6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, July 18, 2008

ΙΠΠOKPATEIO ΘΕΣΣΑΛONIKHΣ

Οι συνθήκες εργασίας στο Ιπποκράτειο Γ.N.N. Θεσσαλονίκης έχουν φτάσει πλέον στο ναδίρ. Έχει φτάσει σε σημείο να λειτουργεί ακόμα και με λιγότερο από το προσωπικό ασφαλείας ειδικά στις απογευματινές και βραδινές βάρδιες. Για να ανταπεξέρθει στις απαιτήσει που έχει το νοσοκομείο αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με οφειλόμενα ρεπό, που φτάνουν σε κάποιους τον αριθμό 140!!!
Το αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι το προσωπικό να εργάζεται με εξαντλητικούς ρυθμούς και να καταπονούνται ψυχικά και σωματικά οι ίδιοι. Απ’ την άλλη οι παροχές υπηρεσιών προς τους ασθενείς υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο. Φτάνοντας σε επικίνδυνο βαθμό.
Όλα αυτά βέβαια είναι γνωστά στον κόσμο και ακόμα περισσότερο στους υπουργούς Υγείας που κατά καιρούς περνούν από το νευραλγικό αυτά υπουργείο, προκηρύσσοντας προσλήψεις πολλών χιλιάδων με ανοιχτά φύλλα πορείας, που ποτέ όμως δεν έχουν φτάσει στον προορισμό τους. Τα ερωτήματα λοιπόν είναι πολλά: Γιατί αφού γνωρίζουν την κατάσταση οι υπέυθυνοι δεν κάνουν τίποτα για την βελτίωσή της; Που αποσκοπεί αυτό; Γιατί θέλουν να εξαντλήσουν τις αντοχές του προσωπικού; Γιατί ταλαιπωρούν τους πολίτες; Που είναι επιτέλους αυτό το κράτος Πρόνοιας; Θα ήθελε ο ίδιος ο Υπουργός αν βρεθεί σε δύσκολη θέση να εξυπηρετείται από μία νοσηλεύτρια που έχει ακόμα 40 ασθενείς να εξυπηρετήσει; Ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις.
Η καλύτερη απάντηση είναι να πιάσουμε το νήμα των αγώνων. Εμείς στην Αγωνιστική Πρωτοβουλία έχουμε αποφασίσει να συμμετέχουμε στην διαδήλωση που θα γίνει στις 6 Σεπτέμβρη στην ΔEΘ. Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε την μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων από το Ιπποκράτειο.

No comments: