6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, January 21, 2008

ΠΕΜΠΤΗ 24/1, ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΗΣ 13/2

Έγινε την Πέμπτη 17/1 το γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ με θέμα τη νέα πρόταση Αβραμόπουλου για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους γιατρούς. Ουσιαστικά πρόκειται για τις ίδιες προτάσεις του Ιουλίου και του Νοέμβρη του 2007 που υπόσχονται κάποια ψίχουλα (αφορολόγητο επίδομα βιβλιοθήκης, μείωση της φορολογίας των εφημεριών, πολυδιευθυντικό κτλ), χωρίς να υπάρχουν καν εγγεγραμένα κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2008. Το υπουργείο επιμένει για επίδομα εφημέρευσης, ενσωμάτωση 4 εφημεριών για ειδικούς και 6 για ειδικευόμενους στο βασικό μισθό και οι υπόλοιπες εφημερίες θα πληρώνονται όπως και σήμερα. Κουβέντα για αυξήσεις (τα 1.600 € που ζητούσε η ΟΕΝΓΕ για τον ειδικευόμενο), προσλήψεις επιμελητών β και μείωση του ωραρίου. Ουσιαστικά το υπουργείο προβάλει ως προσλήψεις τους γαλάζιους επικουρικούς που διορίζονται στην επαρχία και μετά από λίγο ζητούν απόσπαση στην Αθήνα-Θεσσαλονίκη και ανοίγει το δρόμο για συνεργεία εφημεριατζήδων και ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τη συναίνεση τη ΟΕΝΓΕ.
Στην ψηφοφορία που έγινε πλειοψήφησε η πρόταση ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τον Αβραμόπουλο, το ΚΚΕ στήριξε το δικό του πλαίσιο χωρίς κινητοποιήσεις, ενώ το ΝΥΣΤΕΡΙ και η ΑΡΣΙ κατέβασαν κοινή πρόταση απορρίπτοντας τα ψέματα του Υπουργείου, καλώντας σε αποχή από προγραμματισμένες εργασίες από 1/2/08, 48ωρη απεργία στις αρχές Φλεβάρη και συμμετοχή στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 13/2.
Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη μάχη - χρειάζεται να προχωρήσουμε σε ενημέρωση των συναδέλφων στα νοσοκομεία, γενικές συνελεύσεις για κινητοποιήσεις και προετοιμασία για την πανεργατική απεργία. Το ΝΥΣΤΕΡΙ οργανώνει μάζεμα τη Πέμπτη 24/1 και ώρα 19.00 στην Κρατίνου 7 (πλ. Κοτζιά, 7 όροφος) για ενημέρωση και οργάνωση της δράσης μας.

No comments: