6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, February 17, 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ - 25 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ -Συγκέντρωση Πλ. Κλαυθμώνος 11πμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Η οργή των γιατρών ξεχειλίζει. Η μαζική συμμετοχή τους στην απεργία την προηγούμενη βδομάδα έδωσε το καλύτερο μήνυμα για την συνέχεια του αγώνα και την καλύτερη απάντηση στην κοροϊδία του Αβραμόπουλου πού έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Η κατάθεση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη βουλή διέλυσε κάθε αυταπάτη για τα σχέδια της κυβέρνησης. Πίσω από τις διακηρύξεις για το «τέλος στις μεγάλες εκκρεμότητες του χώρου της υγείας», η πραγματικότητα είναι ότι ο Αβραμόπουλος όχι μόνο εξαπατά τους γιατρούς με την αθέτηση της υπογραφής του, αλλά μπλοκάροντας τώρα κάθε δυνατότητα για πραγματική αναβάθμιση του
ΕΣΥ ανοίγει το δρόμο για τις μελλοντικές επιθέσεις στη δημόσια υγεία.
Και δεν είναι μόνο οι προθέσεις του Αβραμόπουλου. Το τριετές πρόγραμμα σταθεροποίησης της κυβέρνησης βάζει στόχο, μισθούς, συντάξεις, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις δουλειές μας. Ετοιμάζει νέο γύρο περικοπών για το δημόσιο νοσοκομείο και το υπό κατάρρευση ΕΣΥ.
Την ίδια ώρα που 12 δις από τον προυπολογισμό πηγαίνουν φέτος για τους τόκους των τοκογλύφων - τραπεζών και ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια θα καταλήξουν στους Αποστολόπουλους, στους εξοπλισμούς και στους τραπεζίτες. Και έχουν το θράσος να λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τους γιατρούς και το ΕΣΥ.
Αυτό που προσπαθούν είναι να φορτώσουν τα βάρη της δικιάς τους κρίσης στις πλάτες μας. Και για αυτό καταφεύγουν στην καταστολή στέλνοντας τα ΜΑΤ στη νεολαία, τους αγρότες και τους εργαζόμενους, αλλά και στην ωμή αθέτηση συμφωνίας όπως κάνει τώρα ο Αβραμόπουλος κηρύσσοντας ουσιαστικά τον πόλεμο στους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Η 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ και η 3ημερη της ΕΙΝΑΠ είναι το επόμενο βήμα και δείχνει την διάθεση και τις πιέσεις που βάζουν οι χιλιάδες γιατροί της βάσης μέσα στα νοσοκομεία.
Τώρα είναι η ώρα να πιάσουμε το νήμα του αγώνα και να μετατρέψουμε την οργή μας σε ανυποχώρητο κίνημα διαρκείας σε όλα τα νοσοκομεία. Ανεξάρτητα αν οι απατεώνες της κυβέρνησης ψηφίσουν την δικιά τους σύμβαση χρειάζεται να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη, που είναι η ψήφιση της σύμβασης όπως αυτή υπογράφτηκε ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να επιβάλουμε και τη γρήγορη εφαρμογή της. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αν δεχτούμε τώρα την «κλοπή» δεν θα ξαναπροσπαθήσουν πολύ σύντομα να πάρουν πίσω ό,τι θα έχει απομείνει από τη σύμβαση.
Να προχωρήσουμε τώρα σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, κλείνοντας τα τακτικά χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία και αναστέλλοντας κάθε προγραμματισμένη εισαγωγή, ραντεβού η εξέταση, μπλοκάροντας έτσι συνολικά τη λειτουργία των νοσοκομείων.
Απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού, εκφοβισμού και ποινικοποίησης να απαντήσουμε με τη συλλογική μας δράση. Ταυτόχρονα χρειάζεται καθημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις στις πύλες, πορείες, συνελεύσεις, περιοδείες, ενημέρωση των ασθενών.
Η συγκρότηση απεργιακών επιτροπών σε κάθε νοσοκομείο είναι ζωτικής σημασίας για έναν αποφασιστικό αγώνα διαρκείας. Για την ενημέρωση, την περιφρούρηση και τον έλεγχο του προσωπικού ασφαλείας. Ταυτόχρονα χρειάζεται η συγκρότηση απεργιακού ταμείου και ο συντονισμός των νοσοκομείων σε κάθε πόλη και πανελλαδικά, να συγκροτηθεί και πάλι ένα πανελλαδικό συντονιστικό και να αποφασιστούν πανελλαδικά συλλαλητήρια.
Εξίσου σημαντικό είναι να έχουμε τη συμπαράσταση και να συντονιστούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αλλά και με όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λιτότητα. Το πρώτο βήμα είναι η μαζική συμμετοχή μας με τα πανό των νοσοκομείων μας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 25 Φλεβάρη. Ολοι μαζί σχολεία, δήμοι, νοσοκομεία σε απεργία, μπορούμε να χτίσουμε ένα πλατύ μέτωπο που θα δώσει στην κυβέρνηση των απατεώνων την απάντηση που της αξίζει. Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη.

No comments: