητοποιήσαμε ένα μεγάλο κομμάτι ειδικευόμενων και κάναμε βήματα συντονισμού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα δώσαμε όλες τις πολιτικές μάχες για να προχωρήσει το κίνημα απέναντι σε κάθε ξεπούλημα ή συμβιβασμό προτείνοντας τη συνέχεια και την κλιμάκωση του αγώνα. Επιμείναμε στην πενθήμερη απεργία του Σεπτέμβρη, διαφωνήσαμε στην «αντιπρόταση» της ΟΕΝΓΕ τον Οκτώβρη που άνοιξε το δρόμο για τον μετέπειτα συμβιβασμό και προτείναμε καθαρά τη συνέχεια των κινητοποιήσεων το Νοέμβρη.
Ξέρουμε πως το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση καθώς τα ανοιχτά μέτωπα (προσλήψεις, απλήρωτες εφημερίες, ρεπό, πλαφόν) παραμένουν, αλλά και οι επιθέσεις της κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία θα συνεχιστούν. Η προσπάθειά τους να φορτώσουν στους εργαζόμενους τα βάρη της δικιάς τους κρίσης σημαίνει ακόμα περισσότερες περικοπές στο ΕΣΥ, νέα χτυπήματα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
Γι΄ αυτό και σας καλούμε να δώσουμε μαζί και την κρίσιμη μάχη των εκλογών για να συνεχίσουμε με καλύτερους όρους όλους τους επόμενους αγώνες διευρύνοντας το δίκτυο των αγωνιστών σε κάθε νοσοκομείο. Η παρουσία μας στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ θα βοηθήσει να ξεδιπλωθεί ακόμα πιο πολύ η δυναμική του κινήματος των νοσοκομειακών γιατρών το επόμενο διάστημα για νέες και ακόμα μεγαλύτερες νίκες απέναντι στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν υγείας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΗ 12:30μμ, Αμφιθέατρο Σωτηρία

No comments: